Te sperie sau nu chip leaderul? Cum ai juca un set maxim obţinut din flop contra lui?

2020-03-18 12:24:00 1,7k 0

 mana-saptamanii-poker.jpg


Mâna săptămânii vine de la River Poker Series main event, acolo unde am asistat la un duel extrem de palpitant, în care au fost implicaţi mai mulţi jucători. În cele ce urmează vom analiza decizia luată de unul dintre concurenţi într-o situaţie în care avea o serie de alte opţiuni.

TESTEAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

 

Scenariul (ne vom imagina că unul dintre concurenţi eşti chiar tu)

Au mai rămas în concurs 32 de jucători, într-un turneu care a strâns la start 1054 de persoane. Te afli deja în bani şi ai garantat un premiu de 7864 dolari, dar orice loc în plus pe care îl ocupi e remunerat cu încă aproximativ 1000 de dolari (asta până se intră în ultimii 20, unde premiile cresc sensibil). Ţinta tuturor e însă câştigul de 1 milion de dolari, destinat învingătorului (locul secund are garantat un premiu de 250.000 de dolari).

Ai în faţă un stack de 1.202.000 chipuri, ceea ce înseamnă că te afli în primii 10 în acest moment din punct de vedere al numărului de fise. Blind-urile sunt 12.000 cu 24.000, iar antele are o valoare de 3000 (ai aproximativ 50 de big blind-uri).

În early position primeşti K treflă - K romb, dar, spre surprinderea ta, nu eşti primul care acţioneată. Din UTG, unul din short-stackurile turneului împinge all-in cele 31.000 de fise aflate în faţa sa. Dai re-raise până la 60.000 de chipuri, adică sub 3 BB-uri. Adversarul cel mai redutabil de la masă, care e şi chip leader-ul competiţiei, plăteşte din button, iar big blind-ul nu renunţă nici el la mână. Mai mult, acesta merge şi el all-in, pentru 303.000 fise. Dai call, însă acţiunea nu îl sperie sub nicio formă pe chip leader, care plăteşte la rândul său. Se formează, astfel, un pot de 976.000 de fise, tu rămânând în acest moment cu 896.000 de chip-uri în faţă.

Flopul este următorul: K cupă - Q pică - J romb, iar tu trebuie acum să acţionezi primul. Se ridică, aşadar, o serie de întrebări extrem de interesante. Doi concurenţi sunt deja all-in în acest pot, astfel că te mai lupţi pentru restul de fise cu unul singur. Însă acesta e chip-leaderul, iar un eventual eşec al tău în acest moment poate duce spre eliminare. Ca atare, ce strategie abordezi? Joci slow mâna, având în vedere că ai lovit cel mai mare set din flop, sau eşti agresiv, astfel încât să nu îi permiţi unui insight sau draw de chintă să vadă următoarea stradă? Având în vedere acţiunea de până acum, cam ce ar putea avea chip-leaderul în mână, cam care este gradul de risc în acest moment?

 

Decizia corectă

Trebuie spus din capul locului că, din punctul nostru de vedere, perechea de popi ar fi trebuit să fie jucată mult mai agresiv pre-flop, astfel încât să nu fi nevoit să te lupţi cu alţi trei adversari în acest pot. Totuşi, cei doi care sunt deja all-in nu aveau un stack considerabil şi, ca atare, o înfrângere în faţa unuia dintre ei nu reprezintă chiar o dramă pentru tine. Drept urmare, în acest moment, graţie unui flop excelent, te afli în postura de mare favorit pentru a câştiga mâna, astfel că trebuie să încerci să extragi cât mai mult de la chip-leader. Acesta este în poziţie şi va dori să o folosească pentru a te izola.

Aşadar, considerăm că un check aici din partea ta e cea mai bună variantă. Flopul e rainbow, astfel că nu te poţi speria de un posibil draw în mâna acestuia. Practic, singura mână care te bate aici e A-10, însă doar dacă opozantul e cu adevărat maniac poţi să îl pui pe o carte atât de slabă, judecând după cât de multe chip-uri au fost aruncate înainte să se dezvăluie cărţile comune.

Dar ce ar putea el avea în această mână, iată o întrebare care merită analizată şi al cărei răspuns justifică slow play-ul indicat anterior ca soluţie pentru tine. Un set e posibil, lucru care îl va forţa să ceară şi să piardă, cel mai probabil, la fel cum un A-K e o ipoteză la fel de posibilă; şi aceasta îl va forţa să împingă fise multe în pot. "De ce să nu cer, atunci?", ar fi o întrebare legitimă din partea ta. Răspunsul e simplu: pentru că, în măsura în care el ar avea o pereche medie, singura variantă rezonabilă rămasă, pe un flop ca acesta ar da fold aproape sigur. În schimb, dacă tu încerci să pari slab, opozantului i-ar putea veni idei. El ar putea încerca să se folosească de avantajul generat de numărul superior de fise şi de poziţie pentru a te arunca din pot. O greşeală pe care ţi-o doreşti şi care ar duce la dublarea fiselor tale. Ca atare, suntem de părere că un check aici reprezintă o capcană excelentă întinsă opozanzului.

 

Ce s-a întâmplat în realitate?

Mâna mai sus amintită a avut loc de curând la River Poker Series main event, iar cel al cărui rol l-ai interpretat mai sus se numeşte Daniel Fuhs.

Conştient probabil că nu a fost suficient de agresiv pre-flop, el a ales să dea raise de 325.000 de fise după apariţia celor trei cărţi comune, iar big blindul Brian Reinert (chip leader-ul turneului) a dat foarte repede fold. Ca atare, Fuhs a ratat o oportunitate excelentă să obţină mai multe fise, dintr-un pot care nu ar fi trebuit să îl sperie deloc.

Maxx Coleman şi Viet Vo, jucătorii care au mers all-in înainte de flop, au întors 3-3 şi 10-10, dar turnul şi riverul nu au schimbat soarta mâinii. Dealerul a întors doi cinciari, astfel că Fuchs a prins un full care i-a garantat un pot considerabil. Dar insuficient de mare, având în vedere ce ar fi putut obţine din această situaţie extrem de favorabilă.

În cele din urmă, Fuhs a ajuns la masa finală, terminând turneul pe locul 9, ceea ce i-a adus un premiu de 32.623 dolari. Dacă ar fi jucat însă diferit mâna de mai sus, posibil să se fi dublat la momentul respectiv, lucru care i-ar fi deschis cu siguranţă alte perspective.

TESTEAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi