Cum se joaca Gin Remi?

7,8k 0

Gin Remi, sau simplu Gin, este un joc simplu si popular de carti intre doi jucatori creat in 1909 de Elwood T. Baker si fiul sau C. Graham Baker. Din punctul de vedere al lui John Scarne, Gin a evoluat din Whiskey Poker (un joc din secolul 18) si a fost creat cu intentia de a fi mai rapid decat remiul standard.

Joacă Gim Rummy în unul din cazinourile de top din România!

remi gin sau rummy gin

Acest joc este jucat cu un pachet standard de 52 de carti. Ele sunt numerotate crescator astfel: A-2-3-4-5-6-7-8-9-10-J-Q-K-A.

Obiectivul fiecarui jucator este sa faca mai multe puncte decat adversarul sau. Strategia de baza este de a iti imbunatati mana prin a forma combinatii de carti si de a scapa de cartile nefolositoare. Ginul are 2 tipuri de combinatii: set de 3 sau 4 carti avand acelasi numar (ex: 8♥-8♣-8♠) sau set de 3 sau mai multe carti consecutive avand aceeasi culoare (ex: 3♥-4♥-5♥-6♥). Cartile nefolositoare (deadwood cards) sunt acele carti care nu pot forma combinatii.

Dealerul este stabilit de comun acord, iar acesta imparte la inceputul fiecarui joc o mana de 10 carti lui si o mana de 10 carti adversarului. A 21a carte este plasata cu fata in sus.

Desi regulile acestui joc, gin remi, sunt simple, strategiile sunt mult mai complexe si sunt foarte dificil de invatat.

Aceasta varianta de joc poate fi jucata la Rummy Royal! Distractie placuta.