1. Home »
 2. Ruleta »
 3. Probabilitatea de câştig la Ruleta Europeană!

Probabilitatea de câştig la Ruleta Europeană!

Bmg
Bmg

2023-01-20 11:22:00

image Probabilitatea de câştig la Ruleta Europeană!

Află de la pariurix.com mai multe despre probabilitatea de câștig la ruletă. În vremurile noastre jocurile de noroc au devenit extrem de populare şi pentru mulţi dintre pasionaţi chiar un mod de viaţă. Pe unii îi atrage câştigul, pe alţii doar adrenalina, însă din orice perspectivă ai privi constaţi că acest tip de jocuri face parte din viaţa de zi cu zi. În acest articol îmi propun să vorbesc doar despre unul dintre jocurile de noroc şi anume despre Ruletă, mai exact Ruleta Europeană şi să-ţi atrag atenţia asupra probabilităţii de câştig la un astfel de joc.

Top cazinouri online recomandate și licențiate în România

 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL?

 1. Ce trebuie să știu despre ruleta europeană?

 2. Șansele de câștig la ruleta europeană

 3. Concluzii finale

 

1. CE TREBUIE SĂ ȘTIU DESPRE RULETA EUROPEANĂ?

Este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazinou şi are 37 de diviziuni egale, numerotate de la 0 la 36. În imaginea ataşată observi cum arată masa de Ruletă Europeană şi opţiunile de pariere. Se poate paria în diferite modalităţi şi orice combinaţii de numere.


Avantajul Casei la Ruleta Europeană

Fiind un joc noroc este normal să existe un avantaj al casei asupra jucătorului. Totuşi la Ruleta Europeană Casa are un avantaj de doar 2.70%, ceea ce plasează acest joc în topul celor mai avantajoase pentru pariori. În primul rând trebuie să ştii că nu există vreo metodă pentru a influenţa acest avantaj al cazinoului. Totul este matematică pură, urmare a fantei “0” de pe roată. Când bila ajunge în acest punct ai pierdut indiferent de pariul făcut şi din această cauză Casa pleacă cu acest mic avantaj. Tu primești o cotă de 36.00 pentru orice număr jucat deși sunt practic 37 de numere, iar în funcție de această cotă se calculează și cele pentru alte tipuri de pariuri.
 

2. ȘANSELE DE CÂȘTIG LA RULETA EUROPEANĂ

Şansele depind de tipul de pariu pe care îl vei alege. Poţi opta intre “Inside Bets” (pariuri în interiorul câmpului de joc) sau “Outside Bets” (pariuri în afara câmpului de joc), aşa cum vezi şi în imaginea de mai sus.

 • Pariurile de interior (Straight, Split, Street, Line, Corner), oferă pariuri pe numere individuale, apropiate unele de celelalte ca poziţie pe masă sau pe grupuri de până la şase numere.
 • Secţiunea din exterior conţine perechi de pariuri pentru ”Red or Black”, ”High or Low” şi “Even or Odd” (fiecare acoperind 18 numere). Poţi, de asemenea, face pariuri diferite a câte 12 numere (“Column Bets” sau “Dozen Bets”).

 

Șanse de câștig la tipurile principale de pariuri pe ruletă

Pentru a calcula şansele de câştig la ruletă trebuie doar să împarţi numărul numerelor din pariul tău cu numărul fantelor de pe roata de ruletă şi apoi să multiplici rezultatul cu 100. Aşa cum am spus de deja, roata Ruletei Europene are 37 de fante.

 


Aşadar, şansele de câştig sunt destul de mari, aşa cum poţi vedea şi în imaginea de mai sus. Se observă însă un lucru extrem de important, acela că pariurile exterioare îţi oferă şanse mai mari de câştig decât cele interioare. Totuşi, chiar dacă în cazul “Inside bets” câştigul va fi mai mare, mergând pe “Outside bets” vei avea câştiguri mai mici dar mai sigure. Dacă mai sus ai vazut ce şanse ai la acele principale tipuri de pariuri, în continuare îţi voi prezenta asta şi pentru alte pariuri foarte des folosite la Ruleta Europeană.

Discută cu alți pariori despre jocul de ruletă


Șansele de câștig pentru alte tipuri de pariuri la ruletă

Pariuri simple pe 1, 2, 3, 4, 6, 12 şi 18 numere :

 • Pentru un singur număr (1/37) - probabilitate 2,70%
 • Pentru 2 numere (2/37) - probabilitate 5,40%
 • Pentru 3 numere (3/37) - probabilitate 8,10%
 • Pentru 4 numere (4/37) - probabilitate 10,81%
 • Pentru 6 numere (6/37) - probabilitate 16,21%
 • Pentru 12 numere (12/37) - probabilitate 32,43%
 • Pentru 18 numere, pariere pe culoare, par sau impar (18/37) - probabilitate 48,64%

Pariu pe o culoare şi pe 2 numere din culoarea cealaltă:

 • Probabilitatea de câştig pe culoare (18/37) - probabilitate 48,64%
 • Probabilitatea de câştig pe numere (2/37) - probabilitate 5,40%
 • Probabilitatea de a nu câştiga nimic (17/37) - probabilitate 45,94%

Pariu pe o culoare şi pe 3 numere din culoarea cealaltă:

 • Probabilitatea de câştig pe culoare (18/37) - probabilitate 48,64%
 • Probabilitatea de câştig pe numere (3/37) - probabilitate 8,10%
 • Probabilitatea de a nu câştiga nimic (16/37) - probabilitate 43,24% 

Pariu pe o culoare şi pe 4 numere din culoarea cealaltă:

 • Probabilitatea de câştig pe culoare (18/37) - probabilitate 48,64%
 • Probabilitatea de câştig pe numere (4/37) - probabilitate 10,81%
 • Probabilitatea de a nu câştiga nimic (15/37) - probabilitate 40,54%

Pariu pe o culoare şi pe 12 numere din culoarea cealaltă:

 • Probabilitatea de câştig pe culoare (18/37) - probabilitate 48,64%
 • Probabilitatea de câştig pe numere (12/37) - probabilitate 32,43%
 • Probabilitatea de a nu câştiga nimic (7/37) - probabilitate 18,91%

 

3. CONCLUZII FINALE DESPRE RULETA EUROPEANĂ

Aşa cum am precizat deja, Ruleta Europeană poate fi unul dintre cele mai profitabile jocuri de cazino, în special datorită avantajului destul de redus al casei. Totuşi, fii conştient de faptul că rămâne un joc de noroc şi niciodată n-o să ai câştiguri garantate. Nimeni nu s-a născut învăţat şi chiar dacă la prima vedere pare un joc destul de simplu, ai nevoie de stăpânire şi o strategie de pariere de la care să nu te abaţi.

Deşi probabilitatea de câştig tinde spre o anumită valoare, uneori destul de mare, fii conştient că fiecare rundă la jocul de ruletă este independentă şi nu depinde de ce s-a întâmplat anterior. Dacă ai pierdut acum nu înseamnă neapărat că vei câştiga la următoarea rundă. Pentru a te disciplina şi a face din tine un jucător mai bun la Ruletă, pariurix.com ţi-a oferit în alte articole sfaturi pentru acest tip de joc şi chiar strategii eficiente pentru ruletă

Chiar dacă ai posibilitatea să joci şi în cazinourile tradiţionale, te sfătuiesc să le alegi pe cele online, unde payout-ul este mult mai mare şi poţi paria 24 de ore din 24. În acest sens îţi recomand cazinoul Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016), cel mai mare operator licenţiat in România.  

Încearcă-ți norocul la ruletă europeană chiar acum! Te așteaptă un bonus de top!
 

Te-ar mai putea interesa și:

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX