Freeroll poker: cum să joci corect şi ce greşeli să eviţi

2017-08-01 18:00:00 2,6k 0

Freeroll poker se referă la turneele gratuite, în care te poţi înscrie chiar dacă nu ai bani în cont. Este suficient doar să te înregistrezi la una dintre cele trei camere de poker licențiate în România :

Fără excepţie, toate platformele online de poker oferă astfel de competiţii fără buy-in, unele având chiar premii destul de motivante. Există o serie de promoţii pentru cei care se înscriu, aceştia primind bilet gratuit la un freeroll poker special create în acest sens.

În general, însă, vei avea acces la sume importante destul de rar, lucru absolut normal în condiţiile în care nu investeşti nimic. Privind în spate, pot spune cu mâna pe inimă că aceste competiţii gratuite sunt foarte utile pentru a învăţa. M-au ajutat să mă familiarizez cu jocul online şi să deprind automatismele atât de necesare pentru pasul următor: jocul pe bani.

Nu de puţine ori am auzit oameni întrebând care este nivelul în aceste freeroll-uri. În marea majoritate a cazurilor el este unul scăzut; astfel, dacă ai un ABC al pokerului, ai şanse reale să câştigi şi ceva bani în timp ce te destinzi şi deprinzi tainele acestei arte, pokerul.

Descoperă și alte articole utile despre poker online: https://pariurix.com/poker-online

 

Strategii de aplicat în poker

De cele mai multe ori ai de-a face cu o mulţime de jucători slabi sau de adversari cărora pur şi simplu nu le pasă. Drept urmare, vei observa că ai nevoie să ai un set de reguli care, folosite la momentul oportun, pot fi aur la un freeroll poker.

 

Cât de agresiv să fii

Evoluezi în compania unor jucători slabi, astfel că nu ai nevoie de play-uri sofisticate sau strategii prin care să îi trimiţi pe piste false pe ceilalţi. Ai prins o carte bună? Nici nu te gândi la slow play! Ceilalţi au o înţelegere rudimentară a jocului şi întotdeauna vei găsi pe cineva care să plătească cu top pair sau a doua pereche. Indiferent cât de mult ceri.

 

Apelează la limp

Din punctul meu de vedere, agresivitatea în poker e una dintre cheile spre succes. Astfel, varianta "limp" ar trebui în general folosită extrem de rar. Dar nu şi în freeroll poker. Aici trebuie să te adaptezi şi să renunţi la abordarea clasică. Când joci pe sume importante, agresivitatea face diferenţa. Ea separă de cele mai multe ori învingătorii de pierzători, dar în cadrul turneelor gratuite reperele se schimbă. În orice freeroll vei asista la un festival de all-in-uri pre-flop, astfel că cel mai bine e să fii prudent pre-flop şi agresiv doar după apariţia boardului. Cheia e să vezi cât mai multe flopuri la preţ scăzut, pentru ca apoi să îţi foloseşti calităţile în faţa unor oponenţi slabi.

 

All-in cu monştri

Mai sus te sfătuiam să dai doar limp cu o mână puternică, pentru că vei ajunge să fii plătit prea frecvent în fazele incipiente de mai mult de un adversar. Situaţia se schimbă când dealerul îţi împarte o carte "monstru" (A-A, K-K sau Q-Q). Împinge all-in în asemenea situaţii, mai ales la primele nivele ale competiţiilor. Mai mult ca sigur de obicei cineva te va plăti cu o mână mai slabă. Cum procentele sunt de partea ta, vei avea astfel o bună oportunitate să îţi măreşti considerabil stack-ul.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Blufful, cea mai mare greşeală în freeroll poker

Blufful constituie un adevărat miraj pentru cei aflaţi la început de joc; astfel, mulţi abuzează de el mult prea des. I-am explicat odată asta unui prieten şi el m-a întrebat: "Dar când ar trebui să bluffezi într-un freeroll?". Simplu: niciodată, cel puţin până când ajungi spre finalul turneului. Află mai multe despre bulff-ul în poker!

Explicaţia e simplă. Cei mai mulţi nu înţeleg foarte multe din poker, nu au cunoştinţe temeinice sau pur şi simplu sunt nepăsători. Aşadar, de ce să apelezi la "furt" când ştii că de fiecare dată o mână random te poate plăti? Trebuie să înţelegi că ceilalţi nu realizează că nu ar trebui să dea call în foarte multe situaţii. Şi totuşi o fac. Sunt foarte puţini cei care înţeleg ce reprezinţi tu de fapt cu blufful tău. În general, se va găsi cineva cu o mână foarte slabă (dar care să îţi bată bluff-ul) să plătească. Chiar dacă nu are un argument solid pentru care dă call-ul. Dar totuşi îl dă.

În fazele finale, situaţia se mai schimbă. Opozanţii încep să devină mai valoroşi, aşa că poţi apela la bluff-uri, dar doar în anumite condiţii; atunci când crezi că sunt şanse mari să îl arunci pe celălalt. Ai grijă să fie un singur adversar în pot, cu un joc tight şi un stack care să nu îi permită call-ul.

Tu cum joci freeroll poker?

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult