Cum se joaca Okey Rummy?

9,7k 0

Okey este un popular joc turcesc ce apartine de familia Remi ce este jucat cu 106 piese de lemn. Fata fiecarei piese este numerotata cu numere de la 1 la 13, aceste numere avand culori variate. Sunt 8 piese din fiecare numar, iar in plus sunt 2 piese speciale care nu au numar, asa numitii „falsii jokeri”. Spatele pieselor este necolorat si nescris, astfel incat atunci cand piesele sunt cu fata in jos ele vor arata toate la fel. Okey este jucat aproape de fiecare data de 4 jucatori, desi acest joc poate fi jucat si de 2 sau 3 persoane.

Joacă acum la cazino online cu un bonus atractiv de bun venit!

remi okey - rummy okey joc

Intregul joc se joaca in sensul contrar acelor de ceasornic. In timpul jocului, fiecare jucator va avea o mana de 14 piese. Scopul este, prin tragere de noi piese si prin lasarea jos a acestora de a forma o mana formata din piese cu acelasi numar sau piese ce au numere consecutive si apartin de aceeasi culoare.

Fiecare jucator incepe cu 20 de puncte si poate pierde puncte pe parcursul rundelor in urmatorul mod: cand un jucator castiga un joc normal, ceilalti jucatori vor pierde 2 puncte; cand un jucator castiga si cu ajutorul jokerului, ceilalti jucatori vor pierde 4 puncte fiecare; cand un jucator castiga avand 7 perechi, ceilalti jucatori vor pierde 4 puncte. Castigatorul intregului joc va fi cel care va avea cele mai putine puncte la finalul rundelor.

Aceasta varianta de joc poate fi jucata la Rummy Royal! Distractie placuta!

Joacă acum la cazino online cu un bonus atractiv de bun venit!