Book of Ra vs Book of Dead! Duelul clasicelor: ce slot video alegem?

1,4k 0

Producătorii de sloturi online inovează permanent în acest domeniu și scot la lumină anual jocuri noi, cu funcții spectaculoase, însă anumite sloturi și-au câștigat deja statutul de "clasice" și rămân în permanență în top.

Este și cazul sloturilor Book of Ra și Book of Dead, două jocuri care au ca sursă de inspirație Egiptul Antic și care la prima vedere sunt greu de deosebit. Există însă mici diferențe, iar din acest articol vei afla care ți se potrivește mai bine.

Joacă acum BOOK OF RA la VLAD CAZINO cu un bonus spectaculos

 

Slotul Book of Ra de la Novomatic

Book of Ra este un slot cu 5 role și nouă linii de câștig, produs de Novomatic. Sloturile cu "doar" nouă linii de câștig și-au pierdut din popularitate în ultimii ani, dar nu este și cazul Book of Ra, care rămâne în continuare foarte jucat.

Cel mai valoros simbol din joc e cel al "Exploratorului", care poate aduce câștiguri de până la 5000 de fise (!) pentru o linie câștigătoare cu 5 simboluri identice. Al doilea cel mai valoros simbol este Faraonul, care acordă 2000 de fise pentru 5 simboluri identice.

Slotul Book of Ra beneficiază și de funcția Gamble, pe care o poți activa de fiecare dată când înregistrezi un câștig. Ai posibilitatea să dublezi de 5 ori premiul inițial alegând culoarea următoarei cărți (roșu/negru). După fiecare rundă câștigătoare poți alege dacă să retragi câștigul sau să mergi mai departe, cu riscul de a pierde întreaga sumă în cazul unei alegeri greșite.

Funcția specială din Book of Ra e reprezentată de rotirile gratuite (Free Spins) pe care le declanșezi atuncio când prinzi pe role 3, 4 sau 5 simboluri Scatter (Book of Ra). Adițional, simbolul Book of Ra este și Wild și înlocuiește orice simbol pentru a realiza combinații câștigătoare.

Când prinzi minim trei simboluri Scatter primești 10 rotiri gratuite și ești deja "în cărți" pentru un câștig atractiv. În timpul rotirilor gratuite poți redeclanșa funcția - primești încă 10 rotiri gratuite de fiecare dată când prinzi minim trei simboluri Scatter.

Înainte de a începe rotirile gratuite este ales în mod aleator un simbol "bonus", care îți va aduce câștiguri suplimentare în timpul rotirilor, de fiecare dată când apare pe rolele jocului (trebuie sa apară pe minim două role în cazul simbolurilor cu valoare mare și trei role pentru simbolurile cu valoare mica - A, K, Q, K, J).

Astfel, poți atinge Jackpotul maxim al jocului dacă primești drept simbol bonus Exploratorul, iar ulterior prinzi câte un astfel de simbol pe fiecare din cele cinci role ale jocului.

Slotul Book of Ra are un RTP (return to player) de 96%, iar funcția bonus e declanșată relativ rar, însă acordă aproape de fiecare dată câștiguri importante.

Slotul Book of Dead de la Play'N Go

Book of Dead e "răspunsul" oferit de Play'N Go celor de la Novomatic, după succesul imens avut cu Book of Ra.

O primă diferență față de Book of Ra este că în acest joc sunt prevăzute 10 linii de câștig, cu una în plus față de slotul original.

Și în acest joc cartea reprezintă atât simbolul Scatter, cât și Wild-ul care înlocuiește toate simbolurile. De asemenea, și în acest joc trei sau mai multe simboluri scatter prinse acordă și un câștig direct în bani, după cum urmează: trei simboluri Scatter - miza X2, patru simboluri Scatter - miza x20, cinci simboluri Scatter - mixa X200.

Jocul Book of Dead impresionează din punct de vedere grafic, iar versiunea pentru mobil e spectaculoasă. Din acest punct de vedere nu există comparație cu Book of Ra și e un capitol unde Play'N Go câștigă detașat.

Minim trei simboluri scatter oferă 10 rotiri gratuite și ai parte de un Simbol Bonus special în timpul rundei bonus (ales aleator). Acest simbol se expandează pe rolele pe care apare și oferă câștiguri importante.

Jocul are un RTP de 96.21%, ușor mai mare decât Book of Ra, lucru care se întâmplă și grație liniei de câștig suplimentare.

Concluzii: Book of Ra sau Book of Dead?

În final decizia vă aparține. Vorbim despre două jocuri extrem de asemănătoare, cu aceleași funcții principașe și în care diferențele sunt făcute de câteva nuanțe.

Book of Ra are doar 9 linii de câștig și un RTP mai mic decât Book of Dead (10 linii de câștig), însă compensează printr-o volatilitate mai scăzută, ceea ce înseamnă că în teorie poți declanșa mai ușor rotirile gratuite.

Când vine vorba de câștiguri, ambele jocuri pot aduce jackpoturi memorabile. Book of Dead are de asemenea avantajul graficii, una mai adaptată prezentului și care dă foarte bine și pe dispozitivele mobile.

Indiferent de ce versiune alegeți sfatul nostru e să investiți întotdeaună doar sume de care vă puteți lipsi și să accesați doar cazinouri licențiate în România.

JOACĂ ACUM BOOK OF RA SAU BOOK OF DEAD ÎNTR-UN CAZINOU LICENȚIAT ÎN ROMÂNIA

Citește și: Joacă Book of Ra Deluxe cu până la 999RON BONUS + 30FREESPINS!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi