Despre jocul de table si evolutia acestuia

2023-01-20 11:25:00 14,2k 3

Multi dintre noi am auzit si jucam acest joc. Mai intai sa ne aducem putin aminte ce este si de unde provine acest joc. Jocul de table este jucat de catre 2 jucatori, pe o tabla de joc pe suprafata caruia se afla 24 de puncte. Fiecare jucator primeste catre 15 piese (pull-uri), un jucator de o culoare mai deschisa si celalalt jucator de o culoare mai inchisa .

Joacă acum cu un super pachet atractiv de bun venit la singurul cazino online din România care oferă table online!

Aceste piese se muta pe tabla de joc in functie de numerele afisate pe fetele zarurilor. Zarurile sunt niste cuburi pe fetele carora sunt afisate puncte, aratand numere de 1 la 6. Fiecare aruncare se face cu o pereche de zaruri, jucatorii aruncand alternativ. Scopul jocului de table este de a scoate toate piesele de pe tabla de joc inaintea adversarului.

Acum ca ne-am amintit sau am aflat ce este si cum se joaca acest joc sa aflam de unde provine. Jocul de table n-a fost inventat in forma aceasta. In timp a suferit diferite modificari, de la forma, numarul zarurilor, pana la numarul punctelor de pe tabla sau reguli .

Cel mai vechi joc, asemanator cu tablele, dateaza din anul 3000 i.Hr . Jocul de acum 5000 de ani se juca in Iranul de astazi. Sub alte denumiri a fost gasit in Egiptul Antic: Senet sau in Mesopotamia: Jocul Regal al lui Ur .

Jocul de table asa cum este astazi a aparut in sec XI in Europa si a fost primit repede de catre iubitorii jocurilor de noroc .

Indiferent de numele lui sau de cum arata jocul avea acelasi principiu: castiga cel care scoate piesele mai repede de pe tabla, iar mutarea pieselor se face prin mutarea sau aruncarea zarurilor.

Backgammon-ul este un joc asemanator cu jocul de table, diferenta facand-o existenta unui Cub de dublare. Acest cub, asa cum ii spune si numele, este un zar, un cub, dar pe fetele acestuia se gasesc in loc de puncte numere, respectiv: 2, 4, 8, 16, 32 si 64 .

Acest Cub de dublare are rolul de a dubla jocul respectiv. Daca jocul este dublat si se termina prin castigarea unei linii (1 punct) atunci jocul va fi de 2 puncte, daca va fi mart atunci o sa valoreze 4 puncte (2 puncte mart-ul x 2 dublarea = 4 puncte) .

Jucat cu prietenii, cu rudele, cu vecinii la un gratar sau in week-end cand ninge afara, jocul de table s-a raspandit rapid si este jucat de foarte multi oameni. In Romania jocul de table este practicat de foarte multe persoane.

De cativa ani avem posibilitatea sa jucam online acest joc. Este un privilegiu pentru ca avem posibilitatea sa jucam pe bani. Poate ca prietenilor, rudelor sau vecinilor nu vrem sa le luam banii si dupa aceea sa ne poarte pica, jucand online adversarul nu ne cunoaste. Plus ca putem juca cu jucatori din toata lumea .

Site-urile de table si backgammon ofera o gama variata de meciuri si turnee. Turneele gratis se numesc Freeroll. La momentul respectiv unul dintre putinele locuri unde putem juca backgammon online Sportingbet.ro (D. ONJN 2163 / 28.08.2015). Gasim jocul in sectiunea "Vegas". Se poate juca atat la mese 1 vs 1, cat si in turnee la care intrarea minima este de 0.07 RON.

backgammon-sportingbet.JPG

Te-ai gandit ca din jocul practicat la gratar cu prietenii poti castiga sume mari de bani, jucand online? Acum ai posibilitatea sa joci si sa castigi bani din acest joc.

Pe forum, in sectiunea de Discutii backgammon / table puteti schimba pareri despre acest joc popular cu alti jucatori din Romania.

Joacă acum cu un super pachet atractiv de bun venit la singurul cazino online din România care oferă table online!

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Discutii

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX