Ce înseamnă volatilitatea când joci sloturi online

1,5k 0

Dacă ești pasionat de sloturi în cazinoul online atunci cu siguranță trebuie să iei în calcul și volatilitatea jocului ales pentru a-ți face o strategie câștigătoare.

Volatilitatea în sloturile online

Volatilitatea e un atribut al jocurilor de tip păcănele la care jucătorii au început să devină tot mai atenți în ultimul timp. Iar din acest motiv, multe cazinouri au început să afișeze detalii despre volatilitatea jocurilor avute în portofoliu, alături de mult mai cunoscutul RTP (Return To Player, adică suma care se întoarce la jucători din totalul banilor mizați).

Volatilitate vs RTP

RTP variază între 90 și 98% si diferă de la un joc la altul, fiind calculat pe termen extrem de lung. Astfel, în teorie profitul cazinoului de pe urma unui slot e reprezentat de diferența de până la 100%. De exemplu, la un joc cu RTP (Return to player) 97%, la finalul unui an cazinoul ar putea face un profit de 3% din totalul sumelor mizate. Calculul e pur estimativ, în condițiile în care câștigurile sunt generate aleator. Dar cu siguranță cazinoul nu va ieși în pierdere pe termen foarte lung.

Volatilitatea sau cât aștepți pentru un câștig și cât de mare va fi acesta

Un joc cu volatilitate mică se traduce prin câștiguri mult mai dese, dar în general mici. E recomandat să alegi sloturile cu volatilitate mică dacă nu dispui de un buget foarte mare și vrei să te joci cât mai mult.

Poți astfel să ai câștiguri destul de des, chiar dacă cele mai multe vor fi egale cu miza sau chiar mai mici. În plus, funcția bonus sau rotirile gratuite (Free Spins) sunt mult mai ușor de declanșat în jocurile de acest tip. Totuși, câștigurile generate vor fi mai degrabă mici și se va întâmpla rar ca în rotirile gratuite să obții jackopoturi mai mari de 100x miza. Asta nu înseamnă că e imposibil să câștigi mult la un slot cu volatilitate mică, doar că acest lucru se va întâmpla mai rar.

Un slot cu volalitilate mare reprezintă exact opusul: vei avea parte de câștiguri mai rar, dar ai șansa să dai cu adevărat lovitura. Poți avea parte de multe rotiri necâștigătoare consecutive, însă să compensezi la un moment dat cu un câștig spectaculos.

De asemenea, la aceste sloturi poate părea imposibil să declanșezi rotirile gratuite sau funcțiile speciale. Însă când acest lucru se va întâmpla, vei simți din plin beneficiile, cu jackpoturi cu adevărat mari. Evident, și la aceste jocuri toate rotirile sunt aleatoare, deci nu e exclus să prinzi bonusuri consecutive în perioade scurte de timp. Recomandăm acestor sloturi jucătorilor așa ziși High rollers, adică celor care dispun de un buget generos și care își pot asuma și sesiuni în care să iasă mult pe minus.

Sloturile cu volatilitate medie reprezintă exact ce vă așteptați: o cale de mijloc între cele două variante prezentate mai sus. Din multe puncte de vedere e recomandat să cautați aceste jocuri, în condițiile în care există un echilibru între câștigurile memorabile și cele mici sau medii, iar bugetul necesar nu este atât de mare.

Cum își dai seama în ce categorie intră fiecare joc

Cum spuneam, multe cazinouri, cum este și cazul Vlad Cazino, au început să afișeze volatilitatea în setările jocului, deci nu trebuie să faci vreun efort pentru a afla în ce categorie intră fiecare slot în parte.

În cazul în care acest detaliu nu e public, poți afla singur, în funcție de frecvența cu care prinzi câștiguri mari. Și ai oricând varianta să joci slotul pe bani virtuali astfel încât să îți poți face o idee cât de mari pot fi câștigurile obținute..

Te-ar putea interesa şi aceste articole:

 - Deschide cont acum

  • Deține licență definitivă până în 2026 prin D.ONJN 1564/25.08.2016.
  • Bonus Vlad Cazino de bun venit : 100% în limita a 999RON + 30 rotiri gratuite la înregistrare
  • Bonus Vlad Cazino fără depunere : nu este oferit în acest moment
  • Singurul cazino online licențiat 100% românesc!
  • Peste 250 de jocuri din care cam 90% sunt sloturi video. Găsim aici și jocurile originale Sizzling Hot și Book of Ra.
  • Alte facilități: jocuri de live casino, posibilitatea de a juca de pe mobil, jackpot-uri atractive, bingo online etc
  • Pentru mai multe detalii despre Vlad Cazino CLICK AICI.​