1. Home »
  2. Sloturi »
  3. Sloturile cu 243 de linii de câștig. Avantaje și dezavantaje în comparație cu păcănelele clasice

Sloturile cu 243 de linii de câștig. Avantaje și dezavantaje în comparație cu păcănelele clasice

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 10:46:00

image Sloturile cu 243 de linii de câștig. Avantaje și dezavantaje în comparație cu păcănelele clasice

twin-spin-1.jpg

Află cum funcționează sloturile cu 243 de linii de câștig, cât sunt de profitabile și în ce măsură ți se potrivesc. Jocurile de tip păcănele au progresat enorm în ultimii ani, iar producătorii reușesc să inoveze constant în acest domeniu. Primele sloturi aveau o singură linie de câștig (cea centrală), iar ulterior s-a trecut la trei sau cinci linii de câștig, pentru ca mai apoi să se ajungă la 9, 15 sau 30 de linii. În ultmii ani, jocurile cu 243 de linii posibil câștigătoare au devenit tot mai la modă, iar în acest articol vom încerca o analiză cât mai obiectivă a păcănelelor de acest tip.

Joacă acum cele mai bune sloturi cu 243 de linii de câștig!

 

Cum funcționează sloturile cu 243 de linii de câștig - diferențe față de cele clasice

Vă întrebați probabil cum s-a ajuns la 243 de linii de câștig, iar răspunsul este extrem de simplu. Sloturile de acest tip utilizează formatul "standard", cu 5 role și 3 rânduri, iar un calcul matematic de bază ne arată că 243 reprezintă numărul maxim de linii câștigătoare pentru un astfel de slot (3x3x3x3x3 = 243).

Dacă de exemplu slotul ar fi avut doar 3 role și 3 rânduri, numărul maxim de combinații câștigătoare ar fi fost 27 (3x3x3).

twin1.jpg

Practic, 243 de linii câștigătoare înseamnă că jucătorul obține un câștig de fiecare dată când "prinde" măcar trei simboluri identice, de la stânga la dreapta, indiferent de poziția simbolurilor pe cele trei role.

Spre deosebire, într-un slot "clasic" în care avem să spunem doar 9 linii de câștig, poți prinde același simbol pe primele trei role, însă vei obține un câștig doar dacă simbolurile identice sunt și "aliniate" pe una din cele 9 variante câștigătoare

 

SLOTURI VIDEO CU 243 de linii de câștig: avantaje și dezavantaje

Cel mai mare avantaj al acestor sloturi e reprezentat chiar de faptul că acoperă 100% din variantele câștigătoare, procentul rotirilor câștigătoare fiind prin urmare mai mare. Poți scăpa astfel de situații frustrante când prinzi același simbol pe fiecare din cele cinci role numai pentru a "descoperi" că doar primele 3 poziții sunt aliniate corect pe o linie de câștig sau, mai rău, doar primele două și nu ai câștigat nimic.

În plus, în cazul sloturilor cu 243 de linii de câștig simbloul WILD devine mult mai puternic prin simplul motiv că apariția sa pe orice poziție te poate ajuta în mai multe combinații (linii câștigătoare).

Putem lua în calcul și funcțiile speciale, de genul rotirilor gratuite (free spins). Și în acest caz numărul maxim de variante câștigătoare reprezintă un avantaj important, deoarece avem șanse mai mari ca fiecare rotire gratuită să aducă și un câștig, deci profităm din plin de bonusul primit.

thunderstruck-2a.jpg

Un alt avantaj e reprezentat de sumele mizate. În cazul sloturilor clasice, miza totală e determinată de o sumă anume mizată pe o linie de câștig, înmulțită cu numărul de linii câștigătoare jucate. De exemplu, în cazul unui slot cu 30 de linii câștigătoare, dacă miza pe o  linie e de 0.1 lei, miza totală va fi de 3 lei. Iar câștigurile sunt acordate în general în funcție de miza pe fiecare linie.

În cazul sloturilor cu 243 de linii nu ești obligat să mizezi o fisă pe fiecare linie, ci vorbim despre un pariu total care pleacă în general de la miza pe o linie înmulțită cu 30. Astfel, dacă păstrăm exemplul de mai sus, cu o miză de 0.1 lei, o rotire la slotul cu 243 de linii de câștig te va costa tot 3 lei, doar că vei avea "acces" în plus la încă 213 variante câștigătoare în comparație cu slotul cu 30 de linii de câștig.


E greu să gășești dezavantaje în raport cu sloturile clasice, însă acestea există cu siguranță. Cel mai important derivă tocmai din unul din avantaje: ușurința cu care poți obține o linie câștigătoare. Numărul rotirilor câștigătoare va fi considerabil mai mare la sloturile cu 243 de linii, însă câștigul jucătorului (payout-ului) este același cu cel al celorlalte sloturi (variază în general între 91% și 98%), iar echilibrarea se face practic din sumele câștigate.

La sloturile cu 243 de linii de câștig vei prinde mult mai des linii cu cinci simboluri indentice (cinci de-un fel), însă câștigul va fi mult mai mic decât unul obținut pentru cinci simboluri identice la un slot cu 15 sau 30 de linii de câștig.

Astfel, trebuie să știi că sloturile cu 243 de liniii câștigătoare nu sunt obligatoriu mai profitabile decât sloturile cu 3, 9 sau 40 de linii, ci reprezintă o alternativă la acesta și ar putea să ți se potrivească mai bine, dacă preferi să joci pentru perioade mai lungi, fără să aștepți neapărat să dai lovitura peste noapte.


Cele mai bune sloturi cu 243 de linii de câștig disponibile în România

Cazinorile online licențiate din România pun la dispoziția jucătorilor mai multe sloturi din această categorie, iar pariurix.com îți recomandă următoarele două jocuri:

Thunderstruck II

Continuator al variantei originale Thunderstruck, acesta e unul din cele mai de succes jocuri produse de Microgaming și atrage prin spectaculozitatea celor 4 jocuri bonus oferite, dar și printr-un câștig maxim de până la 2,4 milioane de fise. Slotul Thunderstrick II poate fi jucat la acest cazino online.

thunderstruck-2.jpg

Twin Spin

Un slot de generație mai nouă, realizat de NetEnt, care poate oferi un câștig de până la 270.000 de fise la fiecare rotire. Fără să ofere rotiri gratuite sau jocuri bonus, Twin Spin atrage printr-o altă funcție specială, mai rar întâlnită. La fiecare rotire, minim două dintre rolele adiacente vor fi "gemene", adică vor avea aceleași simboluri pe ele, dar acestea se pot extinde pentru a deveni role tripleți, cvadrupleți sau chiar cvintupleți (toate cele 5 role vor avea aceleași simboluri în momentul opririi), caz în care vei avea asigurat un câștig important. Slotul Twin Spin poate fi jucat la acest cazino online.

twin-spin12.jpg

Game of Thrones

Cea mai recentă epopee, filmul fantezie care a domunat titlurile noutăților pe parcursul a 7 ani, cu personaje simbolice, precum Mother of Dragons și The Iron Throne. Este un slot dezvoltat de Microgaming, un slot clasic cu Stick & Win, Jackpot-uri progresive, simboluri wild și bonusuri. Doar aici poți fi personajul tău referat - cine vei fi, Jon Snow, Arya Stark, Tyrion Lannister?

Mai multe sloturi bazate pe filme sau desene animate poți găsi aici. 

got.jpg

AICI AI TOATE CAZINOURILE ONLINE RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Baicu Marius
+78.5
Câștigate
5
Pierdute
6
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
+76.6
Câștigate
10
Pierdute
11
3
Tudor Cosma
+39.12
Câștigate
31
Pierdute
16

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX