Turneele cu re-entry sau rebuy. Cum trebuie să joci

2022-01-05 11:17:00 2,3k 0

Turneele cu re-entry sau rebuy, uneori denumite WEEEE!buy și WEEEE!Entry tournaments sunt două variante de competiții de poker care au crescut foarte mult în ultima vreme. O mulțime de jucători pierd nejustificat de mulți bani în astfel de turnee, negândindu-se la ajustările strategice necesare. Vom discuta astăzi despre aceste tipuri de turnee și vom analiza cum să ne schimbăm corect strategia, astfel încât să rămânem pe plus, pe termen lung.

Joacă la cea mai bună cameră de poker din lume cu un bonus de bun venit de până la 600$!

Operatori cu camere de poker legale în 2022
PokerStars
PokerStars
Joacă acum la PokerStars Sports România!
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON

 

Ca întotdeauna, ar trebui să începem prin definirea ambelor formate, astfel încât să înțelegem cu exactitate despre ceea ce vorbim.
  • Un turneu re-entry este o variantă care permite jucătorilor eliminați să reintre în turneu, pornind cu stackul de început, ca orice jucător nou. Vei primi aproape întotdeauna un loc nou, la o altă masă, și același număr de fise de start pe care l-ai primit când ai intrat pentru prima oară în competiție;
  • Turneele de tip rebuy, pe de altă parte, permit jucătorilor să efectueze rebuy-ul în timp ce se află la masa lor. E similar cu reîncărcarea stackului într-un joc de cash. Cineva care face rebuy stă în același loc și nu este tratat ca un jucător nou, ci doar ca un jucător care își reîncarcă stack-ul. În majoritatea formatelor de rebuy, puteți chiar să apelați la încărcare atunci când sunteți sub un anumit prag de jetoane.

Ce trebuie să știi despre turneele re-entry/rebuy

Turneele re-entry/rebuy sunt în mod real doar turnee obișnuite, doar că fieldul e ceva mai puternic.

Profesioniștii și jucătorii mai serioși vor fi în general pregătiți să intre în turnee cel puțin o dată, dacă nu de mai multe ori. Jucătorii amatori sunt, în medie, mai puțin susceptibili de a face acest lucru și e mult mai probabil să renunțe dacă sunt eliminați. Din acest motiv, turneele re-entry/rebuy au drept rezultat o sumă mai mare de jucători buni care rămân în competiție la încheierea perioadei de reintrare. Acest lucru nu ar trebui să fie un factor de descurajare pentru a juca acest gen de turnee, dar este cu siguranță ceva de luat în seamă.

Mulți subestimează prima intrare doar pentru că au o variantă de rezervă. Doar pentru că ai venit pregătit să intri în turneu de mai multe ori nu înseamnă că trebuie să și folosești această opțiune. Prea mulți jucători riscă enorm cu primele fise, dorind să aibă acces la un stack mare, care să le ofere spațiu de manevră. Dacă joci un pic mai loose, poate fi benefic în anumite locuri, dar nu trebuie să joci în mod total diferit doar pentru că ai un alt buyin disponibil. Gândește-te cât de greșită ar fi această atitudine în jocurile cash și o să înțelegi de ce tu trebuie în general să îți joci pokerul de tip "A".

Strategii pentru turneele re-entry/rebuy

Așteapt-te la un joc loose al adversarilor tăi

Cu mulți ani în urmă, Daniel Negreanu a spus că cel mai bun jucător dintr-un turneu ar trebui să fie în stare să reintre ori de câte ori își dorește.

Oamenii au făcut acest lucru ad literam, de-a lungul anilor. Jucătorii refuză să foldeze orice draw și sunt pregătiți să-și pună la bătaie întregul stack cu mâini marginale, fără echitate. Ce putem face pentru a exploata acest lucru?

  • Jucați mâinile mari foarte agresiv. Nu este momentul pentru a apela la slowplay. Dacă ceilalți nu vor să foldeze draw-ul, nu le oferi pot odds, forțează-i să își pună toate fisele la bătaie. Reține că acest lucru se aplică numai acelor jucători care joacă extrem de agresiv în perioada de rebuy. 
  • Nu încerca să bluffezi (mult). Dacă oamenii nu vor să foldeze și caută ocazii de a paria și de a acumula un stack mare, bluff-ul este o sentință la moarte pentru stack-ul tău. Trebuie doar să fii răbdător și să știi că acești jucători "maniaci" vor deveni și mai agresivi pe final de perioadă de re-entry/rebuy, în speranța că vor face multe fise. Ca atare, evită pe cât posibil blufful, în foarte puține cazuri acesta va avea sorți de izbândă.
  • Așteaptă-te la bad beatsuri. Este important să ne dăm seama că, cu toți acești oameni care riscă enorm, unii vor lovi ceva puternic și neașteptat pe river. Dacă ești pregătit în mod corect mental pentru acest lucru, vei lua un bad beat ca pe ceva firesc. Doar știi că pe termen lung totul va funcționa în favoarea ta, nu te lăsa pradă tiltării.

Amintește-ți că în continuare joci poker

Din anumite motive, oamenii tind să uite în timpul perioadei de rebuy că încă mai joacă poker. Ei uită orice strategie pe care o cunosc, orice abilități de a citi jocul celorlalți. Se trece pe modul "gambling", iar acest lucru ar putea fi oarecum distractiv uneori. E similar cu acea plimbare cu roller-coasterul, într-un parc de distracții, dar în cea mai mare parte nu va fi o abordare foarte profitabilă pe termen lung. 

Nu este nevoie să îți pui la bătaie multe jetoane în locuri proaste doar pentru că toți fac asta. Încearcă să respecți ABC-ul pokerului, chiar dacă vezi că evoluțiile celorlalți sunt guvernate de hazard.

Dublu rebuy și add-on

Încarcă-ți de la început stackul cu un rebuy dublu, pentru a putea să te folosești la maximum de forța fiselor tale. De asemenea, valoarea add-on-ului, făcut la finalul perioadei de buy-in, e foarte importantă, pentru că vei avea acces la un număr mare de jetoane. Dacă nu îți permiți să investești atât, respectă bankroll managementul, dar gândește-te că poate ar trebui să fii în altă parte, la turnee normale, freezout. Turneele cu rebuy pot fi foarte entuziasmante, deoarece premiile pot deveni mari, dar nu există niciun motiv pentru a intra într-unul dacă începi deja dintr-o situație care nu te avantajeză din punct de vedere al băncii. 

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi