Top strategii table – cum să câștigi la table în 2024
2023-08-23 10:37:00
Jocul de table (backgammon) rămâne unul dintre cele mai populare jocuri de noroc existente, acesta fiind destinat persoanelor de toate vârstele, indiferent dacă aceștia se joacă de distracție cu prietenii sau la nivel competitiv. Ca în majoritatea tipurilor de ”gambling” existente, și la table norocul reprezintă un factor important, dar nu neapărat decisiv. Cu o strategie corectă vă puteți crește șansele de câștig, iar de aceea vreau să vă prezint cele mai bune moduri de a vă învinge adversarul. Voi porni de la ideea că stăpâniți deja regulile de bază ale jocului de table, dar în caz contrar puteți arunca un ochi peste acest ghid table.
1. Ancorarea – una din cele mai bune strategii de table
Ancorarea presupune stabilirea unui punct în casa oponentului și blocarea lui cu 2 piese. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a stopa oponentul să vă blocheze când vă scoate o piesă afară din joc. Totodată îl puteți stopa să-și aducă toate piesele în siguranță în casă fără a rămâne descoperit. În cadrul acestei strategii de table mutările ar trebui să fie influențate și de cât de avansat este jocul.
Dacă sunteți la începutul jocului încercați să stabiliți ancorele în punctele 20 sau 21. Dacă sunteți în urmă cu piesele încercați să vă faceți ancorele în punctele 22,23 sau 24 deoarece au o valoare mai importantă, dat fiind faptul că această strategie table presupune să vă aduceți piesele în casă. O tehnică interesantă care este folosită cateodată este recircularea pieselor, care presupune să vă lasați descoperită o piesă care odată scoasă afară va putea fi introdusă înapoi în joc și să o ancorați în locul dorit pentru a câștiga timp.
2. Blocarea și comunicarea în jocul de table
Încercați să vă creați poziții solide fără spații între ele, un blocaj, direct în casa voastră fără a permite adversarului să iasă. Șase poziții consecutive ocupate se numeste Blocaj Total. Șase poziții consecutive în casă se numește tablă închisă din moment ce oponentul nu mai poate face nici o mișcare până când nu eliberați una din poziții oferindu-i astfel posibilitatea să nimerească numărul poziției descoperite.
Comunicarea în jocul de table constă în distribuirea pieselor la o distanță mai mică de 6 spații unele de celelalte. Acest lucru asigură că o piesă va fi fi tot timpul disponibilă să acopere o altă piesă descoperită. De asemenea, o piesă aflată în mișcare va putea să se oprească în loc sigur pentru a nu rămâne descoperită.
3. Top strategii table - Distribuirea și varietatea
Distribuirea se referă la felul în care piesele ocupă poziții pe tablă. Este de obicei mai bine să aveți câte 3 piese pe o poziție în loc de 2 sau 4 piese. Este de preferat să nu aveți aproape niciodată 6 piese pe o poziție si chiar niodată mai mult de 6. Un jucător care are piesele distribuite cât mai bine are avantaje foarte mari când îi vine rândul să mute.
Varietatea în schimb, constă în răspândirea pieselor jucătorului pentru a crește numărul mișcărilor bune ce vor urma. Atât distribuirea cât și varietatea sunt strategii table care trebuiesc să facă parte din portofoliul oricărui jucător serios.
4. Cum să câștigi la table cu tehnica duplicării și a expunerii
Duplicarea presupune o tehnică de blocare a oponentului pentru ca acesta să nu poată face o mutare pentru un anumit număr. De exemplu dacă oponentul are de mutat 2 piese descoperite, să zicem una pe poziția 24 și una pe poziția 13, va trebui să-i blocați poziția 10 și 21 ca să nu poată muta în cazul în care are de mutat 3 poziții.
Uneori este o strategie bună să vă lasați la începutul jocului câteva piese descoperite pe poziții ce doriți să le consolidați. Dacă observați că sunt prea expuse încercați să le acoperiți. Aceasta este cunoscută sub numele de tehnica expunerii. Atenție totuși la această strategie deoarece poate fi o armă cu două tăișuri! Pe de-o parte ea poate avea un efect pozitiv, dar pe de alta poate să vă dea tot jocul peste cap. Însă dacă vrei să câștigi la table, trebuie să înveți să stăpânești și această tehnică.
5. Sfaturi generale pentru scoaterea pieselor în jocul de table
Acestea sunt mai degrabă câteva sfaturi de utilizat în jocul de table, decât o strategie în sine. Încercați să scoateți piesele adversarului care sunt aproape de casa personală sau pe cele pe care încearcă să le acopere ca să blocheze o poziție importantă. Încercați să-i atacați și să scoateți piesele adversarului afară doar când e în avantajul vostru. De exemplu dacă aveți deja 2 piese ale oponentului scoase este de preferat să vă blocați adversarul să reintre construind poziții solide din două sau mai multe piese în casă. De asemenea evitați să-l atacați dacă după scoaterea unei piese rămâneți vulnerabil. Încercați cât mai mult să capturați piesa și totodată să vă acoperiți pentru a nu fi expuși unui atac.
6. Cum se aranjează piesele la table - zarurile de început
Aceasta este o listă cu mutări standard pentru dublele reușite la prima aruncare a zarurilor. Aceasta a fost oferită nouă de către un jucător profesionist de table pentru a vă putea arăta cum se aranjează piesele de table într-un mod corect. Luați însă în considerare faptul că mutările ar trebui să varieze în funcție de strategia pe care ați ales-o, și nu trebuie neapărat să folosiți tot timpul mutările prezentate. Luați-le mai degrabă ca un punct de reper.
La un joc de table standard primul jucător nu va putea face mișcarea cu zarurile duble deoarece acestea nu există pentru el, deci mutarea se referă la jucătorul al doilea. Explicație: fiecare jucător aruncă cu zarul; dacă este dublă se aruncă din nou până cand numerele diferă, iar jucătorul cu numărul cel mai mare face prima mutare),
6.1 Cum se aranjează piesele de table în cazul dublelor
- (6-6) - Mutați cele 2 piese de pe poziția 24 pe poziția 18, și de pe poziția 13 mutați 2 piese pe poziția 7.
- (5-5) - Mutați 2 piese din mijlocul tablei (spațiul 13 din stânga sus) până la poziția 3 trecând prin poziția 8
- (4-4) - Închideți poziția 20 și poziția 9 mutând din poziția 24 cele 2 piese pe poziția 20 și 2 piese de pe poziția 13 pe poziția 9.
- (3-3) - Închideți poziția 5 și 21, care este o poziție strategică, mutând 2 piese de pe poziția 24 pe poziția 21 și 2 piese de pe poziția 8 pe poziția 5.
- (2-2) - Închideți poziția 20 mutând 2 piese de pe poziția 24 pe poziția 20, sau o altă mutare inteligentă ar fi să mutați 2 piese de pe 13 pe 11 și 2 piese de pe 6 pe 4.
- (1-1) - Mutați 2 piese de pe poziția 6 pe poziția 5 și 2 piese de pe poziția 8 pe poziția 7.
6.2 Cum se așează piesele la table în cazul non-dublelor
- (2-1) - Mutările ar fi de pe 13 pe 11 și de pe 6 pe 5 pentru primul jucător, iar mutările de pe 24 pe 23 sș de pe 13 pe 11 pentru al doilea jucător.
- (3-1) - Mutare de pe poziția 8 pe 5 și de pe poziția 6 pe 5.
- (3-2) - Mutare de pe poziția 24 pe 21 și de pe 13 pe 11. Se mai poate și de pe 13 pe 10 și de pe 13 pe 11, dar este mai puțin indicat.
- (4-1) - Mutați de pe poziția 13 pe 9 și de pe 24 pe 23.
- (4-2) - Mutați de pe 8 pe 4 și de pe 6 pe 4
- (4-3) - Există 3 mutări bune: de pe 13 pe 10 și de pe 13 pe 9, de pe 24 pe 20 și de pe 13 pe 10, sau de pe 24 pe 21 și de pe 13 pe 9.
- (5-1) - Mutarea de pe 24 pe 23 a devenit deja populară, iar pentru 5 mutați de pe poziția 13 pe 8.
- (5-2) - De-a lungul anilor mutarea normală de pe 13 pe 11 și de pe 13 pe 8 a fost foarte populară, dar noua mutare de pe 24 pe 22 , respectiv de pe 13 pe 8 s-a dovedit a fi mai eficientă.
- (5-3) - Este simplu: mutați de pe poziția 8 pe poziția 3 și de pe 6 pe 3.
- (5-4) - Cea mai indicată mutare ar fi de pe 24 pe 20 și de pe 13 pe 8.
- (6-1) - Mutarea de pe 13 pe 7 și de pe 8 pe 7 ar fi cea recomandată. O mutare proastă ar fi de pe 13 pe 7 și de pe 6 pe 5.
- (6-2) - Cea mai bună mutare ar fi de pe poziția 24 pe 18 și de pe 13 pe 11.
- (6-3) – Mutați piesele de pe poziția 24 pe 18 și de pe 13 pe 10. O altă mutare la fel de bunp este să mutați o piesă de pe 24 pe 15.
- (6-4) - Două mutări foarte bune ar fi odată de pe 24 pe 14, iar a doua mutare de 24 pe 18 sau de pe 13 pe 9.
- (6-5) - Mutarea de pe 24 pe 13 este mutarea cea mai bună în comparație cu restul mutărilor.
Joacă acum la unul din cazinourile recomandate de PariuriX cu un pachet atractiv de bun venit!
Cazinouri online recomandate
Te-ar mai putea interesa și:
Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...
Citeste mai multCase de pariuri online legale recomandate
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
600RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
500RON RONSe aplică T&C
-
250RON RONSe aplică T&C
-
400RON RONSe aplică T&C
Cazinouri online legale recomandate
Tipsteri ai lunii