Cât valorează viitorul unui dependent de jocurile de noroc. Statistici îngrijorătoare

Grija pentru dependenții de jocuri de noroc a dus la înființarea unei organizații caritabile în Marea Britanie. Principala activitate este strângerea de fonduri necesare consilierii și sprijinirii persoanelor care nu se pot ”vindeca” singure de jocurile care le-au distrus viața și familiile. 

Potrivit celor de la thetimes.co.uk, toți organizatorii de jocuri de noroc din Marea Britanie cotizează cu un bănuț în contul celor de la GambleAware după cum îi lasă inima. În cele 12 luni de la înființare, organizația caritabilă a strâns 8 milioane de lire sterline (la 31 martie 2017) - cu 2 milioane de lire mai puțin decât s-a anticipat. Este motivul pentru care responsabilii acestei organizații vor să propună Parlamentului o taxă obligatorie pentru toți organizatorii de jocuri de noroc din țară. 

Marc Etches, directorul executiv al GambleAware, a declarat că este nevoie de o muncă susținută pentru ca această activitate să aibă efectul dorit și a solicitat tuturor să-și îndrepte și mai mult atenția asupra acestui ”fenomen” care face an de an tot mai multe victime. GambleAware a dezvăluit că numărul estimat de jucători cu probleme este de aproximativ 250 000 în Marea Britanie și doar 3% dintre cei care au nevoie de ajutor îl și primesc..Conform acelorași estimări, alți 470 000 de oameni sunt în pericol să dezvolte dependența față de jocurile de noroc. 

Statisticile ”negre” nu se opresc aici...În momentul de față, casele de pariuri și toți ceilalți organizatori de jocuri de noroc din Marea Britanie dau doar 1 penny pe an celor de la GambleAware - ceea ce înseamnă că doar 1 din 9 jucători cu probleme beneficiază de ajutor...Este statistica în urma căreia organizația caritabilă a decis să solicite statului introducerea unei taxe obligatorii semnificative (nu de 1 penny...), pe care operatorii de jocuri de noroc să o depună anual în conturile GambleAware. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi