1. Home »
  2. Sloturi »
  3. Erori frecvente comise de începători când joacă sloturi online

Erori frecvente comise de începători când joacă sloturi online

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 10:41:00

image Erori frecvente comise de începători când joacă sloturi online

Sloturile sunt printre cele mai populare jocuri din cazinourile online în special datorită regulilor extrem de simple: în majoritatea cazurilor e suficient sa ai bani în cont și să apeși butonul de pariere (Spin) și ai șansa să câștigi aproape instant sume considerabile.

Tot mai iubite datorită funcțiilor bonus și a graficii din ce în ce mai atractive, sloturile (păcănelele) atrag tot mai mulți jucători, iar ca începător e bine să înveți din greșelile făcute de alții pentru a nu risca să pierzi sume considerabile.

În acest articol vom vorbi despre trei erori pe care mulți jucători de sloturi online le comit.

Deschide cont și joacă la unul din cazinourile online recomandate

Capcana mizelor mici la sloturi online

Chiar dacă fiecare pariu în parte pare unul relativ mic, în condițiile în care în cele mai multe cazuri poți miza și sub un leu pentru fiecare rotire, simplul fapt că poți plasa un pariu pe secundă te poate face să pierzi mai mulți bani decât ți-ai propus. Presupunând că mizezi 1 leu pe fiecare rotire și ai parte de o rotire la fiecare două secunde, în doar 10 minute poți ajunge la 300 de lei mizați. Sigur, e puțin probabil ca toate rotirile în cauză să fie pierzătoare și nu vei pierde propriu-zis întreaga sumă, dar simplul fapt că poți ajunge la asemenea sume mizate când miza unui singur pariu e de doar un leu ar trebui să-ți dea de gândit și să ai grijă cum îți împarți bugetul pentru sesiunile de joc.

Dacă nu îți permiți să pierzi sume considerabile în cazinoul online, alege sloturile care îți permit să mizezi cât mai puțin la fiecare rotire și nu prelungi foarte mult sesiunile de joc. Iar dacă te gândești la jackpot - aici găsești toate detaliile de care ai nevoie despre câștigarea Jackpotului în cazinourile online.

Încercarea de a recupera banii pierduți crescând miza

Aceasta e cu siguranță cea mai mare eroare pe care o comit mulți dintre începători. O serie de rotiri pierzătoare îi frustrează peste măsură și, convinși că norocul se va întoarce, cresc miza pentru a recupera rapid tot ce au pierdut.

Îndiferent de jocul ales, e o greșeală capitală să joci când ești nervos și când ești controlat doar de dorința de a recupera banii pierduți. Jocurile de noroc nu trebuie să devină niciodată o metodă de a face bani ci doar un mod de a te relaxa , cu posibilitatea de a câștiga ceva bani, dacă ești norocos în ziua respectivă.

Nu gândi niciodată că un joc "trebuie" să acorde un câștig în curând. La sloturi, fiecare rotire e total aleatoare și nu are nicio legătură cu rotirile precedente. În teorie poți avea parte de ore întregi fără niciun câștig sau de rotiri consecutive cu câștiguri fabuloase. Așa că nu crește mizele doar pentru că ai pierdut o anumită sumă de bani și convins viind că "speciala" așteptată de tine trebuie să urmeze.

Nu te panica atunci când pierzi bani la sloturi, ci mai degrabă acceptă "înfrângerea", oprește-te din jucat și încearcă-ți norocul cu altă ocazie, la mizele cu care te simți confortabil.

Nu ignora tipicul jocului de păcănele

Deși simpliste în teorie și cu reguli similare, toate sloturile au anumite elemente care le fac unice și nu ne referim la grafică sau la funcțiile speciale, ci la anumite setări ale producătorilor care determină atât frecvența cu care acordă câștiguri, dar și procentul pe termen lung returnat jucătorilor.

Vorbim aici despre RTP (return to player) și volatilitate, termeni pe care i-am detaliat în acest articol.

Mulți începători nu iau în calcul procentul RTP, adica suma returnată de slotul respectiv jucătorilor pe termen lung. Acest procent variază în general între 90% și 98%, cu mici excepții, aceste informații fiind accesibile dacă citești regulile fiecărui joc în parte. Un RTP de 90% înseamnă că la 100 de lei mizați, jucătorii primesc înapoi 90 de lei - calcul valabil pe termen lung și foarte lung pentru că în caz contrar nimeni nu ar mai juca, daca de fiecare dată ar lăsa cazinoului 10 lei. În realitate, dacă mizezi 100 de lei poți să-ți multiplici banii de câteva ori sau să îi pierzi pe toți, în funcție de noroc. Dar e clar că un joc cu RTP cât mai apropiat de 100% e mai "prietenos" cu jucătorii și te sfătuim să-l alegi pe acesta.


Joacă slotul Anaconda Wild în cazinoul Betano

În calcul intră și volatilitatea, un atribut care nu e public, dar pe care îl poți bănui în funcție de câteva aspecte: cât de des acordă un joc anume premii și cât de mari sunt aceste câștiguri atunci când sunt acordate.

Un joc cu volatilitate mare presupune câștiguri mai rare, însă atunci când sunt acordate, acestea vor fi în general consistente. Un joc cu volatilitate mică va acorda câștiguri mai des, dar la valori în general mai mici. Astfel, dacă vrei să te joci cât mai mult și să nu fii nevoit să mizezi mulți bani, îți recomnandăm jocuri cu volatilitate mică. Totuși, dacă bugetul ți-o permite, s-ar putea să fie mai profitabil să alegi un joc cu volatilitate mare, având șansa să prinzi un câștig memorabil.

Deschide cont și joacă la unul din cazinourile online recomandate

Citește și:

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX