Ce inseamna sa ai o franciza de pariuri sportive si ce agentii ofera aceasta posibilitate?

Cu siguranță majoritatea dintre noi, pariorii, ne-am gândit măcar o dată cum ar fi să avem propria agenție de pariuri. Acum acest lucru este posibil, cel puțin într-o oarecare măsură, și asta datorită caselor de pariuri stradale ce oferă osibilitatea de a deschide agenții în franciză oricărei persoane care îndeplinește anumite condiții.

Joacă la betting exchange, singura platformă online din România unde chiar tu poți fi casa de pariuri!

 

RANCIZĂ PARIURI - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL:

  1. Ce înseamnă să ai o franciză de pariuri?

  2. Se merită să deschid o agenție în franciză?

  3. Ce operatori oferă franciză în zilele noastre?

 

1. CE ÎNSEAMNĂ SĂ AI O FRANCIZĂ DE PARIURI?

Așa cum probabil ți-ai dat deja seama încă din primul paragraf, este vorba de o colaborare cu un operator de pariuri. Tu deschizi o agenție de pariuri care funcționează independent, dar care face parte dintr-o rețea mai amplă.


Cu ce trebuie să vină clientul?

În primul rând tu trebuie să vii cu un spațiu comercial care să aibă minim 15 – 20 de metri pătrați. Nu este obligatoriu să fie deținut de tine, poate fi și închiriat, dar plata chiriei îți revine integral ție. În al doilea rând, trebuie să vii și cu mobilier și probabil și cu calculatoare / televizoare. Este destul de probabil ca operatorul să îți impună să vopsești localul în anumite culori și să îl amenajezi pe interior după un anumit model, pentru a semăna cu celelalte sucursale deținute de acesta. Tot tu va trebui să plătești și salariile angajaților, curentul electric, internetul și alte utilități.
 


Cu ce vine operatorul?

De partea cealaltă, operatorul va achita din taxe (dar nu știu să îți zic exact care) și va veni cu partea de software – ceea ce înseamnă că agenția ta va avea aceeași ofertă sportivă, aceleași cote și aceleași servicii ca orice altă sucursală din ”rețea”. În anumite situații este posibil ca operatorul să îți furnizeze chiar și echipament hardware (calculatoare și televizoare), dar aici diferă de la caz la caz. Totuși măcar imprimantele pentru bilete ar trebui să ți le dea. De altfel toate condițiile diferă în funcție de agenție, astfel încât eu pot doar să îți prezint o idee de bază. Același lucru este valabil și în privința modului în care sunt împărțite câștigurile.  


Ce câștiguri poți avea?

De exemplu pe vremuri când încă exista Public Bet, aceasta oferea gratis franciză dacă aveai locație, mobilier și hardware. Primeai 5% - 15% din încasări (adică din întreaga sumă pariată la tine, nu doar doar din profit), iar toate biletele câștigătoare erau plătite direct de agenție. Deci nu te afecta cât câștigau clienții, ci mai degrabă cât pariau aceștia.  De regulă și alți operatori au condiții similare, deși unii ar putea oferi doar o parte din profit (una mai consistentă evident), și nu din încasări.

Câte agenții de pariuri stradale sunt în România? Prezență surprinzătoare pe primul loc!

 

2. SE MERITĂ SĂ DESCHID O AGENȚIE ÎN FRANCIZĂ?

Este greu de zis, dar cert este că unii operatori și-au extins mult afacerea în acest mod, și mulți din cei care au ales să își deschidă o casă de pariuri nu au regretat alegerea făcută. Nu de alta, dar nu prea am văzut agenții care să nu meargă și care să se închidă. Dar trebuie să ții cont de anumite aspecte, cel mai important fiind saturația pieței. Trebuie să te gândești ce concurență vei avea în zona în care intenționezi să demarezi afacerea, pentru că dacă mai sunt deja vreo 2-3 case de pariuri acolo atunci îți va fi greu să te impui.

Trebuie să ții cont și de numele operatorului cu care colaborezi. Unii operatori sunt mai apreciați de pariori decât alții, deci din start numărul de clienți va depinde de acest aspect. Pe de altă parte, operatorii mai mici au de regulă condiții mai bune pentru potențialii colaboratori, deci trebuie să pui în balanță aceste două aspecte.

Și nu uita cel mai important lucru – intenționezi să îți deschizi o afacere, deci nu te băga cu capul înainte fără a te informa suficient. Întâi află care sunt toate cheltuielile implicate, care sunt beneficiile și fă un plan realist de afacere pentru a vedea dacă te poți descurca cu brio pe termen lung.  

Discută cu alți pariori despre francize agenții de pariuri sportive!

 

3. CE OPERATORI OFERĂ FRANCIZĂ ÎN ZILELE NOASTRE?

Recunosc, nu am un răspuns exact la această întrebare, și asta pentru că nu am contactat fiecare operator offline pentru a afla. Plus că o agenție care oferă franciză astăzi ar putea să nu o mai facă peste 6 luni, sau invers. Totuși din ce am văzut în ultimii ani pot trage câteva concluzii.

Operatorii cei mai importanți, și aici mă refer la Superbet, Stanleybet, Fortuna Bet și Bet Café Arena, se bazează aproape integral pe agenții proprii. Nu știu la Casa Pariurilor cum stă treaba, că au foarte multe agenții în țară (vreo 750), dar eu unul nu am auzit de posibilitatea unei francize. Mozzartbet se axează aproape integral pe vestul țării, deci mă îndoiesc că poți încheia o colaborare dacă ești din Cluj de exemplu.


Francize la Excelbet și TotalBet

Excelbet, fostul Sky Bets, oferă cu siguranță posiblitatea de a avea o agenție în franciză deoarece are o secțiune specială pe site-ul propriu despre așa ceva (click aici). Aici vei primi  o parte din profit și nu din câștigul total, divizarea fiind de 60% - 40%. Dacă intri pe link-ul dat de mine vei găsi o groază de informații utile legate de costuri, câștig etc.

Total Bet oferă și ea cu siguranță așa ceva, iar acolo din ce știu condițiile sunt destul de lejere. Nu de alta, dar vorbim de un operator ce se bazează mai mult pe cantitate decât pe calitate, el având de fapt cele mai multe agenții din România – 999 la ultima numărătoare. Totuși este posibil să ofere pariuri în franciză doar barurilor pentru că toate agențiileTotal Bet pe care le-am văzut eu erau amplasate în astfel de localuri.

Alți operatori precum Favbet, Get’s Bet, GSBet sau Winner s-ar putea să ofere și ei, dar nu aș ști să îți zic sigur. Dar poți afla ușor – intră pe site-ul agenției care te interesează și caută un email de contact unde poți trimite un mesaj ca să întrebi. 

Joacă la betting exchange, singura platformă online din România unde chiar tu poți fi casa de pariuri!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi