Cum să joci în fazele târzii ale turneelor! "Secretul" care te transformă în favorit la victoria finală

2020-01-07 09:10:00 2,1k 0

improve-your-poker-playing-skills-step-8.jpg

Mulţi dintre jucătorii buni de poker au probleme în momentele de final ale turneelor, când blindurile sunt foarte mari. Ca atare, deşi aceştia ajung destul de des în bani, în etapele de final/la masa finală nu ştiu cum să schimbe treptele de viteză astfel încât să îşi maximizeze şansele pentru locul întâi.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

În cele ce urmează vom încerca să alcătuim un ghid folositor în ultima parte a turneelor, independent de structura acestora. Trebuie însă, întâi de toate, să facem o distincţie clară: sfaturile de mai jos se referă doar la cei care au ca obiectiv câştigarea competiţiei. Dacă ai nevoie doar să mai avansezi câteva locuri, astfel încât să obţii un premiu substanţial, care te mulţumeşte, atunci strategia propusă nu mai e la fel de eficientă.


Nu ai nevoie de cărţi

Oricât de absurd ar suna pentru cei mai mulţi, şi fără cărţi poţi să îţi construieşti un stack respectabil. Cum? Foarte simplu, fiind extrem de agresiv şi încercând cât mai des să furi blindurile. Este o sabie cu două tăişuri, e adevărat: chiar dacă îţi poate oferi o recompensă pe măsură, ajutându-te să iei foarte multe fise gratuit, rişti mult mai des să fii în faţa ieşirii din turneu.

Este, totuşi, un risc pe care trebuie să ţi-l asumi, dacă nu vrei să rămâi short stack în apropiere masa finală şi să ai perspective sumbre de a te apropia de victoria finală. Mulţi cad în capcana de a evolua foarte tight în fazele finale, lucru care, în general, le dăunează din punct de vedere al numărului de fise. Acum agresivitatea e mai importantă decât în orice alt moment, astfel că trebuie să apelezi la ea constant. Vei fi surprins să constaţi câţi îşi doresc să avanseze încă un loc sau două şi să aibă parte de un premiu mai consistent, astfel că vor ceda blind-urile fără luptă.

O astfel de strategie a ta va funcţiona şi mai bine dacă în etapele precedente ale turneului ţi-ai creat imaginea de jucător tight. Este foarte important ca adversari să te perceapă aşa şi să considere că acum traversezi o perioadă fastă, în care dealerul îţi împarte cărţi bune. Cu toţii ştiu cum ai jucat anterior şi, chiar dacă vor simţi uneori că încerci să furi, backgroundul te ajută; mereu ai întors mâini puternice, astfel că nu îşi vor asuma riscuri inutile, dacă nu au cărţi foarte bune.

Foarte important în această etapă e să ştii când să te opreşti. La un moment dat, unul dintre opozanţi va merge all-in la un raise al tău. Trebuie să cântăreşti foarte atent dacă se justifică un call, mai ales că te vei trăda, te vei demasca: le vei arăta tuturor că ai mărit potul cu o mână marginală. Astfel, chiar dacă vei da raise-uri cu mâini slabe, nu face greşeala să plăteşti un all-in cu aceste mâini, chiar dacă ai introdus fise în pot (decât în măsura în care efortul financiar e unul mic, cel care a împins toate fisele în joc fiind unul dintre jucătorii cu foarte puţine fise).

Ideal e să îţi găseşti "clienţii" printre jucătorii tight de la masă şi să pui presiune pe aceştia. În orice caz, chiar dacă ai în faţă un jucător loose, fă-l să simtă că, în măsura în care va intra în acel pot, ar putea fi şi ultimul pentru el în acel turneu. Mult prea mulţi jucători aşteaptă o carte mare în fazele finale şi sunt "mâncaţi" de blinduri. Fiind extrem de agresiv, cu oricare două cărţi, vei avea oportunitatea să îţi măreşti considerabil stack-ul şi să te apropii de scopul final: victoria în turneu.

Uneori, unii dintre adversari vor lua decizia doar să te plătească (call), astfel încât să vadă un flop. Consideră că mâna pe care o au e suficient de speculativă încât să merite efortul financiar. Dacă în cazul unui re-raise (all-in) al adversarilor pre-flop te sfătuiam să fii precaut şi să renunţi uşor la pot, luând decizia corectă din punct de vedere al probabilităţilor, de data aceasta situaţia se schimbă.

Nu trebuie să renunţi la agresivitate, opozantul a plătit exact pentru a vedea un flop, sperând că primele trei cărţi comune îl vor ajuta foarte mult, astfel încât să îşi permită ulterior să investească. Probabilistic, el va rata flopul, astfel că dacă tu îţi menţii agresivitatea - şi mizezi pe un continuation bet  -, vei fi răsplătit: adversarul va da mult mai des fold şi te vei bucura de chipuri fără luptă.


Când să joci iar tight

Fazele de final ale turneelor creează diferenţe exact ca urmare a modului în care jucătorii ştiu să schimbe vitezele. Să fii liniar în astfel de momente înseamnă să fii previzibil, iar recompensele vor fi foarte rar suficient de mulţumitoare astfel încât să te transforme în favoritul turneelor.

Totuşi, există un moment în care ar trebui să revii din nou la stilul tight. În măsura în care ai ajuns deja la masa finală, iar în faţa ta e un munte de fise (eşti chip leader) eşti exact în poziţia pe care ţi-ai dorit-o. Fii mai precaut acum, pentru că nu mai ai de ce să rişti zadarnic. Stack-ul îţi garantează prezenţa între ultimii, dacă joci corect şi nu îţi asumi riscuri inutile. Conservă-ţi avantajul, gestionează-l cât mai bine, pentru că, în no limit hold'em, una sau două greşeli sunt suficiente pentru a îţi "înghiţi" complet stack-ul uriaş, construit în atât de mult timp.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!