Trei secrete să îţi păstrezi un stack mare, oferite de Negreanu

2022-01-05 10:34:00 1,8k 0

Un nou episod din deja clasica noastră rubrică de sfaturi legate de poker de la marele Daniel Negreanu. Jucătorul canadian cu origini române a început să producă o serie de episoade legate de no limit hold'em pe canalul său de YouTube, iar noi considerăm că este extrem de productiv să îţi împărtăşim tips-urile date de unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Săptămâna aceasta el ne dezvăluie trei dintre secretele pe care trebuie să le ştim în turnee sau la mesele de cash atunci când ne aflăm în privilegiata postură de a avea în faţa noastră un munte de fise (big stack).

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

În astfel de situaţii, când ai mult spațiu de manevră, poţi aduce la masă jocul de poker normal (jocul tău de tip "A"), cel pe care îl foloseşti în mod obişnuit. Cu atât de multe blind-uri la dispoziţie, ai geanta plină de trucuri, poţi apela la o serie de play-uri. Ai posibilitatea de re-steal, dar şi opţiunea de fold în cazul în care manevra nu a funcţionat şi te confrunţi cu o agresivitate sporită din partea unui jucător. Poţi să scoţi din joben oricând un four bet bluff, poţi da call în poziție cu mâini marginale sau ai ocazia să speculezi cu conectori de aceeași culoare și perechi mici. Ai, aşadar, spațiul necesar să te desfăşori, să încerci un bluff, semi-bluff sau să întinzi capcane cu mâini speculative, fără prea multă frică. În măsura în care faci un read greşit sau dai de un bad beat, ai siguranţa că stack-ul nu îţi va fi "schilodit" ireversibil, astfel că poţi opta pentru o serie de mişcări deştepte, care să îţi aducă fise, de multe ori fără luptă. Toate aceste play-uri funcţionează acum, odată cu micşorarea stack-ului ele nemaifiind la fel de eficiente.

Totuşi, Negreanu ne atrage atenţia asupra unor lucruri esenţiale pe care trebuie să le avem în vedere: să nu intrăm în poturi uriaşe contra unor adversari care au la rândul lor multe fise, să jucăm agresiv doar înainte de flop şi să renunţăm la ideea că un bluff uriaş ne poate salva, atunci când nu ni s-a completat mâna. 

Să vedem ce tips-uri a pregătit pentru noi în ultima sa emisiune:

"În episodul de azi vom învăţa cum să evoluezi atunci când ai în faţă o mulţime de fise, când eşti big stack. Trebuie să fii un adevărat "taur" şi să îi agresezi pe toţi punând presiune? Sau trebuie să fii ceva mai liniştit, mai relaxat, astfel încât să îţi protejezi fisele? Voi încerca să vă dau trei "tips", două dintre ele pentru începători; al treilea este ceva mai avansat.

 

1. Evită confruntările mari

Evită-le pe cât posibil, mai ales în faţa unor adversari care au la rândul lor multe fise. Joe Juanda mi-a spus acum ani de zile că un stack mare este o binecuvântare şi că trebuie să fii mult mai atent cum evoluezi decât în cazurile când ai puţine jetoane.

Faptul că ai un stack uriaş nu înseamnă că trebuie să participi la fiecare mână, mai ales dacă sunt multe fise implicate. Nici să faci gambling prea des nu e deloc indicat. Pur şi simplu e un lux să ai atâtea chip-uri şi ai nevoie să te conservi cu grijă pentru a te putea bucura de beneficiul de care voi vorbi la punctul doi. 

 

2. "Pumni mici şi rapizi" 

Ce înseamnă asta? Să joci mai multe mâini înainte de flop, cu un raise minim, într-un cuvânt "small ball strategy". Încearcă să joci cât mai multe poturi, dar doar când se impune. 

Nu trebuie să te laşi dus de val şi să te implici în poturi mari, vrei să iei jetoanele celor care sunt short, dar cu un efort minim, fără să pui la bătaie o mare parte din stack-ul tău. Ţine-i în "pumni mici şi rapizi" pe opozanţi, pentru că ei vor dori să se protejeze şi îţi vor oferi de multe ori fise fără luptă. 

 

3. Agresiv pre-flop, pasiv post-flop

Un sfat pentru cei mai avansaţi. O astfel de abordare te va lăsa în continuare să acumulezi, să foloseşti acea armă reprezentată de fisele din faţă. Dar asta pre-flop, când îţi vei etala agresivitatea. Apoi, odată primele trei cărţi coborâte, pune-ţi garda, exact ca la box. După pumnii daţi la punctul doi, dacă ţi se opune rezistenţă, fă un pas înapoi şi apără-te. Trebuie să fii pasiv, dar nu mă refer la o pasivitate nejustificată. Sigur, poţi apela la C-bet-uri, însă nu încerca bluff-uri nebuneşti doar în speranţa că îi vei arunca pe ceilalţi. 

Ultimul lucru pe care vrei să îl faci e să îţi transformi acel large-stack într-un short. Iar cel mai uşor mod să ajungi cu fise puţine e să intri în pot-uri mari sau să bluffezi pentru o mare parte a fiselor tale. Hai să nu facem asta, hai să ne protejăm şi să nu ne imaginăm că suntem taurul care trebuie să le aplice tuturor de la masă o lecţie", explică marele jucător de poker.

Daniel Negreanu este cel mai popular jucător de poker din lume, dar şi cel care a reuşit, de-a lungul timpului, să aibă cele mai impresionante câştiguri (peste 32 de milioane de dolari). El este considerat a fi unul dintre cei mai inteligenţi jucători, reuşind să îşi citească perfect adversarii, dar şi să îşi menţină un echilibru incredibil în jocul său.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi