Tell-uri în pokerul online. Cum îţi citeşti adversarii

2020-03-19 10:09:00 2,1k 0

Tell-urile la masa de poker îţi oferă o serie de informaţii esenţiale despre ceea ce deţin adversarii. Ştiind să îi citeşti, ai şanse mari să iei decizia care se impune. "Bine, dar există tell-uri în pokerul online?", m-a întrebat odată cineva, contrariat că aş putea citi un opozant care e în spatele monitorului. Într-adevăr, între pokerul online şi cel real există această prăpastie creată de faptul că nu îţi poţi analiza adversarii. Sunt de părere că această afirmaţie e doar parţial adevărată; sunt o serie de informaţii preţioase pe care poţi să le obţii şi din faţa calculatorului. Ai la dispoziţie o mulţime de piese de puzzle. Dacă înveţi să le asimilezi ca o componentă importantă din jocul tău, nu doar că vei deveni un jucător mai bun, dar adversarii ţi se vor părea adevărate cărţi deschise.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Tell-uri în pokerul online: call-ul "automat"

În camerele de poker online nu vei putea să observi postura, semnalele non-verbale sau alte elemente. Dar eu consider că ai la dispoziţie o serie de tell-uri în pokerul online care sunt la fel de importante ca cele fizice. E vorba de pattern-uri pe care cei mai mulţi nu ştiu să le ascundă. Dacă vei şti să le identifici, îţi vor oferi o serie de informaţii utile.

Voi începe cu un prim tell: call-ul imediat. Când adversarul tău ia decizia să plătească pre-flop imediat cum îi vine rândul, acest lucru înseamnă un singur lucru: nu are prea multe motive să se gândească. Cel mai probabil el deţine o mână speculativă. Rapiditatea cu care a luat decizia înseamnă că mâna nu îi oferă argumente solide să dea raise. Cel mai des te vei afla în faţa unor mâini speculative; oponenţii procedează aşa cu perechi mici sau cărţi suited.

Când ai cărţi mari (AK sau JJ, de exemplu), nu poţi lua o decizie de call atât de repede. Astfel de mâini îndeamnă la cântărirea atentă a opţiunilor. Cel mai probabil, cineva măcar se va gândi la varianta raise, pre flop.

După apariţia cărţilor comune, regula se păstrează. Un adversar care plăteşte repede îţi transmite de obicei că aşteaptă ceva pentru a-şi îmbunătăţi considerabil mâna. Altfel, ar analiza mai în profunzime şi ar cântări serios varianta de a mări potul. Cu o carte excelentă, se va gândi la opţiunile de a se proteja, nu ar lua "call-ul în braţe" aşa repede.

 

Timpul din bancă (time bank)

În contrapartidă cu situaţia expusă anterior se află jucătorii care au nevoie de mult timp pentru o decizie. De multe ori aceştia apelează chiar la "time bank", astfel încât să aibă suficient timp pentru a-şi cântări deciziile.

Unii cred că atunci când opozantul întârzie acţiunea ar putea deţine o mână marginală. El ar căuta să calculeze dacă se justifică din punct de vedere al pot odds un call. În realitate, specialiştii văd într-o asemenea atitudine unul dintre cele mai puternice tell-uri în pokerul online. Concret, când cineva "trage de timp" trădează o mână foarte puternică. El studiază modul în care poate să obţină maximum din acel pot, iar pentru acest lucru are nevoie de analiză.

O întârziere a jocului foarte rar poate fi un semn bun pentru tine. Iar dacă acest delay e dublat de un re-raise, atunci cu siguranţă că nu te afli în cea mai bună poziţie. Dă mai degrabă fold în aceste dispute, nu te lăsa prins în capcane.

Ştiind aceste lucruri, procedează exact invers când e rândul tău şi eşti în poturi cu jucători buni. Dă call instant cu o mână monstru, respectiv întârzie acţiunea chiar dacă unele mâini nu îţi oferă prea multe motive de gândire. Adversarului nu îi va mai fi la fel de la îndemână să te citească, astfel că vei avea un avantaj mare.

 

Agresivitatea după un bad beat

Cu toţii ne confruntăm la un moment dat cu bad beat. Eu încerc să mă ridic de la masă şi să îmi limpezesc gândurile. Ştiu foarte bine că e greu să iau deciziile corecte după ce pierd o mare parte din stack. Foarte mulţi aleg însă să continue şi în general vor fi extrem de agresivi. Aproape niciodată acesta nu este semnalul unei mâini puternice.

Cel mai probabil, adversarul e tiltat şi caută cu nerăbdare să întoarcă chipurile pierdute. Probabilistic, după o mână foarte bună, şansele ca el să primească alte două cărţi premium sunt destul de mici. Astfel că aproape sigur maniera lui de a juca este generată de frustrare şi furie.

Sigur, un adversar titlat poate să lovească în final ceva şi să câştige mâna, însă de cele mai multe ori vei avea un avantaj foarte mare în faţa lui. Profită de faptul că nu gândeşte limpede şi încearcă să intri în pot cu el; evident, în măsura în care cărţile ţi-o permit. Şansele ca el să aibă ceva cu adevărat bun sunt destul de mici. El acţionează acum sub impulsul nervilor, iar tu îi poţi da lovitura decisivă.

 

Tell-uri în pokerul online: mese cash

Când vorbim de tell-uri în pokerul online, trebuie să ne referim şi la mesele de cash. Acestea sunt foarte populare şi de multe ori canalizează atenţia mai multor jucători decât turneele.

În acest sens, vreau să vă vorbesc de un caz aparte: acei adversari care se aşază pe "ring" cu o sumă ciudată, necaracteristică: $31,5 de exemplu. În cele mai multe dintre cazuri, acest detaliu aparent nesemnificativ indică faptul că aceia sunt toţi banii pe care îi au respectivii în cont în acel moment.

Cel mai probabil au trecut prin nişte experienţe dureroase la masa de joc în trecutul recent şi au decis să nu mai respecte niciun bankroll management. Îşi doresc fie să reuşească să strângă o sumă importantă, fie au gândit că, dacă vor ajunge pe "0", vor renunţa la poker pentru o perioadă. Astfel de opozanţi sunt, aşadar, tiltaţi şi poţi să beneficiezi de pe urma lor pentru că nu gândesc limpede, ci iau decizii bazate pe impuls.

În cele mai multe dintre cazuri, independent de tipologia de bază, astfel de opozanţi vor etala un stil loose. Scopul lor imediat este să se dubleze, să adune cât mai multe fise într-o perioadă scurtă. Sfatul meu este să încerci să izolezi astfel de oponenţi, să îi atragi în pot şi să pui presiune pe ei. Evident, e nevoie să ai o mână decentă sau cu perspective. Dar mai trebuie să ştii un alt detaliu: aceşti jucători tind să devină extrem de agresivi, astfel că nu e nevoie de capcane sofisticate pentru a-i învinge. Joacă-ţi cartea şi apelează mai frecvent decât de obicei la butonul de "check". Ei vor considera că acesta e un semn de slăbiciune şi, tiltaţi fiind, şansele unui bluff cresc exponenţial.

JOACĂ LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX!

 

Concluzii

"Nu sunt şi jucători care cunosc aceste tell-uri în pokerul online", mă veţi întreba. Cu siguranţă există şi astfel de opozanţi care acţionează astfel încât să transmită mesaje contradictorii. Ei încearcă să te păcălească şi să îţi creeze o falsă senzaţie. Per total, însă, procentul lor este destul de mic, astfel că, dacă vei reuşi să asimilezi informaţiile anterioare, de cele mai multe ori vei avea succes. Vei lua decizia corectă în baza tell-urilor în pokerul online date de ceilalţi.

TU CE TELL-URI ÎN POKERUL ONLINE AI MAI OBSERVAT?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi