Caz șocant în Anglia - un gambler și-a omorât prietenul pentru a-i fura identitatea și banii!

În vârstă de 43 de ani, Ming Jiang a venit în Anglia să câștige un ban cinstit pentru familia lui rămasă în China. Cunoscut ca un om foarte liniștit, omul avea mania jocurilor de noroc dar nimic nu anunța nebunia ce avea să urmeze. Jiang a câștigat o sumă frumoasă la pariuri într-o seară, dar apoi a împins norocul mult prea departe și a pierdut tot ce agonisise! A fost momentul în care mintea lui a început să o ia razna - a decis să-l omoare pe unul dintre prietenii săi și să-i fure identitatea! Jiang nu a ales la întâmplare victima -  în vârstă de 36 de ani, Yang Liu era un prosper afacerist...Omul ideal pentru Jiang să-și achite toate datoriile acumulate la jocurile de noroc. 

Ultima imagine cu Yang Liu, în ziua în care a fost ucis de prietenul său. (Foto: Cavendish Press)

Ming Jiang l-a ademenit pe tânărul afacerist în apartamentul său din Manchester. L-a omorât într-o ploaie de lovituri de cuțit, apoi a tranșat corpul în bucăți cu un ferăstrău și a încercat să-l ardă!! Pentru această crimă odioasă, un tribunal din Manchester l-a condamnat la închisoare pe viață. 

În seara crimei, Ming Jiang a fost surprins de camerele de supraveghere ale unei benzinării, unde acesta venise să se "alimenteze" pentru a-și pune în aplicare planul odios pentru a scăpa de datoriile acumulate la jocurile de noroc. După ce a luat benzină, acesta s-a îndreptat către un bancomat, de unde a scos bani chiar cu cardul victimei. 

Criminalul surprins de camerele de supraveghere în benzinărie. (Foto: Cavendish Press) 

Anchetatorii au dezvăluit faptul că Jiang acumulase în momentul crimei datorii de 273 115 de lire sterline la două cazinouri importante din Manchester. La unul dintre acestea el și-a întâlnit victima. S-a împrietenit mai întâi cu acesta pentru a-i câștiga încrederea, iar apoi l-a ucis cu sânge rece pentru a-i fura identitatea și banii. Jiang a fost săltat dintr-un cazinou după ce s-a descoperit că acesta avea asupra lui telefonul mobil și pașaportul victimei.

Inițial, Jiang a negat crima și a spus că el și Yang Liu erau iubiți. După ce l-a arestat, poliția a descins în apartamentul său unde au descoperit urme de sânge pe pereți, pe tavan și pe canapeaua pe care tânărul afacerist a fost tranșat. Rămășițele victimei au fost îndesate de ucigaș într-o valiză, pe care a dus-o apoi într-un loc îndepărtat, ferit de ochii lumii, unde i-a dat foc. Picioarele și o mână, precum și capul victimei nu a fost găsite de polițiști. 

În următoarele zile, Jiang a folosit banii victimei pentru a cumpăra jetoane în valoare de 178 000 de lire sterline. În seara în care și-a omorât prietenul, gamblerul ucigaș a jucat 800 de lire la un cazinou. La câteva zile după comiterea crimei, Jiang a pus la vânzare apartamentul victimei sale, iar reprezentantul firmei de imobiliare care a venit să vadă apartamentul a declarat că acesta a avut un comportament ciudat, fiind foarte nerăbdător să vândă proprietatea. 

Judecătorul John Potter i s-a adresat criminalului înainte de a da verdictul: "Ai ucis un tânăr blând și bun. Ai dat dovadă de o viclenie periculoasă, ieșită din comun, pentru propria ta dorință egoistă de a-ți hrăni dependența de jocurile de noroc. Ai plănuit totul cu mult înainte: te-ai împrietenit cu acest om, iar apoi acesta te-a ajutat să frecventezi aceleași cercuri înalte ca și el. Ai comis crima pentru a-i fura identitatea și a intra în posesia averii lui. Nici nu vreau să mă gândesc la chinul și durerea pe care le simt acum părinții victimei!", a spus judecătorul de caz. 

Ming Jiang (43 ani), ucigașul tânărului om de afaceri. (Foto: Cavendish Press)

Responsabil de caz, inspectorul-șef Terry Crompton a dezvăluit faptul că după comiterea crimei pe Jiang l-au apucat remușcările. "Speriat, dar și afectat de comiterea crimei brutale asupra prietenului său, Jiang a căutat să ascundă toate urmele prin abandonarea și arderea cadavrului. Apoi a golit conturile bancare și a încercat să vândă apartamentul victimei. A fost o crimă oribilă, iar durerea morții lui Yang Liu îi va afecta familia mulți ani de aici înainte", a spus ofițerul de poliție. 

Sursa:https://www.thesun.co.uk/news/3461895/gambler-who-chopped-up-and-burnt-his-wealthy-friends-body-in-a-bid-to-steal-his-fortune-is-caged-for-life/

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi