Tell-urile din pokerul online: cum îşi trădează cei mai mulţi jucători cartea prin diversele acţiuni întreprinse

2020-03-18 12:35:00 1,6k 0

Mulţi sunt de părere că tell-urile în pokerul online nu sunt la fel de dese ca acelea din pokerul clasic, când esţi faţă în faţă cu oponenţii. Într-adevăr, nu îţi poţi analiza în profunzime adversarii, însă cu siguranţă că există o serie de pattern-uri pe care aceştia le au. Acestea, dacă sunt descoperite, îţi pot oferi un avantaj imens şi te pot ajuta să câştigi multe poturi sau, după caz, să iei decizia corectă şi să limitezi eventualele pierderi.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI TURNEE!

Despre indiciile pe care cei mai mulţi dintre jucători le dau în camerele de poker online am mai vorbit aici, însă am considerat că este necesar să semnalăm o altă gamă de particularităţi care te pot ajuta să devii mai bun, să îţi creşti nivelul în baza informaţiilor oferite de ceilalţi.


Se intră în joc cu o sumă ciudată

Acest tell e valabil, evident, doar la mesele de cash, pentru că în turnee sau sng-uri fiecare pleacă având acelaşi număr de fise.

Cazul despre care discutăm se referă la acei adversari care se aşază pe "ring" cu o sumă cu "virgulă": $37,15, de exemplu. În cele mai multe dintre cazuri, acest detaliu aparent nesemnificativ indică faptul că aceia sunt toţi banii pe care îi au respectivii în cont în acel moment.

Cel mai probabil au trecut prin nişte experienţe dureroase la masa de joc în trecutul recent şi au decis să nu mai respecte niciun bankroll management. Vor fie să reuşească să strângă o sumă importantă, fie au gândit că, dacă vor ajunge pe "0", vor renunţa la poker pentru o perioadă. Astfel de opozanţi sunt, aşadar, tiltaţi şi poţi să beneficiezi de pe urma lor pentru că nu gândesc limpede, ci iau decizii bazate pe impuls.

În cele mai multe dintre cazuri, independent de tipologia de bază, astfel de opozanţi vor etala un stil loose, scopul imediat fiind să se dubleze. Sfatul nostru este să încerci să izolezi astfel de oponenţi, să îi atragi în pot şi să pui presiune. Evident, e nevoie să ai o mână decentă sau cu perspective, dar mai trebuie să ştii un alt detaliu: aceşti adversari tind să devină extrem de agresivi, astfel că nu e nevoie de capcane sofisticate pentru a-i învinge. Joacă-ţi cartea şi apelează mai frecvent decât de obicei la butonul de "check". Ei vor considera că acesta e un semn de slăbiciune şi, tiltaţi fiind, şansele unui bluff cresc exponenţial.


Minimum check-raise

Dacă în pokerul de cazinou o astfel de strategie e menită să "stoarcă" informaţii de la adversar, în online lucrurile se schimbă puţin.

E adevărat, poate fi folosită şi ca o tactică, pentru a estima mai bine mâna pe care eşti, însă în majoritatea cazurilor această mişcare indică o mână extrem de puternică pentru opozant. Ţi-a întins o capcană şi acum vrea să te cureţe de mai multe fise, fără a dori totuşi să te arunce din pot (cum s-ar întâmpla în cazul unui check-raise cu o valoare mai mare). Adversarul e sigur că are mâna mai bună - probabil se apropie de "nuts" - şi transformă acest check-raise într-un fel de pariu pentru valoare.

Fii foarte atent la astfel de manevre, pentru că te pot costa extrem de scump. Din fericire, un raise atât de mic îţi poate garanta pot-odds favorabile, astfel că uneori se justifică să îl plăteşti pentru a vedea următoarea stradă. Trebuie, însă, să tratezi totul extrem de precaut şi să nu încerci play-uri sofisticate sau bluff-uri care să reprezinte o mână extrem de puternică.


Overbet pe river

De multe ori vedem opozanţi care - după ce dau check-call sau după ce se merge check-check pe flop şi turn - vin cu un overbet pe river (eventual chiar all-in). O astfel de mişcare nu are aparent nicio logică, pentru că te face să te întrebi de ce ar risca atât de multe fise pentru un pot mai degrabă mic.

În cele mai multe dintre cazuri, o astfel de mişcare indică faptul că adversarul vrea să îşi răscumpere greşelile comise anterior. Cel mai probabil a avut un monstru în mână sau a lovit set sau două perechi încă din flop. Nu a pariat la momentul potrivit, sperând că îţi va întinde o capcană, iar acum vrea să recupereze.

Acest overbet se vrea a da senzaţia că e un bluff şi există premise ca aşa să fie, având în vedere pasivitatea lui anterioară. Însă, dacă analizăm în profunzime o să vedem că aproape nimeni nu îşi riscă o mulţime de fise pe ultima stradă (după ce în trecutul recent părea să nu fie interesat de pot) decât cu o mână grozavă.

Indiferent cât de mare e tentaţia, dacă riverul nu a fost unul cu adevărat miraculos pentru tine, nu plăti! În majoritatea situaţiilor te vei ciocni cu o mână excelentă prinsă de adversar din flop, dar jucată total defectuos. Cum nu ai investit prea multe fise în acest pot, nu există argumente suficiente pentru care să pui la bătaie atât de multe chip-uri acum.

Cu siguranţă, există o serie de alte tell-uri pe care nu le-am abordat încă, însă cele prezentate în cele două articole de pe pariurix.com îţi oferă un ghid de bază important în lupta din pokerul online. Fără doar şi poate că unii jucători ştiu la rândul lor aceste indicii şi le folosesc pentru a te trimite pe piste greşite, însă în proporţie de 80-90% ele sunt făcute involuntar. Citite şi interpretate în cheia corectă îţi oferă un avantaj important.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI TURNEE!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi