Ce se intampla in cazul unui meci amanat in pariuri?

Ce se întâmplă cu pariul meu în cazul în care meciul s-a amânat sau a fost anulat? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun mulți pariori și la care PariuriX.com va răspunde în cele ce urmează.


Scenariu 1 - Am plasat un pariu dar meciul a fost amânat înainte să înceapă

Este un scenariu plauzibil, mai ales la tenis acolo unde de multe ori condițiile meteo joacă feste jucătorilor și organizatorilor, astfel încât unele partide ajung să fie amânate cu câteva ore sau chiar câteva zile. Chiar și la fotbal s-au mai văzut situații de acest gen, dar mai rar ce-i drept.

Dacă partida se rejoacă în termen de maxim 48 de ore din momentul în care a fost programată inițial, atunci pariul rămâne valid și se așteaptă până când acesta este decis. Dacă trec mai mult de 48 de ore, atunci pariul va fi declarat ”void”. Asta înseamnă :

  • în cazul unui pariu single miza va fi returnată

  • în cazul unui pariu multiplu evenimentul respectiv va primi o cotă de 1.00.

  • în cazul unui pariu în sistem evenimentul respectiv primește cotă de 1.00 în cadrul fiecărei combinați.

Cote bune, ofertă sportivă bogată și promoții tentate! Toate acestea le găsești AICI!

Dacă ai avut de exemplu un bilet multiplu cu 10 pariuri jucat la o agenție care oferea bonus pentru pariuri multiple, iar un pariu primește cotă de 1.00, atunci vei primi un bonus echivalent unui bilet cu 9 meciuri.

Ar mai trebui spus că termenul de 48 de ore este valabil la majoritatea caselor de pariuri online licențiate, însă fiecare agenție își poate impune propriul regulament intern, astfel încât acest termen ar putea fi diferit în anumite cazuri. De asemenea sunt agenții care pot avea în regulament anumite clauze speciale.


Când este anunțată ora de redisputare?

De exemplu termenul de 48 de ore ar putea fi valid doar dacă noua oră de disputare a partidei este anunțată în decurs de maxim 3 ore din momentul amânării. Să zicem că un meci de fotbal are loc vineri la ora 19:00, dar din cauza unei ploi torențiale el este amânat. Dacă până la ora 22:00 nu este făcută publică noua dată și oră de disputare, atunci s-ar putea acorda direct cotă 1.00 (din nou precizez - nu este obligatoriu ca toate agențiile să adopte această regulă). Poate în cazul unui meci de tenis la care se știe că se reia imediat ce se oprește ploaia, atunci acest termen de 3 ore ar putea să nu mai existe.

Cel mai bine este ca înainte de toate să citești regulamentul operatorului la care joci pentru a vedea ce prevede în astfel de cazuri, deoarece deciziile luate pot diferi de la caz la caz și de la agenție la agenție (totuși situațiile descrise de mine sunt cele mai frecvente).


Scenariu 2 - Meciul a început, dar s-a întrerupt

Situația este cam aceeași de mai sus. În cazul în care partida se reia în termen de 48 de ore pariul rămâne în picioare, iar în caz contrar se acordă cotă 1.00. Acest lucru ar trebui să fie valabil în mod normal indiferent de rezultatul din acel moment, cu condiția ca pariul să nu fie deja decis.

De exemplu o partidă de fotbal se întrerupe în minutul 60 la scorul de 2:1 pentru gazde. Dacă tu ai pariat pe ”under 2.5”, atunci pariul va fi declarat pierzător indiferent de situație. Această logică funcționează și în sens opus - dacă ai pariat pe ”over 2.5” atunci pariul este declarat câștigător chiar dacă meciul nu mai continuă în acel interval de 48 de ore. Dacă în schimb tu ai pariat pe o victorie a uneia dintre cele două echipe iar meciul nu se mai reia, atunci primești miza înapoi, indiferent că scorul este 4:0 sau 1:5. Sau cel puțin așa ar fi normal, pentru că nu aș băga mână în foc că toate casele de pariuri procedează ca la carte. Dar dacă joci la una dintre agențiile de pariuri sportive recomandate de PariuriX.com, atunci nu ar trebui să ai parte de surprize neplăcute.


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi