1. Home »
  2. Strategii »
  3. Video Poker în cazinoul online: jocul perfect pentru începători. Versiunea recomandată

Video Poker în cazinoul online: jocul perfect pentru începători. Versiunea recomandată

Cristian Mihala
Cristian Mihala

2023-01-23 11:53:00

image Video Poker în cazinoul online: jocul perfect pentru începători. Versiunea recomandată

Dacă ești pasionat de poker și cauți o versiune care să nu-ți mănânce foarte mult timp, video pokerul poate reprezenta o alternativă perfectă.

Chiar dacă vorbim deja despre un clasic, în condițiile în care primele versiuni de video poker au apărut în anii '70, video pokerul se bucură încă de o mare popularitate în cazinoul online.

AICI poți juca VIDEO POKER într-un cazinou licențiat, cu un bonus de bun venit consistent

În acest articol vom vorbi despre jocul recomandat în special începătorilor și celor care nu vor să se complice prea mult, motiv pentru care vom merge pe o variantă de bază.

De ce Jacks or Better e jocul de poker perfect pentru începători

Dacă nu ai foarte mare experiență în cazinoul online e recomandat să începi cu jocul de Video Poker "Jacks or Better".

Această variantă se bazează în toatalitate pe jocul clasic de poker, cu cinci cărți, iar jokerii lispesc. La prima vedere poți considera că absența cărților wild (Jokeri) reprezintă un dezavantaj, dar în realitate fără ele ți-e mult mai ușor să calculezi șansele la fiecare mână.
Jocul se bazează pe un pachet de 52 de cărți așa că vei ști în orice moment exact ce șanse ai să prinzi cartea sau cărțile dorite. Vei înțelege mai bine asta din exemplul următor.

Exemplu de calcul pentru începători în video poker

Ai o mână de genul 6 (inimă), 10 (treflă), J (treflă), Q (treflă), A (treflă). Ai astfel șanse să prinzi inclusiv o Chintă Royală, dacă renunți la 6-le de inimă roșie, iar această decizie îți deschide și alte variante: culoare, chintă sau o pereche de valeți sau mai mare.

Pentru a completa Chinta Royală și pentru a lua marele jackpot ai nevoie de K (treflă), iar în condițiile în care pe masa sunt deja 5 cărți, știi că în pachetul virtual mai sunt 47 de cărți. Deci șansele tale să prinzi K-ul de treflă sunt de 2,13%.

Pentru a prinde o chintă simplă ai nevoie de ceilalți popi din pachet – K (inimă), K (romb), K (pica) – deci șanse de 6,38%.

Pentru a prinde o culoare ai nevoie de una din celelalte 8 cărți de treflă  din pachet (2,3,4,5,6,7,8 și 9), deci ai 8 șanse din 47 să faci o culoare - 17,02%..

Iar pentru a prinde o pereche simplă ai nevoie de un valet (J), o damă (Q) sau un as (A), deci 9 variante câștigătoare – șanse de 19,14%.

În total, ai 21 de cărți care te ajută din cele 47 rămase în pachet, deci șanse de 44,68% să câștigi la această mână.

În același timp, ține cont că Jacks or Better este un joc cu o volatilitate mică, deci șansele să pierzi tot bugetul într-o singură sesiune în care norocul nu e de partea ta sunt mult mai mici.

Cum să devii mai bun la Video Poker Online

Indiferent de versiunea aleasă - Jacks or Better, Bonus Poker, Joker Poker sau Deuces Wild – acest ghid dedicat jucătorilor de video poker te va ajuta.

Apoi, ia în calcul că video pokerul e un joc în care norocul joacă în continuare un rol extrem de important, însă își poți crește considerabil șansele prin deciziile pe care le iei. Fii atent la fiecare mână și ia de fiecare dată decizia corectă din punct de vedere matematic. Nu recomandăm să-ți bazezi prea mult jocul pe instinct, însă atunci când te simți “în mână”, fă-o și încearcă-ți norocul chiar dacă șansele par împotriva ta.

Totuși, în 99% dintre situații ar trebui să urmezi strategia corectă din punctul de vedere al șanselor statistice, deci ai grijă la următoarele elemente:

• Dacă ai o mână câștigătoare mai mare de trei bucăți (trei de-un fel, Chintă, Culoare, Full, Careu, Chintă de culoare, Chintă Royală) o vei păstra de fiecare dată.
• Păstrează patru cărți dintr-o Chintă Royală sau o chintă de culoare, chiar daca asta presupune renunțarea la o mână câștigătoare precum o pereche, chintă sau chiar culoare. E greu și mulți consideră greșit să renunți la o culoare sau la o mână câștigătoare, dar pe termen lung decizia se va dovedi profitabilă, în condițiile în care jackpotul pentru o chintă royală e uriaș.
• Păstrează două cărți de aceeași culoare mai mari de valet, dar și combinații precum J10, Q10, K10 de aceeași culoare, orice pereche, două perechi, 3 cărți dintr-o Chintă Royală sau o chintă de culoare, un draw de 4 cărți pentru culoare
• Dacă ai în mână mai mult de două cărți mai mari de valet, vei păstra doar două dintre ele și le vei alege pe cele mai mici ca valoare (ex. într-o mână A, K, J ,6, 3 vei păstra două cărți: K și J)
• În celelalte situații, renunță la toate cele 5 cărți

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX