Cum trebuie să joci turneele de tip Sit'N'Go

2020-01-06 12:00:00 1,9k 0

1-jpgegg.jpg

Sit'N'Go-urile sunt turnee de poker online, care nu au o oră de start prestabilită. Ele încep în momentul în care toate locurile disponibile au fost ocupate de către jucători.

În cele ce urmează vă vom prezenta câteva concepte fundamentale ale acestor turnee, astfel încât să aveţi şanse mai mari în momentul în care decideţi să vă înscrieţi la o astfel de competiţie.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI PARTICIPĂ LA TURNEE!

Dar, înainte de aceasta, trebuie spus că există o mulţime de SNG-uri, de la cele care îţi oferă posibilitatea să te lupţi cu un singur adversar (heads up) până la turnee care pot să adune la start zeci de competitori. Totuşi, cea mai populară formulă este cea în 9 sau 10 jucători, cu trei premii acordate la final (în general primul loc ia 50% din banii strânşi, locul doi se alege cu 30%, în timp ce ultima treaptă a podiumului adună 20%).

Viteza cu care cresc blind-urile nu este fixă. În general, la mesele de 9-10 jucători, acestea urcă la fiecare sfert de oră, însă există şi destule SNG-uri turbo, acolo unde blind-urile cresc mult mai rapid (5-7 minute). În privinţa stack-ului de start, cele mai multe astfel de competiţii îţi oferă 1500 de chip-uri la start, însă lucrurile pot şi aici să difere mult, existând unele SNG-uri super-turbo unde se oferă doar 100 de fise (pentru a stimula acţiunea şi a face totul extrem de rapid).


Perioada de început a turneelor Sit N Go

Startul unui SNG normal, comun, este aproape întotdeauna guvernat de un joc pasiv, lucru absolut normal în condiţiile în care blind-urile sunt foarte mici. Ca atare, sfatul nostru este să jucaţi tight-aggressive (TAG), cu multe raise-uri când aveţi mâini bune. Apelaţi la varianta limp doar cu perechi mici sau mâini speculative (connectori, de exemplu).

Ar trebui să jucaţi în această perioadă a jocului mâinile foarte bune cu raise-uri considerabile încă dinainte de flop, pentru că o mulţime de jucători vor să intre în pot doar cu "limp", în condiţiile în care nivelul blind-urilor e scăzut şi au oportunitatea să vadă multe board-uri.

 
Tranziţia către fazele de mijloc ale turneelor

După ce câţiva jucători vor fi fost eliminaţi, iar blind-urile au crescut, veţi observa că tot mai mulţi opozanţi adoptă un stil de joc mai tight. Dacă primele minute/zeci de minute ofereau spaţiu de manevră post-flop, acum nimeni nu mai are aceeaşi libertate, pot-urile fiind mai mari, ca urmare a creşterii blind-urilor.

Trebuie să fiţi foarte atenţi la fiecare adversar şi să vă fi făcut deja o părere despre stilul fiecăruia, chiar dacă timpul a fost unul oarecum limitat. Foarte important este să ştiţi cine e dispus mai mult la gambling şi, folosindu-vă de acelaşi stil de joc - TAG -, să fructificaţi la maximum oportunităţile create.


Finalul SNG-urilor

Momentul în care agresivitatea e la ordinea zilei. Blind-urile cresc foarte mult, astfel că foarte des jucătorii vor alege să împingă all-in înainte de flop. Dacă veţi apela prea des la fold-uri, veţi constata o diminuare considerabilă a stack-urilor, astfel că alegeţi-vă la rândul vostru momentul prielnic să forţaţi. Fiţi agresiv când poziţia şi adversarii vă permit acest lucru, pentru a rămâne cu un stack considerabil.

Ideal ar fi ca în acest moment să aveţi un număr de fise suficient de mare în faţă, astfel încât să controlaţi masa şi să puneţi presiune pe short stack-uri.

Câteva sfaturi/tips-uri

Agresivitatea este cheia unei evoluţii de succes la SNG-uri, mai ales având în vedere faptul că vor fi destui jucători - cel puţin la început - care să joace destul de slab şi pasiv. Iată cum vă puteţi maximiza şansele de succes:

- dacă un oponent dă call mult prea des, pariaţi la rândul dumneavoastră mai des pentru valoare;

- dacă un oponent plăteşte mult prea mult, nu îl blufaţi (niciodată). Aşteptaţi cartea corectă şi extrageţi atunci cât de mult se poate de la el;

- dacă cineva foldează prea des, pariaţi şi bluff-aţi cu o frecvenţă mai mare decât de obicei;

- dacă "aleargă" după draw-uri, fructificaţi la maximum această slăbiciune. Pariaţi masiv, pentru că pot odds sunt de partea dumneavoastră. S-ar putea uneori să li se completeze chinta/culoarea, însă pe termen lung vor avea de pierdut în astfel de dispute.

În concluzie, pe lângă stilul tight-aggressive pe care îl recomandăm pentru astfel de turnee, la fel de important e să reuşiţi să vă studiaţi adversarii, astfel încât să aveţi cât mai multe informaţii despre ei. Chiar dacă nu beneficiaţi de un set complet de tell-uri, ca în turneele obişnuite (timpul fiind mult mai scurt), cu atât mai importantă e fiecare frântură de informaţie adunată despre cineva: ea face de cele mai multe ori diferenţa.