Jocul de poker la mese multiple. Avantaje şi dezavantaje

2020-01-15 09:50:00 2,2k 0

Descoperă avantajele şi dezavantajele jocului de poker la mesele multiple! Popularitatea pokerului online a făcut ca în ultimii ani tot mai mulţi jucători profesionişti să experimenteze jocul virtual în detrimentul celui clasic. Aceştia au astfel şansa să evolueze în acelaşi timp la mai multe mese şi să îşi mărească şansele de câştig. Acelaşi fenomen se întâmplă şi cu jucătorii (aproape) exclusiv de online, care sunt convinşti că au suficiente abilităţi şi o atenţie distributivă într-atât de bună încât să facă faţă simultan pe mai multe fronturi. În articolul de mai jos vom încerca să vă prezentăm avantajele şi dezavantajele jocului la mese multiple, facilitate pe care o oferă orice cameră de poker online.

Vezi aici care este camera de poker online pe care o recomandă pariurix.com!
 

AVANTAJE

  • Mai multe mâini/minut

Tuturor ne place acţiunea, iar jocul la mese multiple ne oferă adrenalină din plin. Dacă la un joc de tip no-limit hold'em se joacă în medie aproximativ 60 de mâini/oră, atunci persoana care evoluează, să spunem, la 6 mese în acelaşi timp, va vedea 360 de mâini în 60 de minute. Altfel spus, vei avea, la una dintre mese, alte două cărţi la fiecare 10 secunde.
 

  • Şanse mai mari să iei o decizie bună

Mulţi specialişti sunt de părere că scopul imediat al pokerului nu este acela de a face cât mai mulţi bani sau a câştiga poturi cât mai mari, ci de a lua decizia corectă, decizia bună. Faptul că joci la mai multe mese simultan te poate transforma într-un jucător mai bun, în sensul în care te educă să joci doar mâini foarte bune, care, probabilistic, pe termen lung îţi vor aduce succesul. Altfel spus, în condiţiile în care vezi o nouă mână la fiecare 10 secunde (presupunând că joci la 6 mese în acelaşi timp), nu vei mai fi tentat să investeşti pre-flop sume importante în mâini marginale, ci vei face o selecţie mult mai riguroasă, menită să te ajute, măcar din punct de vedere al probabilităţilor.
 

  • O mai mică variaţie a bugetului pe care îl ai

Dacă vei studia istoricul participării tale la mesele de tip cash, spre exemplu, fără îndoială că vei constata o discrepanţă destul de mare de la o sesiune la alta. Este normal, nimeni, indiferent de cât de multe cunoştinţe are, nu poate să câştige de fiecare dată la masa de poker. Se întâmplă frecvent ca după o zi mai puţin fastă să dai marea lovitură sau viceversa.

Jucând la mai multe mese simultan, această variaţie nu mai este la fel de mare. Pentru că lucrurile se echilibrează: câştigi la o masă, pierzi la alta, însă, per total, există acea constantă pe care altfel o poţi găsi doar pe termen lung, dacă joci la o singură masă.


DEZAVANTAJE

  • Ai nevoie de un buget mai mare

Deşi nu este neapărat un dezavantaj în adevăratul sens al cuvântului, am decis să îl încadrăm aici, din cauza faptului că unii dintre noi nu pot juca la mai multe mese ca urmare a sumei pe care o au în bancă. Dacă ai citit articolul nostru anterior, ştii cât se poate de bine importanţa bankroll managementului şi vei constata că de multe ori regulile de aur ale acestuia îţi vor "interzice" să joci la prea multe mese.

Dar acest aparent dezavantaj îl poţi transforma, în timp, într-un lucru menit să te ajute. Pentru că mereu va trebui să calculezi la câte mese poţi juca simultan şi care trebuie să fie buy-in-ul, respectiv nivelul blind-urilor (la jocurile de tip cash) pe care ţi le permiţi. Asta te va transforma într-un jucător şi mai calculat, şi mai disciplinat, care are şanse mari să îşi atingă obiectivul.   
 

  • Mai multe bad beat-uri

Faptul că vezi mai multe mâini reprezintă un avantaj, oferindu-ţi posibilitatea să selectezi mai atent cărţile pe care vrei să le joci. Totuşi, odată cu acest atu, inevitabil vei da peste mai multe bad beat-uri. Fără îndoială că la mâinile tale premium se vor găsi destui jucători loose care să dea call cu mâini marginale şi, de multe ori, acestea vor rezista şi vor da probabilităţile peste cap.

Important este să fii conştient că aceste lucruri reprezintă, pe termen lung, excepţii şi să îţi păstrezi calmul şi răbdarea. Nu îţi schimba stilul de joc, încercând să întorci imediat banii pierduţi într-un pot în care te-ai lovit de un bad beat, jucând la rândul tău cărţi pe care, în mod obişnuit, le-ai folda fără ezitare.
 

  • Mai puţin timp de recuperare

Fie că te loveşti de un bad beat sau că reuşeşti să iei un pot frumos, tentaţia e să "duci" cu tine la celelate mese la care evoluezi emoţia de la masa unde a avut loc acţiunea prezentată anterior. Psihologic vorbind, este perfect de înţeles, în condiţiile în care trebuie să iei o nouă decizie importantă în câteva zeci de secunde sau chiar mai puţin. Încearcă să separi lucrurile şi să fii extrem de ordonat şi raţional, altfel nu vei reuşi să te recuperezi după o mână foarte importantă şi, cel mai probabil, vei greşi.

Jocul la mai multe mese simultan necesită, fără doar şi poate, o serie de abilităţi şi nu se potriveşte oricărui jucător. Înainte de a decide să îţi umpli monitorul calculatorului cu mai multe ferestre de poker, ţine minte întotdeauna să verifici banca şi dacă bankroll managementul îţi permite să evoluezi la numărul de mese pe care ţi l-ai dori. Fii sigur că îţi poţi controla emoţiile suficient de bine astfel încât să nu comiţi erori în lanţ şi evaluează-te în permanenţă, astfel încât să eviţi eventualele capcane.

Vezi aici care este camera de poker online pe care o recomandă pariurix.com!


Te-ar mai putea interesa și: