1. Home »
  2. Ruleta »
  3. Mituri despre ruleta online. Idei pe care NU trebuie să-ți bazezi deciziile atunci când ești la masa de joc

Mituri despre ruleta online. Idei pe care NU trebuie să-ți bazezi deciziile atunci când ești la masa de joc

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-20 11:21:00

image Mituri despre ruleta online. Idei pe care NU trebuie să-ți bazezi deciziile atunci când ești la masa de joc

Deși își are originile în Secolul al XVIII-lea, ruleta rămâne și în era online jocul regină al casinourilor, însă popularitatea crescută i-a adus de la sine și câteva mituri pe măsură.

Joacă jocuri de cazino online chiar acum cu un pachet de bun venit de top!

Fie că ești deja un jucător experimentat sau că acum faci primii pași în lumea jocurilor de noroc, ar fi bine să-ți scoți din cap aceste idei și să nu le lași să-ți dicteze modul în care mizezi banii atunci când te joci la ruletă online.

  • Va urma numărul "n" pentru că... n-a mai venit de mult

Adesea, jucătorii care petrec mai mult timp la masa de joc și urmăresc cu atenția numerele căzute ajung să se convingă că un număr anume va urma în scurt timp. Motivul? Simplul fapt că acel număr nu a mai picat de foarte multe rotiri și pentru că "așa trebuie". Nu vor putea să-și ofere un argument mai puternic, pentru că nu există.

Să-ți fie foarte clar că, mai ales online, în jocul de ruletă numelere sunt alese total aleator. Sistemul pe care se bazează jocurile din cazinourile online este RNG (en. random number generator, în traducere generator de numere aleatoare), adică un algoritm în care fiecare număr al ruletei are aceeași șansă de a fi ales, la fiecare joc.

  • Sistemul Martingale e infailibil

Trebuie să precizăm de la început că Sistemul Martingale rămâne unul dintre cele mai profitabile pentru jucătorii de ruletă. În caz contrar nu ar fi ajuns atât de cunoscut și nu ar fi rezistat timp de sute de ani. Totuși, mulți jucători ajung să afle pe propria piele că nici acest sistem nu este infailibil.

Un factor cheie în succesul sistemului este mărimea bugetului, pentru că acesta presupune dublarea mizei după fiecare pariu pierzător, însă sistemul te poate trăda și dacă te bazezi pe o sumă considerabilă. De ce? Să presupunem că vei folosi sistemul Martingale pentru a miza fie pe "roșu", fie pe "negru". Oricare ar fi alegerea ta, în cazul ruletei europene vei avea șanse de 48,65% ca pariul tău să fie câștigător, deci în mare o șansă din două (diferența de 2,7% e acoperită de 0).

Singura problemă e că aceste procente se "echilibrează" după sute sau mii de rotiri, fiind total plauzibil din punct de vedere matematic ca bila să pice și de zeci de ori la rând pe culoarea opusă.

  • Aparatul e "aranjat" și nu poți câștiga

O să auzi asta de la jucători veniți după serii lungi necâștigătoare și poate chiar vei ajunge să o crezi dacă vei fi în locul lor.

De specificat că ruleta e astfel concepută încât casa să aibă întotdeauna un avantaj ce variază în funcție de model (avantajul casei e de 2,7% în cazul Ruletei Europene și de 5,25% în cazul Ruletei Americane), dar asta nu înseamnă că cazinourile tișeaza. Ba chiar e un argument în favoarea corectitudinii lor. Acest avantaj reprezintă garanția că, pe termen lung, cazinoul va ieși în profit, indiferent cât de norocoși vor fi clienții săi.

Industria jocurilor de noroc este tot mai puternic reglementată în ultimii ani, iar cazinourile online investesc sume foarte mari în măsurile de siguranță. În plus, există organisme internaționale independente care se asigură ca utilizatorii să aibă parte de un joc corect, acest lucru fiind valabil și pentru cazinourile licențiate în România.

  • Ruleta are o "memorie" și poți trage concluzii valoroase urmărind istoricul

Descoperă acum și alte articole despre ruletă online!

ruleta33.png

Am întâlnit o serie de jucători care se dedică analizării istoricului ruletei, în încercarea de a descoperi anumite "șabloane" pentru a-i ajuta să ghicească următorul număr. Iar cine caută astfel de "coincidențe" are toate șansele să le și găsească, fără însă ca demersul să-i folosească cu adevărat la ceva. 

Ok, există posibilitatea să "descoperi", de exemplu, că în trecut numărul 14 a venit în mai multe rânduri după "20". Bila tocmai a picat pe numărul 20, tu mizezi pe "14", conform istoricului, și chiar câștigi. Fii însă sigur că e vorba doar de noroc și nu ai descoperit o metodă prin care să "învingi" jocul.

Ruleta online nu are o "memorie" și numerele sunt generate total aleatoriu la fiecare rotire.

  • Câștig mai des când joc pe numărul meu "norocos"

Acesta e un mit ce poate conține un sâmbure de adevăr. La urma urmei, e normal să câștigi mai des când joci pe un anumit număr, dar acest lucru se întâmpla foarte probabil pentru că și mizezi mai des pe "numărul tău norocos".

ruleta-7.jpg

Totuși, de cele mai multe ori această convingere e total falsă. Ce se întâmplă în cele mai multe cazuri e că jucătorul în cauză reține cu ușurință câștigurile realizate mizând pe acel număr "norocos" și ignoră momentele în care pariurile au fost necâștigătoare sau câștigurile consistente obținute mizând pe numere "obișnuite".

În concluzie, ruleta rămâne un joc de noroc, cu un tipar imposibil de prezis, motiv pentru ar trebui să rămână un hobby.

Joacă jocuri de cazino online chiar acum cu un pachet de bun venit de top!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX