Cum să "furi ca la carte" în fazele de mijloc ale turneelor

2020-01-06 04:00:00 1,9k 0

steal-img.png

Când ai prea multe chip-uri ca să mergi pe varianta all-in şi prea puţine pentru a evolua aşa cum o faci în mod obişnuit, rezumă-te la furtul blind-urilor în situaţii favorabile şi, ulterior, la un singur bluff pe flop, când ai un singur adversar, iar flopul nu este unul ameninţător. Continuarea bluff-ului după aceste două mişcări, în condiţiile date, este cheia insuccesului în turnee. Însă, dacă respecţi cu stricteţe această tactică, de foarte multe ori vei avea succes şi vei vedea cum stack-ul tău creşte substanţial, fără a te dubla, doar din "bucăţi mici".

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A TESTA ACEASTĂ STRATEGIE LA MESELE DE JOC!

În ceea ce urmează vom vorbi despre o strategie simplă, dar foarte eficientă, în turneele de poker. Chiar dacă pare banală şi accesibilă, este ignorată de cei mai mulţi dintre jucători. Mai mult, pe cât de uşoară este, pe atât de dificil e executată de majoritatea celor aflaţi în competiţii.

Manevra se aplică în fazele de mijloc ale turneelor, când blind-urile cresc exponenţial şi ne aflăm adesea în situaţia de a nu fi capabili să jucăm mâinile marginale. E o perioadă de tranziţie, te afli în "no man's land": nu ai suficiente jetoane încât îţi permiţi să vezi un flop ieftin, dar nici atât de puţine încât să aplici tactica fold/push all-in.

Extremele, aşadar - stack mare sau mic - sunt mai simplu de jucat. Ca chip leader sau ca jucător cu un număr de fise impresionant în faţă, poţi pune presiune pe ceilalţi, adunând o mulţime de fise fără luptă. Când eşti short-stack, dorinţa ta e de a te dubla, iar acţiunile sunt mult mai uşor de luat, împingi all-in când ai o carte decentă. Dar ce faci în situaţiile de mijloc, când numărul de jetoane din faţă nu îţi permite să aplici aceste strategii? Exact la aceste momente se referă tactica pe care ţi-o propunem.

Intervalul la care ne referim - când trebuie să faci această manevră - poate fi uşor măsurat în big blind-uri. Cei mai mulţi dintre specialişti sunt de părere că, atunci când ai aproximativ 20 de big blind-uri în faţă, poţi să încerci această strategie. Momentul în sine e uşor de recunoscut, simţi că flop-urile s-au scumpit şi nu te mai simţi confortabil jucând mâini speculative (perechi mici, connectori). Nu te mai poţi bizui pe calităţile tale de jucător pre-flop, astfel că ai nevoie de o altă paradigmă după care să te ghidezi.


Furt ca la carte în fazele de mijloc ale turneelor?

Strategia propusă poate face de multe ori minuni în astfel de situaţii. Astfel, când stack-ul tău e în plaja menţionată mai sus, alege momente favorabile şi încearcă să furi blind-urile cu mâini marginale. Dacă eşti pus all-in, foldează; dacă nu, mai încearcă pe flop un continuation bet, atunci când condiţiile îţi sunt favorabile (board sigur şi un singur alt jucător în pot).

Dacă aceste două tentative de "steal" (furtul pre-flop şi bluff-ul pe flop) nu sunt încununate de succes, opreşte-te! Chiar dacă eşti tentat să încerci să iei potul pe turn sau river şi consideri că ai pierdut prea multe jetoane, nu este cazul să mai forţezi. Pentru că acest lucru îţi poate aduce foarte uşor eliminarea din concurs.

Acesta este un moment cheie în aproape toate turneele. Aici sunt eliminaţi cei mai mulţi dintre jucători, pentru că nu reuşesc să spună "stop". Ei se simt ruinaţi în urma acestei manevre şi preferă, decât să rămână cu un stack mic, să aibă o ultimă încercare disperată de a fura potul. În realitate, continuarea agresiunii aduce pe termen lung pagube, ieşiri premature din turnee. Există şi posibilitatea ca uneori să ai în faţă un jucător foarte loose, care a plătit cu un draw slab, sau un turn sau river miraculos să te salveze, însă, de cele mai multe ori, vei pierde dacă nu te opreşti.


Împotriva cui facem această manevră?

Evident, nu putem să ne bazăm pe această tactică împotriva oricui. Ţinta ideală este jucătorul cu stack mediu. Cei cu deep-stack pot contraataca (restealul), în timp ce jucătorii cu stack mic sunt suficient de disperaţi încât să meargă all-in. Chiar dacă au lovit o singură pereche, de exemplu, vor considera că nu au altă alternativă. Iar pot odds nu vor fi în favoarea ta, astfel că, pe termen lung, call-ul nu e rentabil. Joacă astfel împotriva stack-urilor medii de la masa ta, pentru că aceştia vor evolua mult mai cumpătat, vor lua decizii cerebrale pentru a-şi proteja mâna şi jetoanele din faţă. Contra lor ai cele mai mari şanse de succes şi poţi să te ridici destul de uşor, condiţia fiind să respecţi tactica şi să nu încerci play-uri care te pot pune în mare pericol.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A TESTA ACEASTĂ STRATEGIE LA MESELE DE JOC!