"Teoriile conspiraţiei" în pokerul online. Adevărul din spatele legendelor şi miturilor

2020-03-18 12:24:00 2,4k 0

secure-online-poker.jpg

E în natura umană ca, atunci când pierzi, să dai vina pe un element din exterior, asupra căruia nu ai niciun fel de control. Lucrurile nu stau diferit nici în pokerul online, unde jucătorii care cunosc gustul amar al înfrângerii pentru o perioadă mai lungă se gândesc la tot felul de teorii ale conspiraţiei. E suficient să te uiţi puţin mai atent pe forumurile de specialitate pentru a-i detecta pe cei care luptă "împotriva sistemului" şi care cred cu adevărat că întreaga lume complotează împotriva lor. În realitate, lucrurile stau cu totul diferit, iar explicaţiile pentru o serie nefastă sunt uşor de identificat, în măsura în care o persoană este rezonabilă şi nu se consideră imediat victimă a "conspiraţiilor".

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A-ŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Există o serie de superstiţii ale multor jucători online, unele dintre ele fiind duse la titlul de "axiome". Niciuna dintre ele nu se susţine, însă, într-o proporţie covârşitoare camerele de poker fiind astfel construite încât să dea şanse egale tuturor. Totul ţine de probabilităţi matematice, astfel că legendele pe care ţi le vom enumera mai jos nu se pot proba în vreun fel. Fii sigur că, în mediul online, vei avea fix aceleaşi şanse la masa de poker ca şi în jocul standard, în cazionuri.  


Blestemul "cash out-ului" în poker

Una dintre cele mai populare şi ridicole teorii ale conspiraţiei legate de pokerul online ţine de momentele de după ce retragi o sumă din cont. Altfel spus, după ce ai o serie bună, terminată cu momentul în care transformi banii din cont în lei pe cardul tău, softul te va "pedepsi" şi nu vei mai experimenta aceleaşi satisfacţii în viitor.

Pokerul este un joc al constanţei şi nicio cameră de poker din lume nu poate fi construită astfel încât să ia de la "bogaţi" pentru a-i răsplăti pe "săraci", asemenea lui Robin Hood. Totul ţine de matematică şi de calităţile jucătorilor, nu există un "Big Brother" care să spună "jucătorul "X" a câştigat prea mult şi, în plus, a făcut şi o retragere importantă. Acum trebuie să piardă, pentru a exista un echilibru".

Şi totuşi un echilibru există, iar astfel se explică momentele dese în care unii jucători cunosc episoade mai puţin plăcute, după câştiguri importante. Dar explicaţia stă în cu totul altă parte decât într-o conjuraţie gândită şi instrumentată împotriva lor. Faptul că mulţi au perioade slabe, venite după momentul "cash-out-ului" ţine de relativa nivelare a valorilor la masa de joc. Independent de calităţile fiecăruia, nimeni nu poate câştiga la infinit, astfel că momentul înfrângerii vine cât se poate de firesc, de logic. În plus, după o serie de victorii, mulţi au tendinţa să se supraevalueze, să aibă impresia că sunt indestructibili. Asta le afectează jocul, luând de multe ori decizii care se dovedesc a nu fi aşa de inspirate ca în trecut, iar consecinţa logică e eşecul. Obişnuiţi cu momentele de apogeu, aceştia sunt "coborâţi natural cu picioarele pe pământ", iar asumarea înfrângerii şi a hotărârilor greşite luate reprezintă o sarcină prea dificilă. Mai la îndemână e să dai vina pe un terţ şi să lucrezi la "teorii" care converg pentru a-ţi distruge jocul, decât să accepţi erorile făcute.

De multe ori, unii care reuşesc să câştige sume importante, după "cash-out" revin la mese cu buy-in-uri mai mari. Pentru că vor mai mult şi cred că sunt gata de "next level". Acolo concurenţa este şi mai mare, în faţă fiind adversari mult mai valoroşi faţă de competiţiile cu mize mici, unde erau obişnuiţi. Este cât se poate de normal ca în faţa lor să ai o rată de succes mult mai mică, lucru care explică eşecurile.


Bad beat-urile în poker

O altă legendă în rândul jucătorilor online spune că, după o perioadă de succese, soft-ul îţi va oferi mult mai multe prilejuri pentru a te lovi de bad beat-uri.

Acestea sunt parte din jocul de poker şi pot să apară oricând. Dar când  un jucător se transformă din cauza nervilor acumulaţi ("tiltare"), nu mai gândeşti corect şi cauţi din nou explicaţii în exterior pentru eşecul tău.

Independent de cât de buni sunt şi de ce calităţi au marii campioni de poker, cu toţii au experimentat (şi încă o fac) tiltarea. Diferenţa faţă de începători este dată de faptul că ei reuşesc să treacă mult mai repede peste acele momente de "nebunie" temporară, în timp ce mulţi jucători online duc mai departe această stare, care le influenţează negativ jocul.

Ei vor căuta să dea vina pe altcineva pentru ce li se întâmplă, uitând că nu poţi să te loveşti mereu doar de situaţii favorabile. În loc să caute pârghiile necesare pentru a reveni la jocul obişnuit şi a îşi găsi serenitatea, ei alimentează şi mai mult această stare, dând vina pe "conspiraţii". Victimizarea şi pierderea totală a controlului - cred că nimic nu va ieşi aşa cum vor, indiferent de cât de bine evoluează - se bat cap în cap  cu atitudinea corectă pe care trebuie să o aibă pentru a depăşi momentul.

Pentru a trece de criza din joc, ca urmare a bad-beat-urilor şi tiltării, jucătorii trebuie în primul rând să conştientizeze ce li se întâmplă. Cel mai indicat e să ia o mică pauză, să îşi limpezească mintea, şi să încerce să să întoarcă la masă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu cât duc mai departe frustrările acumulate, cu atât vor lua decizii proaste, care le vor subţia considerabil stackul. Au nevoie să îşi regăsească liniştea în joc, pacea interioară şi să accepte eşecul, nu să caute explicaţii în lucruri care ţin de "uneltiri" ale softului.

În concluzie, nimeni cu un dram de raţiune nu poate să creadă cu adevărat în "teoriile conspiraţiei". Toate camerele de poker online au în spate un sistem RNG (Random Number Generator), prin intermediul căruia asigură şanse egale tuturor. Cărţile sunt distribuite total la întâmplare şi nimeni, pe termen lung, nu poate fi avantajat/dezavantajat.

În loc să accepte că poate nu sunt cei mai buni la poker şi au încă multe lucruri de învăţat, mulţi jucători legitimează însă aceste mituri ale conspiraţiei. E varianta cea mai uşoară, mult mai dificil fiind să îţi asumi eşecul şi să accepţi că sunt lucruri pe care trebuie să le schimbi.

Joacă acum poker online cu un pachet atractiv de bun venit!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi