Ce se ascunde în spatele deciziei de legalizare a pariurilor sportive în America. ”E o glumă”

Tim Donaghy, celebrul arbitru aflat în centrul unui scandal imens de meciuri trucate în NBA la mijlocul anilor 2000, a tras un semnal de alarmă după ce Curtea Supremă de Justiție a Statelor Unite a decis legalizarea pariurilor sportive. Potrivit acestuia, jucătorii din campionatul universitar american de baschet (acolo unde au fost raportate cele mai mari probleme legate de integritatea disputelor sportive) au primit ”verde” să plaseze în voie pariuri pe meciurile lor. 

Mai mult, Donaghy (foto: thecomeback.com) spune că decizia autorităților legată de plata unei taxe de către NBA pentru acoperirea unor costuri vizavi de ”protecția meciurilor” este o glumă. El e de părere că verdictul Curții Supreme va duce la o creștere și mai mare a pieței ”negre” a pariurilor sportive. 

Fostul arbitru din NBA, care a primit o sentință de 15 luni de închisoare cu executare (a fost eliberat în 2009) pentru implicare în trucarea unor meciuri, este în acest moment co-proprietar la Ref Picks (o companie în slujba persoanelor cu handicap) alături de prietenul său Danny Biancullo - gazda emisiunii ”Inside The Numbers”, cea mai lungă serie tv dedicată jucătorilor de pariuri sportive. 

Fostul apărător al lui Sacramento Kings, Mike Bibby s-a certat la cuțite cu Donaghy în 2004, în timpul meciului cu Dalls Mavericks din play-off-ul NBA (foto: cnbc.com). Nici fostul jucător nu e convins de utilitatea noilor schimbări.

”Această decizie a fost așteptată mulți ani. Ligile sportive vor profita acum de faptul că jocurile de noroc sunt legale și vor face tot ce pot pentru a valorifica veniturile și pentru a-și face porția, cum se zice...Dar cred că oamenii vor merge în continuare la casele de pariuri locale din mai multe motive. În primul rând, vor dori să evite plata impozitelor atunci când câștigă”, a spus fostul jucător din NBA.

Mulți oameni de peste Ocean cred că odată cu legalizarea pariurilor sportive, ”jocurile subterane” vor dispărea. În același timp, există foarte multe voci ale specialiștilor care spun că, din contră, această măsură va duce la o creștere alarmantă a pariurilor ilegale - activitate condusă de diferite clanuri mafiote, în frunte cu cea italiană.

Joacă la pariuri sportive și câștigă Free Beturi pentru Cupa Mondială!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!