1. Home »
  2. Strategii Ruleta »
  3. Strategii pentru ruletă; vezi cum iți crești șansele să caștigi la ruletă

Strategii pentru ruletă; vezi cum iți crești șansele să caștigi la ruletă

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-10-19 16:58:00

image Strategii pentru ruletă; vezi cum iți crești șansele să caștigi la ruletă

Descoperă cele mai bune strategii de joc la ruletă și sporește-ți câștigurile la cazinourile online. Înainte de toate trebuie să mă fac clar înțeles. Jocul de ruletă este un joc de noroc, unde suntem doar la mâna destinului, iar astfel spre deosebire de pariuri sportive, blackjack sau alte tipuri de jocuri de noroc, cunoștințele noastre nu ne ajută mai deloc. Astfel nu există o strategie miraculoasă care să ne permită să ne îmbogățim peste noapte, deși sunt convins că știai deja asta.  

UTILIZEAZĂ CELE MAI BUNE STRATEGII DE RULETĂ CU UN BONUS EXCLUSIV DE 100% PÂNĂ LA 2000RON!

Chiar și așa, există foarte multe strategii care au ca scop mărirea șanselor de câștig, iar în cele ce urmează le voi prezenta pe cele mai cunoscute și cele mai interesante. Voi scoate în evidență inclusiv minusurile lor, iar la final ține de tine să te hotărăști ce strategie pentru ruletă te decizi să folosești.  Înainte de a prezenta cele mai bune strategii de ruletă online, îți recomand să le joci doar la ruletă europeană și să eviți ruleta americană, deoarece șansele de câștig sunt mai mici. De ce? Pentru că sunt oferite aceleași cote, dar cu diferența că la ruleta americană avem inclusiv simbolul ”00”. Asta înseamnă că la ruletă europeană casa are la un avantaj de 2.5% în fața noastră, în timp ce la ruleta americană avantajul este de 5.4%. Deci avem payout-uri diferite: 97.5% față de 94.6%.


1. TOP STRATEGIE RULETĂ - METODA MARTINGALE RULETĂ

Încep cu metoda Martingale ruletă fiindcă este cel mai cunoscut sistem de pariere, indifierent că vorbim despre pariuri sportive sau jocuri de cazino. Majoritatea au auzit deja de acest sistem, dar pentru ceilalți voi explica pe scurt în ce constă. Pui un pariu de cotă 2.00; în cazul pariurilor pe ruletă cel mai recomandat este un pariu pe culoare sau pe opțiunea par/impar. Dacă pariul este pierzător, pariezi din nou pe acel rezultat, dar dublezi miza, faci asta până când vei câștiga. 

Exemplupariezi 1 RON pe culoarea roșie, dar pariul este pierdut. Următorul pariul îl pui cu 2 RON, tot pe roșu, dar pierzi din nou. Pariezi iar pe roșu, de data aceasta 4 RON, dar pierzi pentru a treia oară la rând. Al patrulea pariu îl pui pe 8 RON și câștigi. În acest moment ai câștigat 16 RON. Tu ai investit 15 RON pe cele  patru pariuri, deci ai făcut un profit de 1 RON deși ai avut o rată de succes de doar 25%. 

Partea bună este că un singur pariu câștigător compensează toate pariurile pierdute anterior, și te ajută să faci și profit. Dar există și părți proaste. 

Dezavantaje: 
Cel mai mare dezavantaj este acela că după o serie lungă de pariuri pierzătoare vei ajunge să pariezi o sumă foarte mare de bani. Să luăm exemplul de mai sus și să spunem că primele șapte pariuri au fost toate pierdute. Miza celui de-al optulea pariu va fi de 256€. Vei mai avea oare curaj să pui un astfel de pariu când ști că ai început cu 1€ și te "lupți" pentru un profit de 1€? Dar mai important de atât, vei mai avea bani pentru un astfel de pariu? Vei zice că sunt șanse mici ca un astfel de scenariu să aibă loc, ceea ce este adevărat, dar ai totuși curaj să te riști? Chiar și așa, sistemul Martingale rămâne una dintre cele mai apreciate strategii de ruletă online
 

2. SISTEMUL BAZAT PE ȘIRUL LUI FIBONACCI

Ca și în cazul sistemului Martingale, trebuie să mărim miza după fiecare pariu pierdut. Doar că de data aceasta este recomandat să pariem pe cote de 3, și să mărim miza conform șirului lui Fibonacci. Mai exact, miza următorului pariu trebuie să fie egală cu suma precedentelor două pariuri. Un astfel de șir ar putea arăta astfel: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89 etc. 

cum se joaca ruleta cu firul fibonacci

Ce pariuri de cotă 3 putem pune la ruletă? Păi putem paria pe intervalul numărului câștigător (1-12, 13-24, 25-36) sau pe una din cele trei coloane (pariu ”column”). În momentul în care avem un pariu câștigător o luăm de la capăt. 

Avantajul este acela că putem să facem față unei serii mai lungi de pariuri pierzătoare decât în cazul sistemului Martingale, asta pentru că miza nu mai crește la fel de dramatic. 

Dezavantaje: 
Problema este că spre deosebire de sistemul Martingale, aici pariem pe cote de 3, nu de 2. Astfel cresc șansele de a prinde o serie mai lungă de pariuri pierdute. Totuși, din punctul meu de vedere sistemul lui Fibonacci este per total unul dintre cele mai avantajoase când vine vorba de pariuri pe ruletă online. 

Sistem bazat pe Șirul Fibonacci - Strategii pariuri sportive
 

3. UNA DIN CELE MAI BUNE STRATEGII RULETĂ - SCHEMA BIRARRITZ

Această strategie ruletă a fost propusă de Alexander Makarov, care este un cunoscut programator rus. Ideea de bază este destul de simplă: pariezi pe același număr cu o miză constantă până câștigi. După 35 de pariuri pierdute la rând dublezi miza.  

Exemplu: pariezi 1 RON pe numărul 18. Dacă după 35 de pariuri acest număr încă n-a ieșit atunci începând cu pariul 36 pui câte 2 RON. Dacă nu iese  nici până la pariul 70, mărești miza la 4 RON și tot așa. 

Inventatorul strategiei a pornit de la ideea că orice număr va ieși mai devrerme sau mai târziu, iar în momentul în care vei avea un pariu câștigător vei compensa pierderile anterioare și vei face profit. 

Dezavantaje: 
Dezavantajul principal este acela că trebuie să ai nervi de oțel să stai să pui vreo 100 de pariuri la rând, doar ca să prinzi unul câștigător.  Astfel strategia mănâncă foarte mult timp, iar profitul nu este foarte mare. 

Ai putea crede că din vreo 100 de pariuri este aproape imposibil să nu prinzi măcar unul câștigător. În realitate lucrurile nu stau chiar așa. Vorbim de un pariu cu șanse de reușită de 2.70%, deci teoretic doar unul din 37 de pariuri va fi câștigător. Asta nu înseamnă neapărat că și iese din 37 de încercări; am văzut simulări în care un anumit număr nu ieșea nici din 150 de încercări. Dar pe de altă parte poate să iasă și primul. Depinde cât noroc ai. 

UTILIZEAZĂ CELE MAI BUNE STRATEGII DE RULETĂ CU UN BONUS DE 100% PÂNĂ LA 2000RON!
 

4. SISTEMUL LUI D'ALEMBERT

Și aceasta este una dintre cele mai bune strategii ruletă. Acest sistem se bazează pe pariuri de cotă 2 ca și Martingale, doar că riscul este mult mai mic. Să presupunem că pariem pe culoarea câștigătoare. Atunci când și-a creat sistemul de pariere, D'Alembert a pornit de la ideea că este foarte posibil ca mai devreme sau mai târziu să vină 4-5 pariuri câștigătoare la rând pe aceeași culoare, dar pe termen lung vor exista cam același număr de pariuri câștigătoare pe fiecare culoare în parte. El a mai luat în considerare și ideea conform căreia după un pariu câștigător crește șansa ca următorul pariu să fie pierzător, și invers.  

De aceea sistemul lui ne încurajează să mărim miza atunci când pierdem și s-o micșorăm atunci când câștigăm. Modificarea mizei nu trebuie să fie la fel de dramatică ca la sistemul Martingale. 

Exemplu: Vrem să pariem pe culoarea roșie.  Punem un prim pariu cu 1 RON, dar acesta este pierdut. Astfel mărim miza și punem al doilea pariu cu 2 RON. Pierdem din nou și mărim miza la 3 RON. Dacă următorul pariu este câștigător, atunci diminuăm miza înapoi la 2 RON. 

Dezavantaje 
Simulările făcute cu diferite aplicații n-au avut rezultate prea promițătoare și au dat de înțeles că mai degrabă depindem de noroc. Contează mult când prindem pariuri câștigătoare și când prindem pariuri pierzătoare și n-avem garanția că pe termen lung vom face profit. 

CLICK AICI pentru a afla mai multe despre această strategie de ruletă!


 

5. SISTEMUL LUI LABOUCHERE - SISTEM RULETĂ DE ÎNCERCAT

Și aceasta este o strategie la ruletă ce merită încercată. Se notează pe hârtie un șir, care poate fi de forma: 10 10 20 20 20 10 10. Miza primului pariu va fi egală cu suma primului și ultimului număr, în acest caz 20. Dacă pariul este câștigător, atunci cele două numere sunt șterse din șir. Acum șirul va fi de forma: 10 20 20 20 10 și o luăm de la capăt.  

Următorul pariu la ruletă la cazinouri online noi va fi din nou de 20 RON (10+10), dar să presupunem că de data aceasta pariul este pierzător. Această sumă va fi adăugată la sfârșitul șirului, care va arăta acum astfel: 10 20 20 20 10 20, ceea ce înseamnă că miza următorului pariu este de 30 RON. 

Obiectivul este acela de a reuși să ștergi toate numerele din șir. În acel moment ar trebui să ai bilanţ pozitiv. În teorie, ar trebui să ai cel puțin 33.34% de pariuri câștigătoare pentru a putea genera profit, dar în practică depinzi destul de mult de noroc și de momentul în care ai pariuri câștigătoare sau pierzătoare.  

Află mai multe despre strategia Labouchere


6. STRATEGIi RULETĂ ONLINE - JAMES BOND

Să presupunem că începi cu 20 RON. Pariezi 14 RON pe numerele 19-36 (cotă 2), 5 RON pe numerele 13-18 (cotă 6) și 1 RON pe ”0”. Posibile rezultate: 

  • dacă iese un număr între 19 și 36 câștigi 28 RON și faci profit de 8 RON
  • dacă iese un număr între 13 și 18, câștigi 30 RON și faci profit de 10 RON, 
  • dacă iese numărul 0, câștigi 36 RON și faci profit de 16 RON
  • dacă iese un număr de la 1 la 12 atunci ai pierdut și o iei de la capăt dublând miza totală de la 20 RON la 40 RON. 

Este o probabilitate cam de 67% să ai un pariu câștigător, deci în mod normal ar trebui să câștigi destul de rapid. Este recomandat ca în momentul în care ai câștigat să nu îți forțezi norocul, ci să te oprești din pariat. 

Dezavantaje 
Dezavantajul este destul de clar. Îți trebuie mulți bani și dacă chiar ești ghinionist și se întâmplă să iasă de vreo 3 ori la rând un număr câștigător mai mic de 12, atunci ai cam încurcat-o. 

Află cum poți juca GRATIS la ruletă online!

UTILIZEAZĂ CELE MAI BUNE STRATEGII DE RULETĂ CU UN BONUS EXCLUSIV DE 100% PÂNĂ LA 2000RON!

7. PARIAZĂ PE CONTRARIUL ULTIMULUI REZULTAT

Nu se știe prea exact cine a venit cu acest sistem, dar ideea este destul de simplă. Inventatorul a pornit de la premiza că după o serie de câteva rezultate identice, crește șansa ca următorul rezultat să fie diferit față de precedentele.  

Exemplu: Urmărești rezultatele la un joc de ruletă și vezi că de patru ori la rând iese culoarea roșie. Pariezi apoi pe negru în ideea că această serie trebuie să se încheie.  

Dezavantaje
Problema cu acest sistem este că orice rezultat este independent de precedentele. Dacă ai fi pariat la început că vor ieși la rând cinci numere roșii, atunci într-adevăr șansele ca să ai dreptate erau mici (1 la 32 mai exact). Dar dacă deja au ieșit patru roșii, la următoarea mână șansele sunt aceleași ca întotdeauna: 50% roșu și 50% negru. Așa că este greu de crezut că poți să câștigi pe termen lung din pariuri pe ruletă în modul acesta. 

8. TEORIA HAOSULUI LA RULETĂ

Niște cercetători (probabil britanici) pretind că au descoperit un mod de a învinge casa, dar din păcate n-am reușit să găsesc în amănunt explicația acestei strategii la euletă. Și chiar dacă aș fi găsit-o, pare destul de dificilă. De aceea am și păstrat-o pentru final.  

Studiul a fost publicat în ”The Chaos Journal”, iar în acesta este precizat că cercetătorii au fost capabili să creeze o formulă matematică pe baza căreia pot prezice unde va pica bila în funcție de momentul în care este lansată și viteza cu care bila și ruleta se mișcă. Evident că aceste calcule pot fi făcute doar pe loc. Cercetătorii afirmă astfel că poți învinge casa dacă cunoști condițiile inițiale și aplici formula lor de calcul. Pe baza acestei formule ei afirmă că au avut o rată de succes de aproximativ 59%, atât în simulări cât și în realitate. 

Dar cum am spus și mai sus, prezint această strategie doar pentru a ști de existența ei, deoarece nu prea avem cum s-o punem în practică. 

Cele mai multe strategii de joc la ruletă sunt destul de simple și te pot ajuta să câștigi mai mult atunci când te joci la cazinouri online. Pe de altă parte, la fiecare strategie ruletă ai nevoie și de un pic de noroc, pentru că altfel nu prea ai cum să bați casa. 

Descoperă cele mai tari sfaturi și ponturi la jocul de ruletă online!

 

9. STRATEGIA ECART LA JOCUL DE RULETĂ

Strategia Ecart isi propune sa rastoarne regulile dupa care functioneaza jocul de ruleta dar folosind alt principiu. Este folosit in proportie de 90% doar la jocul de ruleta, cu sanse de castig de 50%-50%, la miza pe culorile negru sau rosu ale numarului de la ruleta, numere pare si impare, numere ce se incadreaza in grupul celor mici (1-18) sau in cadrul celor mari (19-36).

Aceasta teorie considera faptul ca daca am paria in mod normal pe culoarea rosie sau neagra a ruletei, acestea ar trebui extrase in egala masura, cel putin din punct de vedere teoretic. La o serie de 100 de runde ale ruletei ar trebui ca cele doua culori sa fie extrase aproximativ cu aceeasi frecventa. Acest lucru este doar o chestiune relativa deoarece in practica nu se intampla asa.
 

Discută cu alți membri ai comunității PariuriX despre jocul de ruletă online și tot ce ține de el.
 

Aceasta disproportie se numeste Ecart si poate fi chiar de aproximativ 10%, ceea ce este destul de mult. Strategia numerelor Ecart se poate pune in practica atunci cand aceasta diferenta, asa-zisa disproportie este foarte vizibila de catre jucatori pe parcursul a catorva runde de joc.

De ce trebuie sa tinem cont ?
Daca se joaca la culoare dupa aceasta strategie este recomandat sa se parieze pe culoarea rosie doar dupa ce au fost extrase inainte 3-4 numere consecutive de culoare neagra.Nu este o metoda 100% sigura dar din punct de vedere statistic si teoretic ne ofera destul de multa incredere si poate fi folosita din cand in cand pentru a ne maximiza profiturile in anumite circumstante.

Aceasta strategie Ecart este folosita de o multime de jucatori de cazinou din intreaga lume, dar aceasta nu functioneaza la infinit, incat trebuie sa cunoasteti extrem de bine momentul cand trebuie pusa in practica, dar pentru acest lucru este nevoie de ceva experienta care bineinteles se obtine in timp.

UTILIZEAZĂ CELE MAI BUNE STRATEGII DE RULETĂ CU UN BONUS DE 100% PÂNĂ LA 2000RON!

Cazinouri online recomandate

Unibet Casino
L1160657W000330
1,000RON
Încasează bonusul Unibet Casino100% până la 1,000RON + 300 FREESPINS CASH & EGT
Deschide cont
Se aplică T&C
Vlad Cazino
L1160657W000330
2000RON
Încasează bonusul Vlad Cazino de până la 2000RON + 300 FREESPINS CASH
Deschide cont
Se aplică T&C
Betano Casino
L1170664W000663
1000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 1000 RON bonus de bun venit la Betano Casino!
Deschide cont
Se aplică T&C
Netbet Casino
L1160651W000195
7000RON
Încasează bonusul de 200 FREESPINS + specială de 40RON fără depunere
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet Casino
L1203785W001253
1200RON
Exclusiv PariuriX
Încasează la Superbet Casino 350 FREESPINS fără depunere + până la 1200RON la depozit
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzartbet Casino
L1203414W001173
2024RON
Joacă la Mozzartbet Casino chiar acum!
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit Casino
L1213854VW001295
2500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează până la 2500RON + 600 FREESPINS
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters Casino
L1160650W000194
2000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul Winmasters Casino 2000RON + 355 FREESPINS + alte cadouri!
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+130.4
Câștigate
60
Pierdute
30
2
Curry
+95.24
Câștigate
13
Pierdute
12
3
Gabriel Morariu
+58.98
Câștigate
24
Pierdute
11

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX