Limp re-raise. Cea mai puternică armă pre-flop în hold'em

2020-01-14 09:00:00 1,5k 0

Check-raiseul este o mișcare puternică pe care o poți face post-flop în orice formă de poker, însă există și o mutare la fel de solidă pe care o poți utiliza înainte de apariția cărților comune. Limp re-raise este o armă redutabilă, în special în no limit hold'em. Cel mai adesea folosită ca o capcană pentru ceilalți, limp re-raise-ul reprezintă un instrument puternic care te va ajuta să îți mixezi jocul și să-i determini pe adversari să ghicească ce cărți deții.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Ce înseamnă

Limp-re-raise se folosește în modul următor: doar completezi blind-ul mare, pentru ca apoi, după ce un adversar va fi ridicat, când acțiunea se întoarce la tine mizezi pe o nouă mărire (re-raise).

De ce să folosești mutarea

Dacă doar limpezi, vei prinde în mână adversarii care ar fi foldat, în măsura în care ai fi apelat de la început la un bet de deschidere.

Unde să îl folosești

Limp re-raise funcționează cel mai bine împotriva jucătorilor agresivi, care obișnuiesc să crească pre-flop des. Această mișcare poate fi utilizată atât în jocurile cash, cât și în turnee.

Din ce poziție ataci

Nu poți utiliza cu succes limp re-raise-ul decât dacă ești în anumite situații. Cele două locuri care cadrează cel mai bine cu o asemenea tactică sunt în momentele în care te afli în UTG sau small blind.

Limp re-raise "ca la carte"

Limp re-raise-ul poate fi jucat într-o serie de moduri diferite, dar de departe cele mai eficiente variante sunt cele pentru valoare:

  • din UTG, când deții o mână monstru pe care vrei să o ascunzi (în genereal A-A sau K-K). Un raise al tău din afara poziției, atât de devreme, înseamnă putere, astfel că vrei să maschezi acest lucru. Doar pentru a întinde o capcană și a veni cu un re-raise consistent în situațiile în care oponenții fac un bet.
  • din small blind, când s-a foldat până la tine și deții o mână puternică. Un raise al tău aici ar arunca foarte probabil big-blindul, astfel că prin acest play întinzi o cursă celui care "vorbește" ultimul pre-flop.

Limp re-raise din UTG

Dacă ai jucat ceva poker, fie online, fie în cazinou, cu siguranță ai văzut pe cineva care doar completează blindul din poziția de început, pentru ca apoi, după un raise al unui oponent, să mizeze pe un three bet.

Este foarte important să urmărim o asemenea strategie, deoarece, de nouă ori din zece cei care fac o asemenea mutare au o mână "monstru". În ciuda faptului că mișcarea este oarecum transparentă, ea este extrem de eficientă, obții destulă valoare apelând la ea.

Cel mai bun moment pentru a folosi această tactică este cu pereche de ași în mână, într-un turneu sau sit-and-go, când ai între 20 și 30 de blind-uri mari. Strategia este deosebit de eficientă la o masă agresivă, în care poți să te bazezi pe cineva care se ridică după ce tu doar completezi blindul.

Prin limpul tău, îi faci pe ceilalți să-și pună banii în pot cu multe mâini pe care le-ar fi foldat dacă ai fi crescut. Important e să îți cunoști adversarii și să știi că sunt șanse mari ca unul dintre ei să vină cu un bet pre-flop. Odată făcut acest lucru, ești într-o poziție privilegită.

Este important ca re-raise-ul tău să fie suficient de substanțial pentru a te asigura că nu primește mai multe call-uri. Vrei să izolezi raiserul inițial, nu îți dorești un multy way pot cu mâna ta uriașă. Unii chiar shovează all-in, dar un re-raise de trei ori mai mare decât creșterea inițială ar trebui să fie suficient. Astfel nu oferi pot odds pentru alți opozanți creativi, care s-ar putea baza pe mâini marginale.

Această mișcare este deosebit de eficientă atunci când ești short stack, deoarece vei putea împinge all-in când cineva ridică în spatele tău.

Limp re-raise din small blind

Cea de-a doua modalitate comună de a utiliza limp re-raise-ul pentru a obține valoare este atunci când se foldează până la tine, iar tu te afli în small blind și ai o mână mare.

În aceste momente, trebuie să te asiguri că jucătorul din big este agresiv și este probabil să ridice dacă tu doar completezi blindul.

Imaginează-ți situația descrisă mai sus, cu tine având Q-Q. Vrei valoare din mână, dar dacă vei face un bet, opozantul va renunța la majoritatea mâinilor sale. Prin limp, poți exploata agresivitatea adversarului. Pentru că el este în poziție, iar tu ai arătat slăbiciune prin limp. Un jucător agresiv va fi tentat să mărească cu un range de cărți mare. Acum ai ocazia să faci o altă creștere și fie să iei potul acolo sau să joci post-flop un pot mare, cu o mână de start superioară.

Limp re-raise ca bluff

După cum am menționat mai devreme, problema mare cu re-raise-ul din UTG este că în esență le spui celorlalți de la masă, dacă au suficientă experiență, că ai perechea de ași.

Jucătorii mai avansați se vor folosi de această armă și vor încerca uneori să vină cu three bet, după un call, pentru un bluff.

Să faci limp re-raise din UTG, fără o carte mare este eficient din două motive. În primul rând, îți va oferi de multe ori fise gratuit. Mutarea ta e atât de puternică, încât oponenții te vor pune pe o mână monstru. Chiar dacă tu de data asta bluffezi. În al doilea rând, o astfel de mișcare va echilibra gama ta de limp re-raise. Adică va arăta adversarilor tăi că doar pentru că ai apelat la acest artificiu nu înseamnă că ai ași. Poți încerca această metodă cu connectori suited pentru a avea o oarecare echitate, în caz că ești plătit. Dacă nimeni nu intră în pot cu tine, poți întoarce cărțile pe față, pentru a le arăta celorlalți că ai un joc creativ și nu poți fi citit cu ușurință. Astfel, pregătești terenul pentru o mână viitoare, când cu ași vei face aceeași mutare, iar ceilalți își vor aminti că nu trebuie să te pună neapărat pe o carte de start uriașă.