Ce salarii plătesc granzii din Premier League? Vezi aici sumele colosale!

Marile cluburi din Premier League plătesc an de an sute de milioane de lire sterline pe transferuri şi campionatul a ajuns să fie poate cel mai puternic din lume. Trebuie să ştii însă că şi salariile fotbaliştilor sunt printre cele mai bune din fotbalul mondial şi asta se datorează bogăţiei din fotbalul englez, subiect prezentat mai pe larg într-un articol precedent.

În continuare îţi voi prezenta salariile fotbaliştilor pentru sezonul 2015/2016 la cele mai puternice formaţii din Premier League.

Pariază acum pe meciurile din Anglia Premier League!

Voi începe cu Chelsea Londra, campioana en-titre, care după cucerirea titlului a înregistrat o creştere semnificativă a veniturilor. Deşi clubul londonez ne-a obişnuit în fiecare pauză competiţională cu transferuri multe, în acest sezon situaţia a stat invers şi se concentrează pe acelaşi nucleu de bază. Cel mai bine plătit jucător este Eden Hazard, iar grila de salarizare a lui Chelsea (prezentată în imaginea de mai jos) este a treia din Premier League.

Chelsea Londra – Contracte 2015/2016

 

Manchester United este clubul care plăteşte cel mai bine în acest sezon, chiar dacă au plecat jucători cu salarii fabuloase, precum Van Persie, Falcao sau Di Maria. “Diavolii” au fost foarte activi pe piaţa transferurilor şi au cheltui deja aproape 100 milioane de lire sterline, iar pe salarii plătesc 214 milioane anual. Cel mai bine plătit este Wayne Rooney, însă poţi vedea şi tu lista completă a salariilor în imaginea de mai jos.

Manchester United – Contracte 2015/2016

 

Arsenal a mărit plafonul de salarii pentru acest sezon, însă acestea se situează cam la acelaşi nivel de anul trecut. Politica este de a nu face prea mari diferenţe între jucători şi poate de aceea nu găsim o vedetă certă în echipa lui Wenger. Cel mai bine plătit jucător este Mesut Ozil, cu puţin peste Alexis Sanchez sau Theo Walcot. Mai jos ai lista completă a salariilor din lotul lui Arsenal.

Arsenal – Contracte 2015/2016

 

Manchester City este a doua echipă ca şi plafon salarial după rivala Manchester United, cu 2016 milioane de lire sterline anual. Clubul a fost forţat de regulile fair play-ului financiar să micşoreze cheltuielile şi n-a mai făcut multe transferuri în această vară. Mai mult, a revizuit grila de salarizare, micşorând destul de mult contractele jucătorilor. Totuşi, aceştia au primit bonusuri de performanţă care le pot creşte veniturile considerabil. Topul salariilor este condus de Sergio Aguero şi Yaya Toure.

Manchester City – Contracte 2015/2016

 

Liverpool a fost şi ea extrem de activă pe piaţa transferurilor şi a adus o mulţime de jucători scumpi. Totuşi, salariile plătite pe Anfield sunt departe de cele din fruntea Premier League şi puţine depăşesc 100.000 lire sterline. Cel mai bine plătit este nou venitul Christian Benteke.

Liverpool - Contracte 2015/2016

 

Analizând cele prezentate mai sus, cu siguranţă îţi dai seama de ce fotbalul englez este atât de puternic. Forţă financiară a echipelor este imensă şi puţine cluburi din lume pot rivaliza cu ele.

Sursa: totalsportek.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!