Cazinourile online din afara Elveției, la un pas să fie blocate de Parlamentul țării

Este posibil ca cetățenii din Elveția să aibă ultimul cuvânt cu privire la intenția Parlamentului de a interzice jocurile de noroc online de cazino deținute de operatori din afara jurisdicției. Propunerea de lege (foto: gamingzion.com) va fi discutată de către deputați în aceeași zi cu hotărârea care interzice subvențiile pentru fermierii care utilizează pesticide. 

Comisiile pentru cetățenie și grupurile politice au înaintat semnăturile necesare propunerilor respective. Semnaturile vor trebui validate de autoritățile federale înainte ca Guvernul să stabilească o dată pentru organizarea Referendumului. Câteva partide politice și reprezentanți ai operatorilor de internet au depus aproximativ 60.000 de semnături - cu 10.000 mai mult decât este necesar pentru a putea merge pe calea contestării proiectului de lege depus în Parlament la sfârșitul anului trecut. 

"Majoritatea persoanelor cu care am vorbit în timpul campaniei noastre în diferite părți ale țării nu doresc intervenția statului în această problemă. Și în niciun caz nu vor măsuri protective pentru cazinourile interne ", a declarat Andri Silberschmidt, un reprezentant al liberalilor. Acesta argumentează acțiunea prin faptul că legea avută în vedere de autorități restrânge utilizarea gratuită a internetului, dar nu dispune și de o prevenție pe măsură în ceea ce privește persoanele dependente de jocuri de noroc. 

Operatorii elvețieni de pariuri, loterii și cazinouri (foto: swissinfo.ch) care susțin modificarea legislativă i-au acuzat pe criticii proiectului că s-au bazat pe sprijinul financiar al cazinourilor online străine pentru a strânge semnăturile necesare pentru organizarea Referendumului. Dacă nu se blochează accesul la internet pentru jocurile de noroc online din afara țării, milioane de franci vor fi cheltuiți în afara Elveției - au avertizat operatorii interni.

Descoperă cazinourile online recomandate de PariuriX!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!