Viteză mai mare la mesele cash, pe PokerStars: timpul de acțiune va fi mult mai mic

2020-01-07 08:40:00 1,4k 0

PokerStars a găsit o variantă pentru ca pokerul online să fie mai rapid: timpul în care vei lua deciziile la mesele de tip cash va fi mai scurt. Modificările sunt valabile atât pentru jocurile de tip ring, cât și pentru zoom.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

PokerStars face o serie de modificări pe platforma online, într-un efort de a oferi jucătorilor din întreaga lume o mai bună experiență în momentele în care evoluează la mesele de poker. Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri ale celor care joacă poker online e legată de factorul timp. Concret, mulți sunt de părere că, pentru ca un joc să se termine, durează prea mult. Asta ca urmare a faptului că unii irosesc timp prețios în luarea unor decizii banale. Cei responsabili de destinele PokerStars au venit cu o nouă măsură care să îmbunătățească experiența la masa de poker: au schimbat durata în care iei deciziile la jocurile de tip cash.

Astfel, timpul în care va trebui să iei o hotărâre, la jocurile de tip cash, va fi redus cu aproximativ 40%. De asemenea, timpul pe care îl deții în bancă, pentru deciziile importante, va scădea. Anunțul a fost făcut de Severin Rasset, director operativ în cadrul The Stars Group. Măsura vine în sprijinul jucătorilor recreaționali, care vor în primul rând să se distreze și nu sunt dispuși să petreacă foarte multe ore în cadrul unei sesiuni de poker. Această decizie îi va afecta însă pe grinderii obișnuiți, care evoluează în paralel la mai multe mese. Aceștia vor avea mult mai puțin timp să acționeze.

"Pokerul este extrem de complex, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte când vii cu o nouă modificare. Suntem încrezători că această decizie va avea efect pozitiv pe termen lung pentru marea majoritate. Este o schimbare care are în vedere "însănătoșirea" jocului de poker prin oferirea unor beneficii celor mai mulți", a explicat Severin Rasset.

Schimbările de pe PokerStars: cât timp ai pentru a acționa la mesele cash

Până în prezent, jucătorii aveau 18 secunde la dispoziție înainte de a acționa, preflop, dacă nu aveau un raise în față. Dacă cineva mărea înaintea cuiva, timpul de reacție se mărea la 25 de secunde. Tot 25 de secunde avea fiecare dintre participanți și înaintea unei acțiuni, odată flopul coborât.

Conform noilor setări, fiecare va avea la dispoziție 10, respectiv 15 secunde, în funcție de situațiile descrise mai sus. Ca atare, timpul salvat va fi extrem de important: timpii "morți" vor fi reduși cu aproximativ 40%. Ceea ce se traduce în mai multe mâini jucate pe oră și o dinamică mai mare.

În aceeași ordine de idei, timpul pe care un jucător îl are în "bancă" (time banks) va fi la rândul lui limitat. În momentul în care o persoană va avea nevoie de timp suplimentar pentru o decizie, aceasta va putea activa butonul cu timp bonus, ca și până în prezent. Doar că acesta va fi mai mic; acum, la începutul unei mese de cash, ai la dispoziție 30 de secunde inițial, în bancă. "Depozitul" crește până la un maximum de 600 de secunde, dacă nu accesezi deloc timpul din bancă și petreci mai multe ore în cadrul acelei sesiuni. Conform noilor reglementări, timpul inițial din bancă va fi de doar 15 secunde, cu 5 secunde bonus la fiecare 10 mâini. Mai mult, depozitul va fi limitat la 30 de secunde pentru a acționa preflop și 60 de secunde postflop.

"Suntem încrezători că jucătorii vor avea în continuare suficient timp pentru a lua deciziile care se impun. În paralel, se va reduce simțitor timpul petrecut de ceilalți în așteptare, ceea ce e un mare plus", explică șefii PokerStars.

De notat că o altă modificare, care deja a fost făcută la începutul lui decembrie, și care are în vedere dinamica jocurilor cash a fost extrem de bine primită. Este vorba de regula potrivit căreia jucătorii pot sta "sit out" maximum trei tururi de masă. Înainte, puteai să aștepți sit out timp de cinci orbite.

Este de așteptat ca deciziile de micșorare a timpului destinat acțiunii să facă jocurile cash mult mai dinamice, eliminând mulți timpi "morți" și oferind posibilitatea de a juca mai multe mâini pe oră. Va fi un mic deserviciu pentru profesioniștii care apelează la multi-tabling, însă și ei ar trebui să se încadreze în timp fără mari probleme. Asta mai ales în condițiile în care, de la mijlocul lui 2018, PokerStars permite unui jucător să evolueze la cel mult șase mese în același timp. 

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi