Suited connectors în poker. Când, cum şi de ce să îi joci

2022-01-05 11:17:00 3,3k 0

Suited connectors în poker sunt cărţile în suită (5-6, 10-J, de exemplu) de aceeaşi culoare. Deşi nu au o forţă evidentă pre-flop, astfel de mâini îţi pot aduce uneori poturi uriaşe. Însă, pentru că din punct de vedere matematic vei pleca outsider înainte de apariţia cărţilor comune în destule situaţii, trebuie să ştii când să apelezi la astfel de mâini de start. Voi încerca să identific momentele când suited connectors în poker merită o şansă. Altfel spus, când, cum şi în ce condiţii poţi să te bazezi pe asemenea cărţi de start.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Poziţia în poker

Aşa cum am discutat în articolul legat de poziţia în poker, e de preferat să fii în cut-off sau button când acţionezi. Jucând mii de mâini - mai ales dacă preferi pokerul online -, de destule ori vei fi tentat să joci şi din afara poziţiei. Mai ales dacă ai o mână cu perspective.

În cazul suited connectors în poker, avantajul e că poţi face mai des excepţii. În sensul că poţi merge cu o astfel de carte şi middle sau chiar early position. Cel puţin aşa fac eu. Nu foarte des, evident, însă le dau şanse mai frecvent unor astfel de cărţi decât unui as slab, de exemplu. Concret, chiar dacă sunt în UTG+2, în măsura în care blindurile nu sunt mari, iar stackul meu e unul respectabil, aleg varianta limp. Din late position, de suficiente ori chiar efectuez un bet. Bineînţeles, în cazul în care s-a mers doar pe limp până la mine. Dacă în turnee eşti dependent de nivelul blindurilor, la mesele cash poţi miza chiar mai frecvent pe aceste cărţi, chiar dacă poziţia nu te ajută mereu.

De ce te sfătuiesc să fii puţin mai loose când e vorba de suited connectors? Şi să nu ţii la fel de mult ca de obicei seama de poziţie? Pentru că ne referim la mâini marginale, greu detectabile de adversari. Bineînţeles, în momentul când te confrunţi cu three-bet-uri din partea adversarilor, o astfel de carte nu merită jucată. Ce trebuie să înţelegi e că tu aplici cumva small ball strategy. Mai exact, vrei să vezi la preţ redus un board, cu o mână cu potenţial. Încerci să vezi flopul, iar dacă te confrunţi cu raise-uri făcute de cei de după tine, sub nicio formă nu trebuie să intri în acest război.

 

Suited connectors în poker: costuri reduse

Poziţia merge mână în mână cu suma pe care trebuie să o plăteşti, când vine vorba de suited connectors în poker. Dacă eşti la o masă în care adversarii nu sunt foarte agresivi, intră mai des în poturi. Însă fixează-ţi o limită. Eu, de exemplu, nu sunt dispus să investesc mai mult de 5-7% din stack pre-flop cu o asemenea mână. Dacă acest prag poate fi respectat, implică-te. Pentru că vei avea posibilitatea ca, odată cu flopul, o serie de oportunități să ți se deschidă.

"Dar cât să plătesc după flop şi ce iau în calcul?", e o întrebare legitimă, la care posibil să te fi gândit deja. Cel mai frecvent probabil vei lovi doar o pereche. Acest lucru nu te face pot commited. Tu ai intrat în pot pentru a-ţi completa o mână monstru, nu te băga în luptă cu o pereche, independent de raise-urile făcute de ceilalţi. Nu te interesează să mai investești cu a doua sau a treia pereche, scopul tău a fost altul. Aşadar, dacă te confrunți cu raiseuri din partea celorlalți, sfatul meu e să renunţi. Pentru că pe termen lung nu e rentabil, vei sfârşi prin a pierde fise.

Situaţiile ideale sunt reprezentate de momentele când ţi s-a legat fie un draw de culoare sau de chintă, fie două perechi sau chiar trips. Pentru a ști cât să plăteşti în primele două variante, ai nevoie să calculezi pot odds. Vei afla astfel dacă e rentabil să te implici, în măsura în care cineva a mărit în faţa ta. Cu două perechi sau trei bucăți în mână, decizia e mult mai uşoară. Vei fi favorit în majoritatea cazurilor, astfel că te interesează să construieşti un pot cât mai mare.

 

Marele avantaj: poţi renunţa uşor

Eu personal prefer suited connectors în poker în detrimentul unui A-J, de exemplu; pentru că nu mă expun la fel de mult. Îmi asum de la început că doar încerc să particip la un pot care îmi poate oferi satisfacții enorme. În schimb, dacă nu mi se leagă ceva foarte puternic sau ceilalți participanţi joacă foarte agresiv, îmi va fi uşor să mă retrag. Cheia e să identifici acel cadru în care să nu trebuiască să inveștești decât o mică parte din stack-ul tău.

Stabileşte-ţi un reper şi urmează-l. Eu, de exemplu, îmi spun aşa: "Am încercat să văd un flop ieftin, posibil în fața unor adversari cu mâini mult mai bune, dar de data aceasta nu s-a putut". Şi renunţ. Foldul este la îndemână mereu, în măsura în care nu s-a legat o combinaţie puternică sau pot odds nu îţi sunt favorabile.

Deschide cont și joacă poker online chiar acum!

 

Suited connectors în poker: când să bluffezi

Uneori, se iveşte şi posibilitatea unui bluff, prin care să câştigi mâna chiar dacă boardul nu te ajută. Mai sus te sfătuiam să te "predai", dacă ratezi flopul, iar cineva e agresiv.

Însă, există şi posibilitatea să fii în poziţie şi ceilalţi participanţi să nu îşi etaleze agresivitatea. La început discutam despre faptul că din late position apelez chiar la raise când am connectori de aceeaşi culoare în mână. Să ne imaginăm o situaţie ipotetică: doi jucători din early şi middle position au limpuit pre-flop, iar tu din button ai mărit. Ambii te-au plătit, iar pe flop apar cărţile 9-9-3 rainbow. Pentru conformitate, să spunem că tu ai mers cu 6-7 de treflă.

Nu ţi s-a legat nimic, deci ar trebui să renunţi uşor la mână. Ţii minte, scopul era să loveşti o carte monstru!? Dar dacă opozanţii nu îşi manifestă agresivitatea, e un loc ideal pentru un steal. Eşti în poziție și chiar tu ai fost agresorul pre-flop. Astfel, poţi reprezenta o pereche, iar adversarii nu au argumente pentru a plăti. În această situaţie, bluff-ul pare soluţia cea mai bună, chiar dacă te abaţi de la planul iniţial.

Multe depind de textura flopului, de tipologia adversarilor şi de imaginea avută la masă şi în cazul în care ne raportăm la suited connectors în poker. Aceste mâini speculative îți pot aduce recompense uriaşe dacă ştii când şi cum să le foloseşti. Nu intra totuşi în capcana de a investi prea mulți bani/fise cu astfel de cărți. Rămâi fidel ideii de bază şi abate-te de la ea doar în momentele în care ai certitudinea că acest lucru merită.

TU CÂT DE DES APELEZI LA SUITED CONNECTORS ÎN POKER?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi