Ce să faci când ANAF îți greșește impozitul la pariuri online

Pot exista situații în care, din cauza unor erori tehnice sau umane te poți trezi cu declarații greșite sau impozite mărite. În general, aceste lucruri se petrec destul rar și-ți imaginezi că nu tocmai tu vei fi cel ghinionist. Totuși, este bine să ai câteva lucruri în vedere care te pot ajuta să preîntâmpini o problemă sau să o poți rezolva rapid în cazul în care aceasta apare.

anaf-new-logo.jpg

1. Este foarte important să fii atent atunci când completezi declarațiile, fie că le depui pe hârtie sau online. În principiu, greșelile se pot corecta, se pot depune declarații rectificative, însă doar dacă le observi în timp util. Dacă, în schimb, îți dai seama de o greșeală doar după 5 luni, atunci este mult prea târziu.

2. Fii informat! Angajații de la ANAF nu sunt întotdeauna niște zei ai cunoașterii, astfel încât pot exista situații în care ei să nu știe cum să te îndrume sau chiar să te îndrume greșit. Având în vedere că tu ești cel care plătește impozitul și cel care va avea de suferit în cazul unei greșeli, trebuie să fii tot timpul la curent cu legislația și procedurile pe care trebuie să le urmezi atunci când ai venituri din pariuri online de declarat.

3. Păstrează dovezile bine! Nu cred că este cineva care să nu fi auzit de la o rudă, un prieten, o cunoștință, că a achitat o amendă/un impozit, iar peste ani s-a trezit că trebuie să plătească din nou respectiva sumă (+penalizări) și nu mai avea chitanța care să dovedească faptul că a achitat deja.

  • Declarațiile pe hârtie se depun în dublu exemplar, ambele fiind semnate de ANAF (una îţi rămâne ţie). Prin urmare, dacă declarația a fost completată corect, iar ANAF greșește, tu poți să dovedești foarte ușor.
  • Chiar și pentru declarațiile depuse online vei primi un document care confirmă că acestea au fost încărcate cu succes, dar și copii cu datele pe care le-ai completat.
  • Dacă plătești impozitul online trebuie să te asiguri că ai o dovadă cu tranzacția respectivă (presupunând că între timp te muți la altă bancă). Totodată, dacă ai cont pe Spațiul Virtual de la ANAF, să salvezi notificarea de plată care îți apare în cont în momentul în care banii sunt încasați.
  • Pentru o mai bună siguranță, unele persoane aleg să plătească fizic la ANAF, la casierie, pentru că primesc chitanță semnată și ștampilată.
  • În oricare situație trebuie să ai grijă să păstrezi documentele și să nu le pierzi.

4. Dacă ai primit o decizie de impunere greşită sau ai observat o declaraţie greșită nu aştepta! Nu începe să trimiți email-uri, deoarece pot trece chiar și peste 30 de zile până să primești un răspuns. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la ANAF, la sediul de care aparții , cu toate documentele pe care le ai. De reținut că în cazul deciziilor de impunere trebuie să faci o contestație în maxim 30 de zile de la comunicare, altfel este prea târziu.

Dacă ești atent și-ți pasă de banii tăi n-are ce să se întâmple rău. Totodată, efortul pe care îl faci atunci când depui aceste declarații este incontestabil mai mic față de dezavantajele pe care le ai dacă pariezi la agențiile stradale de pariuri. Prin urmare, scopul tău principal rămâne în continuare să pariezi și să câștigi, fără să-ți faci prea multe probleme cu privire la declarații.

 

Te-ar mai putea interesa şi:

Legislatia privind jocurile de noroc si pariurile, inclusiv online

Impozit pariuri online și Declarația 200 la ANAF pentru impozit completată

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi