Cazinourile online din Marea Britanie, în mare pericol. Anunțul autorităților

Cinci cazinouri online din Marea Britanie pot pierde licențele ca urmare a unei anchete legată de spălarea banilor. Autoritatea de reglementare avertizează că licențele firmelor de pariuri ar putea fi retrase dacă nu reușesc să oprească activitatea infracțională din cadrul jocurilor de noroc. Cinci companii care administrează cazinouri online ar putea să-și piardă licențele de funcționare în primă fază. Au primit înștiințări de la Comisia pentru jocuri de noroc că nu fac suficient pentru a opri infractorii să folosească site-urile pentru a ”spăla” bani.  

Comisia a scris în total la un număr de 17 companii de cazinouri online, semnalând "natura serioasă" a constatărilor sale privind controalele împotriva spălării banilor, a finanțării terorismului prin intermediul jocurilor de noroc. O altă problemă constatată de autorități a fost ”eșecul privind responsabilitatea de a proteja jucătorii problematici”.

Respectivele companii ar angaja ofițeri de raportare în domeniul spălării banilor fără calificările necesare și care ”nu au putut oferi explicații adecvate cu privire la această infracțiune". De asemenea, companiile vizate nu au furnizat suficiente informații despre activități suspecte instituțiilor de aplicare a legii, cum ar fi Agenția Națională pentru Criminalitate.

Totodată, respectivele cazinouri online sunt acuzate că nu reușesc să intervină la timp atunci când anumiți clienți prezintă semne clare de dependență."Acest avertisment serios arată că multe companii de jocuri de noroc online acționează ca și cum spălarea banilor și dependența de jocurile de noroc nu reprezintă problema lor", a spus Tom Watson, directorul adjunct în MInisterul Muncii.

Deschide cont și joacă la cazinoul online recomandat de PariuriX!

Comisia pentru jocuri de noroc insistă asupra faptului că are dreptul să ceară imediat îmbunătățirea activității. Firmele care nu își iau în serios responsabilitățile sunt în pericol să-și piardă licențele fără somații de-acum înainte.

”Este vital ca industria jocurilor de noroc să-și protejeze consumatorii și de a ține departe crima organizată de această activitate. Strategia noastră este să dezvoltăm o piață de jocuri de noroc mai echitabilă și mai sigură”, a anunțat Sarah Harrison, director executiv al autorității de reglementare. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi