Ce n-a văzut Parisul! Halep, campioană la RG după o finală de vis cu Stephens: 3-6, 6-4, 6-1!

În sfârșit, Simona Halep a spart gheața! La 26 de ani și după două încercări eșuate, constănțeanca a reușit să câștige primul ei titlu la Roland Garros după o finală de vis cu Sloane Stephens. Patrick Mouratoglou a anticipat printre primii victoria Simonei în 2018 - antrenorul Serenei Williams a anunțat cu o zi înaintea finalei că românca nu are cum să piardă meciul. ”Favorita mea este Simona Halep. Joacă un tenis care dovedeşte o muncă asiduă şi eu, personal, ador asta", a spus Mouratoglou. 

Pe teren, Simona (foto: rolandgarros.com) s-a urnit destul de greu în confruntarea cu jucătoarea care de luni va urca pe locul 4 mondial. Cu un retur ineficient, departe de ce a etalat până la finală, Simona a pus-o destul de rar în dificultate pe Stephens, care a făcut break-ul.

Apoi, americanca a condus jocul bazându-se pe mai multă concentrare la execuții și s-a dus la 4-1 și 5-2. Liderul mondial și-a câștigat ulterior serviciul, dar n-a mai fost în stare să facă și break-ul pentru a rămâne în joc și a cedat cu 3-6 primul set. 

La reluare, Stephens (foto: eurosport.com) a început la fel ca în debutul partidei - cu un break, dar din fericire constănțeanca s-a redresat la timp. După ce a cedat primele două game-uri, Simona a revenit incredibil și a început cursa de urmărire cu un game câștigat la 0! 

Apatia americancei i-a dat curaj jucătoarei noastre, care a început să o ”bombardeze” pe Sloane din aproape toate pozițiile. Cu mingi mai înalte în teren și mult mai prezentă în schimburi, Halep (foto: womenstennisblog.com) a preluat conducerea meciului și nu a mai cedat, împingând meciul în decisiv. 

Liderul mondial a început foarte bine și setul decisiv, cu două lovituri care au trimis-o la semințe pe americancă. Cu tot mai multe greșeli neforțate, Sloane Stephens a făcut tot mai greu față ritmului impus de Halep, care s-a dus la 4-0 după un break senzațional cu un punct magic!  

Iar de la acel punct, lui Stephens i s-a rupt filmul...Simona a făcut rapid 5-0, dar apoi s-a relaxat și i-a oferit șansa americancei să nu piardă la zero setul decisiv. Liderul mondial (foto: womenstennisblog.com) a simțit nevoia să le mulțumească astfel spectatorilor pentru susținerea de-a lungul turneului. 

Victoria cu Sloane Stephens i-a adus Simonei Halep primul titlu de Grand Slam din carieră la Roland Garros din a treia încercare. Constănțeanca a mai jucat de două ori finala la Paris, ambele pierdute: în fața Mariei Sharapova în 2014 (4-6, 7-6, 4-6) și a Jelenei Ostapenko în 2017 (6-4, 4-6, 3-6).

Victoria în fața americancei, îi va aduce lui Halep 2.000 de puncte WTA și un cec în valoare de 2,2 milioane de euro - o sumă mai mare cu aproape 5% faţă de ediția de anul trecut. România a ajuns astfel la două victorii la Paris pe tabloul feminin - victoria Simonei (foto: wtatennis.com) a venit fix după 40 de ani de la titlul cucerit de Virginia Ruzici.

Campioană la Paris în 1978, Ruzici e de multă vreme cu ochii pe evoluția Simonei. Acum, Ruzici o așteaptă pe constănțeancă în Hall of Fame-ul tenisului. ”Am văzut-o rar jucând atât de solid, să ia mingea atât de rapid, să fie atât de agresivă şi să ajungă atât de rapid în teren. Am văzut-o foarte concentrată, nu a lăsat adversara să revină în meci”, a spus Virginia Ruzici. 

Primul lider mondial din istoria tenisului masculin, Ilie Năstase a spus înaintea meciului că a sosit timpul ca Simona să pună stăpânire pe circuitul feminin profesionist. "A venit momentul şi pentru Simona! Joacă cel mai bun tenis pe care l-am văzut de când a intrat în circuit. După ce o să ia un titlu, o să fie gurmandă: o să le ia pe toate! O să vedeţi. Simona juca prea defensiv înainte, acum atacă din primul până în ultimul game", a declarat Ilie Năstase la Digisport.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!