Catania a fost sancţionată dur în urma scandalului de corupţie. Vezi aici decizia!

În urmă cu două luni, PariuriX.com îţi prezenta o amplă acţiune a poliţiei italiene care viza mai multe cluburi care erau acuzate de trucarea partidelor de fotbal. Printre ele se afla şi gruparea de Serie B Catania, care s-a dovedit a fi cea mai puternic implicată.

Au fost făcute foarte multe arestări în rândul oficialilor clubului şi a urmat un proces, iar în urmă cu două zile s-a dat şi verdictul. Catania a fost retrogradată în Lega Pro (al treilea eşalon fotbalistic din Italia), primind şi o penalizare de 12 puncte. Totodată, clubul a fost obligat la plata unei amenzi în valoare de 150.000 €.

Preşedintele Antonino Pulvirenti a recunoscut pe parcursul cercetărilor că a plătit 100.000€ pentru aranjarea mai multor partide. El a fost suspendat din fotbal pe o perioadă de cinci ani şi a primit o sancţiune din partea Federaţiei Italiene de Fotbal în valoare de 300.000€. Împotriva sa a fost deschis şi un dosar penal care este încă în curs, iar dacă pedeapsa va fi închisoarea, suspendarea dictată de federaţie va fi anulată. Meciurile trucate de Pulvirenti sunt: Varese - Catania (0-3), Catania - Trapani (4-1), Latina - Catania (1-2), Catania - Ternana (2-0) şi Catania - Livorno (1-1).

Pablo Cosentino un alt oficial al clubului a fost suspendat patru ani şi a primit o amendă de 50.000€.

Pariază acum LIVE pe meciurile de fotbal din Italia!

O decizie de retrogradare s-a luat şi în cazul altor două cluburi italiene, Teramo şi Savona, care au fost trimise în liga a patra pentru că au trucat meciul direct din sezonul trecut de Pro Lega. Preşedinţii lor au fost de asemenea suspendaţi din fotbal timp de patru ani şi vor plăti câte o amendă în valoare de 100.000€.

Oficialii Cataniei sunt extrem de nemulţumiţi de decizia luată, ei sperând ca prin mărturisirile lui Pulvirenti clubul să fie absolvit şi doar preşedintele să fie tras la răspundere. Au anunţat printr-un comunicat pe site-ul clubului că urmează să facă apel împotriva deciziei. Greu de crezut că apelul va avea succes, vinovăţia fiind de mult dovedită de anchetatori, iar deciziile luate de Antonino Pulvirenti au fost în favoarea clubului, care prin trucarea meciurilor a obţinut rămânerea în Serie B.

Să sperăm că această măsură va descuraja activităţile de corupţie din fotbalul italian, un fotbal care în ultimii ani s-a confruntat cu numeroase scandaluri de acest gen.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!