1. Home »
 2. Sloturi »
 3. Sloturi online pe înțelesul tuturor. Cum funcționează și cum îți crești șansele de câștig

Sloturi online pe înțelesul tuturor. Cum funcționează și cum îți crești șansele de câștig

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 10:48:00

image Sloturi online pe înțelesul tuturor. Cum funcționează și cum îți crești șansele de câștig

Sloturile devin ușor, dar sigur, cele mai căutate jocuri din cazinourile online. Dacă în momentul apariției în cazinouri reprezentau doar o metodă de a pierde timpul până în momentul în care jucătorii prindeau loc la o masă de poker, blackjack sau ruletă, acum au devenit principalele ținte pentru mulți dintre cei pasionați de jocurile de noroc. În plus, odată cu apariția cazinourilor online, sloturile (păcănelele) au progresat enorm, iar în prezent există mii de variante care cu siguranță "ating" toate gusturile.

JOACĂ ACUM SLOTURI ONLINE ÎNTR-UN CAZINOU LICENȚIAT
 

SLOTURI ONLINE PE ÎNȚELESUL TUTUROR - CE VEI GĂSI ÎN ARTICOL

1. Sloturi pentru toate gusturile. Ce variante de păcănele poți întâlni online
2. Glosar de termeni pentru jucătorii de sloturi online
3. Cum funcționează sloturile online
4. Ce înseamnă și de ce trebuie să fii atent la câștigul jucătorului
5. Sfaturi de bază când joci sloturi online
6. Cele mai bune cazinouri online din România unde poți juca sloturi legal

1. Sloturi pentru toate gusturile. Ce variante de păcănele poți întâlni online

Marele avantaj al cazinourilor online e reprezentat de faptul că acestea pot oferi clienților o serie aproape interminabilă de jocuri și cu siguranță putem găsi un "aparat" pe placul nostru. Dacă abia ți-ai deschis cont la un cazinou online, poate fi greu să te decizi cu ce joc să începi, tocmai din cauza varietății extrem de mari. Trebuie însă să știi că, indiferent de temele abordate, sloturile pot fi împărțite în categorii

 

Sloturi online în funcție de numărul de rânduri și role

 • Sloturi clasice (cu trei role)  - Acestea reprezantau standardul în urmă cu câțiva ani și au fost preluate și de cazinourile online. E vorba de sloturile cu trei role și între una și cinci linii de mizare. Obiectivul jucătorului este "să prindă" acelaşi simbol pe o linie de mizare pentru a obține un câştig.

 • Sloturi video (5 role, 3 rânduri) - Sloturile cu 5 role, 3 rânduri și cât mai multe linii de câștig au devenit norma în ultimii ani. Inițial, aceste jocuri aveau 5 linii de miză, însă în prezent cu greu vei găsi unul cu mai puțin de 9 linii de mizare. După trecerea la acest standard, producătorii de păcănele au început să inoveze cu adevărat și astfel s-a ajuns ca în prezent să avem acces la video sloturi cu speciale care mai de care mai atractive. Fie că au 5, 9, 15, 20, 25 sau 30 de linii de câștig, aceste sloturi funcționează pe același principiu, fiind nevoie să "prinzi" cel puțin trei simboluri identice de la stânga la dreapta, pe o linie de mizare, pentru a realiza un câștig. Diferențele se fac atunci când vorbim despre funcțiile speciale ale fiecărui aparat, pentru că acesta este principalul punct de atracție al sloturilor. Putem întâlni în cazinoul online sloturi cu următoarele funcții speciale:

 

Sloturi online în funcție de bonusuri și facilități

 •   Sloturi cu rotiri gratuite - Sunt jocurile în care trei sau mai multe simboluri denumite în general Scatter declanșează o serie de rotiri gratuite (în general 10 sau 15), în care jucătorul va păstra toate câștigurile realizate fără să mizeze vreun ban. Acesta este bonusul favorit pentru cei mai mulți jucători de păcănele deoarece sumele câștigate sunt de multe ori spectaculoase.
 •   Sloturi cu jocuri bonus -  Unele sloturi video oferă ca funcție specială anumite jocuri bonus declanșabilă în general după apariția a trei sau mai multe simboluri "Bonus". Bonusul presupune de obicei ieșirea din jocul de bază și îți oferă posibilitatea de câștiga sume de bani instant sau rotiri gratuite.
 •   Sloturi cu multiplicatori - Este foarte posibil să fi primit recomandarea de a juca întotdeauna pe pariu maxim la sloturi, dar nu este întotdeauna cazul să faci asta. Dacă inclini să nu faci acest lucru, atunci sloturile cu multiplicatori sunt pentru tine. Aceste tipuri de sloturi nu oferă stimulente sau bonusuri suplimentare dacă pui pariul maxim pe rotire, aşa cum se întâmplă la celelalte tipuri de aparate, dar au unele plăți destul de bune. Practic, ai șansa la fiecare rotire ca eventualul câștig să fie multiplicat de mai multe ori.

 

Sloturi online în funcție de modul de câștig

 • Sloturi progresive - Sunt acele sloturi video care, pe lângă funcțiile speciale menționate mai sus, oferă jucătorului și șansa de a câștiga un jackpot spectaculos. La jocurile de acest tip, un procent din suma pariată de fiecare jucător merge la jackpotul total. Acest jackpot este cel mai mare dintre toate celelalte premii care pot fi caştigate la "păcănele". Deși nu toți producătorii specifică acest lucru, ai cele mai mari șanse să câștigi jackpotul atunci când mizezi suma maximă la aceste sloturi.
 • Sloturi cu 243 moduri de a câştiga - Sloturile standard au, în general, un număr limitat de linii de plată cu care poţi să câştigi. Nu este însă cazul și pentru aparatele cu "243 moduri de a câștiga". Practic, liniile de mizare dispar și în locul lor combinații câștigătoare de la stânga la dreapta, indiferent de linia pe care apar. Jucătorul mizează o sumă fixă, iar ulterior e suficient să prinzi trei simboluri identice de la stânga la dreapta, indiferent de poziția pe role, pentru a realiza un câștig.
 • Sloturi 3D - Aceste aparate inovează în special din punct de vedere grafic. În general vorbim tot despre jocuri cu 5 role și 3 rânduiri, însă în cazul sloturilor 3D elementele grafice și animațiile sunt spectaculoase și te duc cu gândul la jocuri complexe pentru console. Aceste sloturi vin într-o gamă variată de formate și oferă divertisment de calitate, fiind produse de nume mari în software.


 

2. Glosar de termeni pentru jucătorii de sloturi online

 • Bet - valoarea pariului;
 • Max Bet - suma maximă (în general în fise) pe care o poți paria pentru o rotire;
 • Spin - O rotire sau o rundă a jocului. În general slotul e pornit prin apăsarea butonului "Spin", iar o apăsare e echivalentă cu plasarea unui pariu în ruletă, de exemplu;
 • Paytable - Tabelul plăților. Aici descoperi cât valorează fiecare simbol, care sunt combinațiile câștigătoare sau ce jocuri bonus poți declanșa.
 • Payline - Linie de miză sau de plată. Este necesar ca simbolurile sa fie aliniate pe linia de miză pentru a câştiga. În online, numărul de payline-uri poate fi între cinci şi peste o sută;
 • Free Spins - Rotiri Gratuite. Unul din cele mai căutate bonusuri oferite de păcănele
 • Bonus Feature - Joc Bonus. Sunt de mai multe tipuri, iar de cele mai multe ori sunt declanșate în momentul în care pe ecran apar trei sau mai multe simbouluri bonus.
 • Jackpot Progresiv - Jackpot-ul care începe de la un nivl minim și creste constant, până este "prins" de un jucător. La fiecare rotire o mică sumă mizată de jucători se adaugă jackpotului
 • Scatter - Simboul special care în general declanșează rotirile gratuite, jocurile bonus sau oferă câștiguri instant în bani.
 • Wild - Simbol ce apare în aproape toate sloturile online și care înlocuiește orice simbol din joc cu câteva mici excepții (scatter, bonus, etc.)
 • Gamble - Unele jocuri oferă posibilitatea de a "dubla" câștigurile prin funcția Gamble, pe care o știți probabil de la jocurile de video poker. Practic, poți alege culoarea următoarei cărți (roșie/neagră) sau valoarea ei (mică/mare) și dacă nimerești îți dublezi câștigul. În caz contrar, pierzi banii.


3. Cum funcționează sloturile online

Dacă ți-ai propus să "învingi" un video slot, te anunțăm de la început că acest lucru nu e posibil și vei înțelege de ce când vei vedea cum funcționează aceste aparate.

Toate sloturile au la bază același sistem numit Random Number Generator sau RNG - (trad. Generator de numere aleatoare), iar deznodământul fiecărei rotiri este decis în momentul în care apăsăm butounul SPIN. RNG generează mii și mii de numere aleatoare, iar atunci când apăsăm butonul spin același sistem alege un număr pentru fiecare rolă a jocului. Fiecare număr corespunde unui simbol, iar ulterior aparatul afișeaza simbolurile respective și jucătorul află dacă a câștigat ceva sau nu.

Practic, câștigul e determinat în momentul în care apăsăm spin, iar tot ce se întâmplă după e menit doar să facă experiența mai plăcută pentru jucător.

Este deci imposibil să putem să prezicem rezultatul unei rotiri și din acest punct de vedere ai șanse la fel de mari (sau de mici) să câștigi de două ori consecutiv jackpotul cel mare sau să ai parte de rotiri necâștigătoare. Asta în teorie. Deoarece în realitate multe din miile de numere generate aleatoriu au drept finalitate o rotire pierzătoare și doar câteva dintre ele duc la un câștig spectaculos sau la un bonus special.

Fiecare rotire (spin) este total aleatorie și nu poate fi "legată" în vreun fel de rotirile precedente sau de cele ce vor urma. Dacă ai obținut un câștig mare la o rotire, nu înseamnă că următoarele rotiri vor fi pierzătoare, dar nici că îți vor aduce și alte câștiguri. Pur și simplu nu există un "tipar" după care video sloturile funcționează

Acest RNG operează fără oprire atâta timp cât slotul în cauză este activ și proceeasză mii de combinații în fiecare secundă, iar din acest motiv pur și simplu nimeni nu poate anticipa rezultatul. Din acest motiv nu trebuie să gândești că un aparat "urmează" să acorde un câștig pentru că nu a mai făcut-o de ceva timp sau că trebuie să prinzi o "specială" deoarece simbolurile care o acordă apar tot mai des la ultimele rotiri.


4. Ce înseamnă și de ce trebuie să fii atent la "câștigul jucătorului"

Câștigul jucătorului sau payout-ul este un element ignorat în general de începători, dar la care trebuie să fii atent în momentul în care decizi să-ți mizezi banii la un slot. Așa cum se întâmplă în cazul ruletei sau al blackjack-ului, cazinoul are un avantaj și în cazul video sloturilor, iar acesta diferă de la aparat la aparat.

În cazul sloturilor din cazinourile online câștigul jucătorului variază în general între 90% și 99%. Un câștig al jucătorului de 95%, de exemplu, în seamnă că, pe termen lung, un jucător care mizează 100 de lei se poate aștepta să returneze 95 de lei (practic 5 lei rămân cazinoului). Evident, aceste procente sunt calculate pentru sute de mii sau chiar milioane de rotiri. Deci e perfect normal să te lovești de serii pierzătoare lungi pentru ca la un moment dat să recuperezi aproape toți banii sau chiar să ieși în câștig.

Te asigurăm că, deși pare insignifiantă la prima vedere, o diferență de câteva procente la câștigul jucătorului se va face simțită pe termen lung dacă ai de gând să joci alelași joc în mai multe sesiuni.


Joacă acum acest slot spectaculos în cazinoul online Betano

Să spunem că alegi să mizezi 100 de lei la un slot cu un payout de 96%. Dacă vei rula de 5 ori banii câștigați vei rămâne teoretic cu 81,5 lei (am calculat că vei pierde 4% de fiecare dată când rulezi banii). Dacă alegi să mizezi 100 de lei la un slot cu payout de 90%, după ce rulezi banii tot de 5 ori vei rămâne teoretic cu 59 de lei (am calculat că vei pierde 10% de fiecare dată când rulezi banii). Cum am mai spus, aceste calcule pot fi date ușor peste cap când sunt făcute pe termen scurt, dar este evident care e jocul mai eficient.

De asemenea, ai grijă la sloturile care oferă și un jackpot progresiv. În cazul acestora sumele ce ajung în jackpot sunt de asemenea calculate în payout, deci procentul afișat pe site e unul ușor mincinos, în condițiile în care marele jackpot va fi câștigat la un moment dat de un singur jucător.


5. Sfaturi de bază când joci sloturi online

Cum spuneam, rezultatul fiecărei rotiri e determinat de acel Random Number Generator (RNG), deci este imposibil să găsești o strategie care să-și asigure câștiguri când joci sloturi online. Poți fi însă atent la modul în care îți gestionezi bugetul și la alte câteva elemente.

Pe lângă câștigul jucătorului, despre care am vorbit în capitolul anterior, ar trebui să te intereseze și  variația slotului, adică atât frecvența cu care jocul acordă câștiguri, cât și valoarea acestor premii.

Un joc cu variație mică va acorda câștiguri mult mai des, însă acestea vor fi destul de mici, în timp ce unul cu variație mare te poate ține în "așteptare" mult mai multe rotiri, dar să compenseze cu un câștig notabil la un moment dat.

Dacă bugetul alocat pentru o sesiune e unul mic, atunci e avantajos pentru tine să alegi un slot cu variație cât mai mică, astfel în cât să poți juca mai mult. În acest caz câștigurile vor fi mai mici, însă le vei atinge mai des și șansele să rămâi rapid fără bani sunt scăzute.

Totuși, dacă preferi să riști o sumă de bani pentru un câștig notabil atunci alege un slot cu variație mare. De cele mai multe ori vei pierde, însă sunt șanse ca atunci când prinzi o specială aceasta să-ți genereze o sumă importantă.

Fii însă atent! Nimeni nu îți va spune în ce categorie intră fiecare slot în parte și vei fi de cele mai multe ori să descoperi singur acest lucru. Există însă un indiciu importante pe care îl găsești în tabelul de plăți. La sloturile cu variație mică apar diferențe destul de mici între câștigul acordat pentru cele mai slabe și cele mai puternice simboluri din joc.  La sloturile cu variație mare vei întâlni diferențe foarte mari între câștigurile acordate de cele mai slabe simboluri și cele "de top", iar multe dintre câștigurile realizate nici nu vor acoperi miza plasată pentru o rotire.

Și mai important însă e modul în care îți gestionezi bugetul și e important să îți fixezi anumite limite pe care să nu le depășești indiferent de ceea ce se întâmplă în timpul sesiunii.

Să spunem că ai 200 de lei în cont și îți propui să triplezi suma într-o oră. Dacă îți atingi obiectivul în primele câteva minute, oprește-te și retrage câștigul pentru a te bucura de el. În caz contrar există riscul ca în timpul sesiunii să scazi sub suma propusă inițial și să pierzi totul în încercarea de a ajunge din nou la acel nivel. De aceea e important să ai limite de timp, de câștig dar și de pierdere. Dacă vei fi un jucător disciplinat, vei avea șanse să fii și unul câștigător. În caz contrar șansele sunt în mod cert împotriva ta.


6. Cele mai bune cazinouri online din România unde poți juca sloturi legal

JOACĂ ACUM SLOTURI ONLINE ÎN CEL MAI BUN CASINO ONLINE DIN ROMÂNIA

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+122.4
Câștigate
60
Pierdute
31
2
Baicu Marius
+109.46
Câștigate
4
Pierdute
2
3
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX