LPF, reacţie dură la adresa arbitrilor: "Clasamentul e influenţat de arbitraje!!"

Arbitrii Lucian Rusandu şi Radu Petrescu, cei care le-au făcut cadou victoria celor de la Botoşani, respectiv Steaua, vor fi pedepsiţi. Cel puţin asta susţine Comisia Centrală a Arbitrilor într-un comunicat oficial. Prestaţia celor doi va fi analizată în cadrul unei şedinţe, pe parcursul a două zile, pe 10 şi 11 octombrie. Iată mai jos comunicatul CCA:

Având în vedere performanţele arbitrilor şi arbitrilor asistenţi din ultimele etape, Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit următoarele:

- Arbitrii şi arbitrii asistenţi care nu au aplicat în mod corect Legile Jocului şi nu au urmat recomandările CCA să nu fie delegaţi.

- Să invite toţi arbitrii şi arbitrii asistenţi de Liga I la o şedinţă în care se va analiza performanţa acestora în acest sezon (întâlnirea va avea loc pe 10 şi 11 octombrie).

- Comisia Centrală a Arbitrilor va delega şi va susţine toţi arbitrii care au o performanţă în linie cu recomandările şi aşteptările stabilite de CCA şi UEFA.

- Comisia Centrală a Arbitrilor urmăreşte şi analizează permanent performanţele arbitrilor, iar în pauza de iarnă va decide asupra componenţei listei ce va oficia în Liga I pe parcursul părţii a doua a campionatului,

---se arată în comunicatul CCA

Şeful lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, şi directorul sportiv Ionel Dănciulescu l-au acuzat pe arbitrul Lucian Rusandu de viciere de rezultat după meciul pierdut la Botoşani. Totodată, cei doi au cerut demisia vicepreşedintelui CCA Alexandru Deaconu, responsabil cu delegările arbitrilor. Duminică, la finalul meciului pierdut cu Steaua, antrenorul echipei CSU Craiova, Gigi Mulţescu a acuzat dur maniera de arbitraj a lui Radu Petrescu. 

Liga Profesionistă de Fotbal a reacţionat dur, prin vocea preşedintelui Gino Iorgulescu.

Liga Profesionistă de Fotbal constată cu amărăciune că nimic nu s-a schimbat în bine în ceea ce priveşte calitatea prestaţiilor arbitrilor şi asistenţilor delegaţi de către CCA la meciurile organizate de LPF. 

Clasamentul Ligii 1 este influenţat de greşelile tot mai numeroase, tot mai flagrante, tot mai grave ale celor care trebuie să asigure din teren imparţialitatea şi corecta desfăşurare a unui meci. De aceea, tragem încă un semnal de alarmă, într-o situaţie care riscă să devină critică, dacă nu cumva a devenit deja,

---scrie Iorgulescu în comunicatul oficial 

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi