Multi tabling poker: cum să joci la mai multe mese

2020-01-09 05:10:00 2,0k 0

Multi tabling poker se referă la jocul la mai multe mese în acelaşi timp. Adrenalina dată de faptul că vei avea parte mereu de acţiune e greu de egalat. Toate camerele de poker online din România îţi oferă posibilitatea de multi tabling poker, astfel că voi încerca să îţi împărtăşesc din experienţa mea. Ce trebuie să faci, ce strategii să abordezi şi care sunt capcanele, iată câteva din reperele prezentului articol.

Deschide cont și joacă la cea mai bună cameră de poker din lume!

 

Multi tabling poker: motivele să evoluezi la mai multe mese

În ultimii ani, tot mai mulţi jucători, chiar şi cei recreaţionali, preferă să evolueze la mese multiple. Dacă în cazinou nu ai această şansă, pokerul online îţi oferă acest mare avantaj.

Din experienţa pe care o am, pot spune că sunt câteva avantaje pe care le vei avea evoluând la multi tabling poker. În primul rând, vei putea să etalezi mult mai bine stilul tight-aggressive, considerat de mulţi specialişti cel mai de succes în turnee. În egală măsură, se elimină timpii morţi. Dispui în general de o perioadă limitată de timp pe care să o aloci hold'em-ului şi de destule ori nu vei dori să pierzi ore întregi pentru a juca doar câteva mâini. Evoluând la mai multe mese, ai ocazia să fii în mijlocul acţiunii mult mai des.

 

Avantaje vs dezavantaje

Nu în ultimul rând, câştigurile pot fi şi ele pe măsură. Principiul pare, în teorie, simplu: dacă eşti bun la o singură masă, de ce nu ai face performanţă şi atunci când joci la mai multe? În realitate, aici te poţi lovi de multe capcane. Pentru a avea succes în multi tabling poker trebuie să fii mult mai disciplinat decât atunci când joci într-un singur turneu. Ai şansa să îţi multiplici câştigurile cu un run bun, însă poţi foarte uşor să şi pierzi repede tot ce ai în bancă. Pentru a evita asemenea momente, ai nevoie de cunoştinţe solide de bankroll management; şi trebuie să eviţi pe cât se poate tiltarea. Încearcă să iei mereu decizii raţionale, nu bazate pe impuls.

Pe lângă aceste posibile neajunsuri, ai nevoie de o atenţie distributivă. Cunoaşterea înseamnă putere şi atunci când evoluezi la multi tabling poker s-ar putea să ai carenţe în a înţelege foarte clar cum evoluează ceilalţi. Elimină orice factor care te poate distrage şi fii concentrat şi conectat 100% la activitatea ta.

=

 

Strategii multi-tabling poker

Profesioniştii se aşază la mai multe mese cu un scop clar: să maximizeze profitul pe oră. Până la a ajunge la acest ţel, pentru început trebuie să îţi stabileşti alte repere. Eu am un plan de bază foarte bine definit şi încerc să nu mă abat de la el.

În multi tabling poker vei avea evident multe decizii de luat, iar situaţiile sunt foarte diferite. Eu, personal, utilizez o strategie care să minimizeze procesul de luare a hotărârilor dificile. Cum fac asta? Nu îmi complic existenţa cu play-uri sofisticate, merg pe "ABC-ul pokerului". Dacă joci extrem de simplu şi doar cărţile de start bune, matematica te va ajuta. Poate că vei pierde următoarele poturi, dar pe termen lung vei fi în mod sigur pe plus. Un stil foarte tight îţi oferă un avantaj probabilistic mare şi perspectiva unor câştiguri constante.

 

O singură formă de poker

Extrem de solicitant e să încerci să joci la mai multe mese forme diferite de poker. Am evoluat de câteva ori în paralel astfel, având deschisă şi o fereastră de Omaha. A fost un talmeş-balmeş în capul meu, acele sesiuni încărcându-mă suplimentar şi creând o presiune foarte mare. Probabil că profesioniştii gestionează altfel situaţiile, însă sfatul meu este să eviţi pe cât posibil asemenea variabile. Pentru că va fi extrem de greu pentru creierul tău să poată procesa atât de repede atât de multe informaţii încât să dea randamentul maxim.

În schimb, să joci în paralel la o masă cash şi la unul-două turnee nu ar trebui să provoace la fel de multe probleme. Mai ales dacă ai oarecare experienţă. Însă nici asta nu e o opţiune validă. În general, eu separ clar lucrurile; fie mă dedic în respectiva sesiune meselor de tip cash, fie turneelor.

Când evoluezi în multi tabling poker chiar şi mizele la care evoluăm ar fi de dorit să fie cât mai apropiate. Mai sus vorbeam de planul de bază. El are în vedere luarea a cât mai puţine decizii elaborate. Astfel, dacă rămâi la strategia iniţială, vei lua doar hotărâri uşoare, menite să îţi asigure un succes pe termen lung. În măsura în care te complici, apar o serie de detalii neplanificate care îţi afectează jocul şi care îţi pot provoca frustrare. Şi până la tiltare mai e un singur pas.

Deschide cont și joacă la cea mai bună cameră de poker din lume!

 

Cum se face trecerea la multi tabling poker

Eu, personal, am reuşit să mă acomodez relativ rapid la mai multe mese. Însă am cunoscuţi care nu au făcut acest switch la fel de lin, li s-a părut complicat să se adapteze. Cel mai bun sfat este să iei totul treptat; începi prin a juca la două mese, nu încerca să te arunci de la început la ceva ce nu poţi gestiona.

Odată ce devii confortabil cu situaţia, adaugă o altă masă. Dar opreşte-te în momentul în care simţi că nu mai poţi gestiona perfect situaţiile; când există o presiune dată de faptul că nu poţi lua decizii cheie în timpul alocat, e timpul să spui stop. Eu sunt de părere că zona de confort în poker e cea mai importantă, ea îţi oferă serenitate în joc. Ca să dai cel mai bun randament nu trebuie să o părăseşti niciodată, astfel că trebuie să nu încerci să evoluezi la prea multe mese. Odată cu experienţa dobândită, vei găsi numărul optim de mese care te poate ajuta la maximizarea profitului.

TU CÂT DE DES JOCI MULTI TABLING POKER?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult