Squeez-ul la masa de poker! Strategia perfectă de a-i "stoarce" pe adversari şi a le lua bani fără luptă

2020-03-31 12:20:00 1,9k 0

squeeze-play.jpg

De multe ori, în unele momente ale turneelor sau chiar la masa de cash, ai nevoie să obții chip-uri fără luptă, beneficiind de greșelile adversarilor. Squeeze-ul (stoarcerea) este o strategie destul de simplă, care, implementată corect, îți poate asigura fise fără a ajunge la showdown. De  fapt, scopul ei e ca acțiunea să se termine înainte de flop.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI ÎNCEARCĂ SĂ APLICI ACEASTĂ STRATEGIE LA MASA DE JOC!

Această mișcare extrem de puternică nu are legătură aproape deloc cu ce deții în mână, ci cu poziția de la masă și imaginea pe care ți-ai creat-o. Concret, prin "stoarcere" vei obține bani fără luptă de la adversarii loose, care vor să vadă flopuri cu mâini marginale, dar totodată sunt agresivi și vor să construiască poturi mari. Astfel, în momentul în care ești în poziție, iar ceilalți te consideră un jucător tight, poți din când în când să apelezi la această metodă. Principiul e simplu: după ce doi jucători loose, fără poziție, au limpuit sau unul a dat raise-celălalt call, tu vii peste ei cu minimum "four bet" blindul. Independent de mâna pe care o ai. De cele mai multe ori, chiar dacă opozanții sunt loose, ei vor înțelege că nu are sens să folosească o mână marginală în disputa cu cineva care joacă în carte și care face un raise atât de mare și, ca atare, vor folda. Vei avea, astfel, acces la un pot frumos fără luptă și fără să te bazezi pe o carte bună.

Ce este squeezul? O oportunitate de a-i bluffa pe adversarii loose-aggressive, din poziție. Îi vei "stoarce" de fise printr-un pariu foarte mare, în momentul în care simți că aceștia încercau să construiască un pot, bazându-se pe mâini marginale: connectori, cărți suited.

De ce doar jucătorii loose? Pentru că aceștia au tendința să joace o mulțime de mâini, le place acțiunea și intră în poturi de cele mai multe ori cu două cărți pe care jucătorii tight le-ar arunca fără vreo reținere. În ciuda faptului că joacă loose, acești jucători nu sunt "calling station": știu foarte bine până unde să se întindă, iar un 4-bet din partea ta reprezintă o posibilă mână foarte puternică. Nu vor dori să mai investească atât de multe fise, știind că pot pleca undeva la 20% șanse să câștige, în caz de showdown.

Unde? Frumusețea acestei metode stă în faptul că poate fi aplicată atât în turnee, dar şi la mesele de tip cash, chiar dacă la acestea din urmă eficiența nu este chiar la fel de mare. Se poate aplica însă doar în jocurile de tipul No-Limit Hold’em, pentru că ai nevoie să îi sperii pe ceilalți, astfel încât să foldeze. La limit, știind că nu riscă să piardă o sumă atât de mare, adversarii loose vor fi tentați să plătească (nici nu vei putea da, ulterior, un eventual C-bet atât de mare încât să înțeleagă de la început că e total neprofitabil să intre în pot).

 

Cadrul ideal pentru squeez la masa de poker

Pe lângă informațiile anterioare, referitoare la doi limperi sau un raiser și un caller - ambii jucători agresivi - ai nevoie de imagine de jucător tight, care joacă în carte, dar și de un alt element esențial: să nu mai fie mulți jucători după tine.

Poziția ideală la masa de poker este cea de button, însă, în cazul în care încerci un squeeze, s-ar putea ca aceasta să se întoarcă împotriva ta. Pentru că ai mai avea încă doi jucători care să acţioneze, iar aceştia pot să aibă o mână premium, iar mutarea ta să nu aibă impactul dorit. Ca atare, ideal ar fi să fii big blind, astfel încât să ai siguranța că după raise-ul tău nu mai vine nimeni cu o mărire/call, în spate.

De menționat că această metodă de "stoarcere" a adversarilor poate să meargă până la all-in, condiția fiind să ai măcar 15 big blinduri în față. Specialiștii consideră că un jucător loose, în fața unui all-in sub această limită, e tentat să plătească. E conștient că poți avea o carte mare, dar îi place gamblingul și știe că nu poate pierde mai multe de 15 BB-uri, sumă considerată rezonabilă. Peste această limită, însă, intervine logica, iar rata de plată cu o mână marginală e mult mai scăzută.