Cum se joaca Buraco?

8,1k 0

Buraco este o varianta de remi jucata cu cartile de 4 jucatori in echipe formate din 2 jucatori. Obiectivul este de a lasa jos, etala, combinatii de carti formate din carti avand acelasi numar sau avand aceeasi culoare, fiind deasemenea si un bonus pentru jucatorii care formeaza combinatii din 7 sau mai multe carti. Buraco este o varianta de Canasta care provine din Uruguay si Argentina (jumatatea anilor 40’). Numele deriva de la cuvantul portughez „buraco” care inseamna „gaura” - referindu-se la scorul minus al uneia din cele doua echipe.

Joacă acum în cazinoul online recomandat cu un bonus atractiv de bun venit!

remi rummy buraco joc

Inainte de inceperea jocului, jucatorii vor taia pachetul pentru a stabili cine va imparti primul cartile. Jucatorul din echipa care are cartea cea mai mica va imparti jucatorului din echipa adversa care a avut cartea cea mai mare. In cazul in care jucatorii vor taia 2 carti identice, vor trebuie alese alte 2 carti. Dealerul va amesteca apoi cartile, iar jucatorul din dreapta lui va taia pachetul.

Adversarul care sta in dreapta dealerului va incerca sa taie exact 22 de carti de deasupra pachetului. Daca el va reusi sa taie exact 22 de carti, atunci acea echipa va primi imediat 100 puncte bonus. Aceasta persoana va folosi acele carti pentru a forma 2 maini de 11 carti, iar prima mana va sta deasupra celei de-a 2a, iar amandoua vor sta intr-un colt de pe tabla de joc. Aceste doua main se numesc Pots.

In timp ce cartile Pots sunt facute, dealerul va distribui 11 carti catre fiecare jucator. Impartirea cartilor va fi intotdeauna realizata in sensul acelor de ceasornic de la joc la joc.

Prima echipa care va aduna 3000 sau mai multe puncte va castiga meciul. Cartile 3, 4, 5, 6, 7 valoreaza 5p, cartile 8, 9, 10, J, Q, K valoreaza 10p, iar asul va valora 15p. In schimb, cartea cu nr.2 (deuce) valoreaza 20p. Aceste carti vor fi folosite pentru a realiza combinatii de 3 sau mai multe carti.

Aceasta varianta de joc poate fi jucata la Rummy Royal! Distractie placuta!

Joacă acum în cazinoul online recomandat cu un bonus atractiv de bun venit!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi