Turneele Sit and Go. Unde şi cum să le joci

2020-01-05 01:10:00 2,3k 0

Turneele Sit and Go reprezintă competiţii de poker online, care nu au o oră de start dinainte stabilită. Ele încep în momentul în care toate locurile disponibile au fost ocupate de către jucători. În cele ce urmează voi încerca să dezvălui câteva dintre secretele acestor turnee: ce trebuie avut în vedere, structura şi cele mai indicate camere online unde poţi să evoluezi.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Turneele Sit and Go: clasificare

Există o mulţime de SNG-uri, în funcţie de buget sau de forma în care vrei să evoluezi. Dacă eşti un jucător de heads-up, sunt destule competiţii care îţi oferă posibilitatea să te lupţi cu un singur adversar. Îţi vei dubla suma în caz de câştig, cu un rake aferent camerei de poker unde alegi să joci.

Sunt, însă, şi o mulţime de turnee de tip Sit and Go care adună la start zeci de competitori. Ele funcţionează după principiile unei competiţii clasice, premiile fiind în funcţie de numărul de jucători înscrişi. Avantajul e reprezentat de factorul timp. Nu trebuie să aştepţi o oră dinainte setată pentru începerea turneului. În momentul în care competitorii s-au înregistrat, "lupta" porneşte. Şi, în general, acest lucru durează puţin: minute sau zeci de minute, dacă avem de-a face cu un SNG foarte mare.

Cea mai populară formulă pentru turneele sit and go este cea de 9 sau 10 jucători. Se acordă trei premii la final; în general, primul loc ia 50% din banii strânşi, locul doi se alege cu 30%, în timp ce ultima treaptă a podiumului adună 20%. Evident, camera de poker strânge de la fiecare în parte un anumit rake. La un buy-in de 1€, de exemplu, platforma online care generează jocul încasează aproximativ 15% (0.15€).

 

Unde jucăm turneele Sit and Go

În acest moment, pe teritoriul României operează legal trei site-uri de poker online. Chiar dacă oferta nu este atât de variată în comparație cu pariurile sportive, vorbim despre trei dintre cei mai mari operatori din lume în domeniu. Mă refer la PokerStars, 888 Poker și Unibet Poker, companii aflate în topul preferințelor la nivel global. Toate cele trei camere de poker dețin licență definitivă din partea ONJN, astfel că îți poți deschide cont în deplină siguranță.

Din experienţa mea, sfătuiesc jucătorii aflaţi la început de drum să acceseze 888 Poker. Acesta îţi pune la dispoziţie o mulţime de SNG-uri cu buy-in-uri mici, iar aria de acoperire este diversă; poţi juca turnee sit and go normale, turbo, de tipul "dublu sau nimic" sau multi-mese. Software-ul este plăcut şi cu siguranţă te poţi relaxa fără a investi mult. Pentru jucătorii recreaţionali, distracţia e foarte importantă, iar alegerea e una, spun eu, inspirată.

În schimb, dacă ai experienţă şi doreşti să joci la mize mai mari, în compania unor jucători de valoare, probabil PokerStars e soluţia. Cred că nu vei găsi un asemenea volum de SNG-uri pe o altă platformă online; chiar dacă nu te afli pe teritoriul României şi ai acces la o paletă mai largă de camere de poker.

 

Ce SNG ţi se potriveşte

În alegerea SNG-urilor la care vrei să participi trebuie să ţii cont, pe lângă format şi buy-in, de modul în care cresc blindurile. Viteza cu care se desfăşoară turneele Sit and Go diferă foarte mult. Iar acest lucru îi afectează pe cei mai mulţi dintre jucători. Fie pozitiv, fie negativ.

Concret, la mesele de 9-10 jucători, blindurile se măresc de obicei la fiecare sfert de oră; însă există şi destule SNG-uri turbo, acolo unde blind-urile cresc mult mai rapid (5-7 minute). Jucătorii tight vor prefera fără îndoială prima variantă, îţi oferă mai mult spaţiu pentru a juca în carte. În schimb, dacă eşti un individ cu un stil loose, fără îndoială că mărirea rapidă a blindurilor îţi va conveni. Nevoia de adrenalină şi un range mai mare de cărţi pe care să îl foloseşti sunt satisfăcute de competiţiile turbo.

De asemenea, în alegerea ta trebuie să conteze şi stack-ului de start. Într-un fel gestionezi o mulţime de jetoane, în alt mod evoluezi când ai în faţă un număr limitat. Cele mai multe astfel de competiţii îţi oferă 1500 de chip-uri la start, însă lucrurile pot şi aici să difere mult. Există unele SNG-uri super-turbo unde se oferă doar 100 de fise. Se stimulează acţiunea şi totul se desfăşoară pe fast forward.

Când te aşezi la turneele Sit and Go, ai grijă să ştii toate elementele şi să vezi în ce măsură ţi se potrivesc. Verifică mereu viteza de joc şi stack-ul de început.

 

Cum se desfăşoară turneele Sit and Go

În funcţie de tipul SNG-ului ales, tactica şi desfăşurarea evenimentelor pot să difere. Totuşi, voi încerca să mă raportez la turneele Sit and Go cele mai comune, cu 9 sau 10 jucători. Blindurile cresc la sfert de oră, iar stack-ul este unul care îţi oferă relativ confort. Nu trebuie să încerci să furi sau să fii hyper-agresiv încă din start.

 

Începutul sng-urilor

Debutul unui SNG obişnuit se caracterizează printr-un joc mai degrabă pasiv. Jucătorii sunt "în gardă" şi adună informaţii. Îţi permiţi acest lux, blind-urile sunt foarte mici. Drept urmare, sfatul meu este să joci tight-aggressive (TAG), cu multe raise-uri când ai mâini bune. Apelează la varianta limp doar cu perechi mici sau cărţi speculative.

Ar trebui să joci în această perioadă mâinile foarte bune cu raise-uri considerabile încă dinainte de flop. O mulţime de jucători vor să intre în pot doar cu "limp", în condiţiile în care nivelul blind-urilor e scăzut. Fă-i să plătească dacă vor să vadă boardul cu mâini marginale.

 

Creşterea blindurilor

Odată cu eliminarea jucătorilor şi creşterea blindurilor, tot mai mulţi opozanţi adoptă un stil de joc mai rezervat, tight. Dacă primele minute/zeci de minute ofereau spaţiu de manevră post-flop, acum nimeni nu mai are aceeaşi libertate. Pot-urile sunt mai mari, iar orice manevră te poate aduce în situaţie de all-in.

Trebuie să fii foarte atent la fiecare adversar şi să îţi fi făcut deja o părere despre stilul fiecăruia, chiar dacă timpul a fost unul oarecum limitat. Foarte important este să ştii cine e dispus mai mult la gambling. Folosindu-te de datele acumulate, fructifică la maximum oportunităţile create.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Momentele de final în turneele Sit and Go

Agresivitatea este cheia, mai mult ca niciodată. Blind-urile cresc foarte mult, astfel că foarte des jucătorii vor alege să împingă all-in înainte de flop. Dacă vei apela prea des la fold-uri, vei constata o diminuare considerabilă a stack-urilor, astfel că alege-ţi la rândul tău momentul prielnic să forţezi. Fii agresiv când poziţia şi adversarii îţi permit acest lucru, pentru a rămâne cu un stack considerabil.

Este de preferat ca în apropiere de bubble să ai un număr de fise suficient de mare în faţă; astfel, vei controla masa: poţi fura blinduri, poţi bluffa şi pune presiune în mod constant pe short stack-uri.

TU LA CE FEL DE TURNEE SIT AND GO PREFERI SĂ PARTICIPI?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult