Jocul de poker la mai multe mese în acelaşi timp. Aşa îţi maximizezi câştigurile

2022-01-05 10:51:00 2,3k 0

Află tot ce trebuie să ştii despre jocul de poker la mai multe mese: ce strategii trebuie să ai în vedere şi care sunt obiectivele. 

Jocul de poker la mai multe mese reprezintă o metodă online prin care cineva poate să îşi multiplice câştigurile. În egală măsură, dacă acel jucător nu are suficientă experienţă, cunoştinţe de bankroll management sau este tiltat, poate să o ia pe o pantă descendentă şi să piardă foarte mulţi bani jucând multi tabling.

Joacă la cea mai bună cameră de poker din lume cu un bonus de bun venit de până la 600$!

Operatori cu camere de poker legale în 2022
PokerStars
PokerStars
Joacă acum la PokerStars Sports România!
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON

Foarte mulţi jucători recreaţionali au început să participe la mai multe mese simultan. Ei aleg această variantă deoarece este mai distractivă și în cazul în care sunt "în formă", atunci profitul este pe măsură. Jucătorii profesioniști se aşază la mai multe mese cu alt scop: ei ştiu că vor fi pe plus pe termen lung, ţelul principal e de a maximiza profitul pe oră (îşi multiplică astfel şi câştigurile pentru o perioadă definită).

Independent de cine ia loc în faţa calculatorului la mai multe mese, conceptul general are în vedere următorul aspect: dacă poți fi un jucător de poker câștigător la o singură masă, ai putea fi, de asemenea, învingător la "n" mese la care evoluezi simultan. Cele mai multe camere de poker online îţi oferă facilitatea de a juca la mai multe mese, astfel că suntem de părere că un ghid care să identifice strategiile cele mai bune şi să îţi ofere câteva sfaturi de tactică pentru a te ajuta să îţi maximizezi profitul e cât se poate de util.

 

1. Aranjarea ferestrelor

Cei mai mulţi găsesc dificil la început să joace la mai multe mese, pe lângă atenţia distributivă fiind nevoie şi de îndemânare, la propriu. Există, în general, două variante pentru a-ţi customiza ecranul: tiling-ul sau stacking-ul.

Tiling-ul este considerat a fi cea mai populară metodă de a îţi aranja ferestrele când joci la mai multe mese. Vei putea să vezi acţiunea la toate competiţiile în care eşti angrenat, fără ca ferestrele să se suprapună. Cele mai multe camere de poker online au setarea de redimensionare a meselor, aşa că poţi să le modifici astfel încât să încapă pe ecran. În funcţie de cât de "ageri" ai ochii şi cât de mare este monitorul, poţi să aplici cu succes această variantă, dar trebuie să ştii că oferă totuşi posibilitatea să vezi în condiţii decente un număr relativ mic de mese. Unii jucători de poker online aleg să joace la mai multe monitoare de calculator, folosind această aranjare a ferestrelor, dar, pentru un casual player, un singur monitor ar trebui să fie suficient.

Aranjând ferestrele după metoda tiling, ajungi să vezi tot ce se întâmplă la toate mesele la care evoluezi și acest lucru are câteva avantaje clare. În primul rând, poţi utiliza butoanele presetate pentru a folda rapid mâinile tale slabe și, prin urmare, să te concentrezi pe deplin asupra celorlalte mese. De asemenea, îţi permite să urmăreşti acțiunea și să studiezi adversarii mult mai bine, mai ales atunci când nu ești implicat într-o mână.

Staking-ul este metoda de aşezare a ferestrelor pentru jucătorii care evoluează la un număr foarte mare de mese. Fiecare fereastră este plasată deasupra celorlalte, astfel că acestea sunt toate poziționate în aceeași zonă a ecranului. Din setări, poţi fixa să îţi apară prima fereastra unde trebuie să iei o decizie, în aşa fel încât nu va trebui să te foloseşti prea mult de mouse pentru a identifica unde este acţiunea. Totuşi, pentru mulţi, mai ales la început, acest "du-te - vino" poate fi extrem de inconfortabil şi poate produce o iritare care nu îţi permite să iei cele mai bune decizii. Totuşi, cu timpul este de aşteptat să te obişnuieşti şi să tratezi totul extrem de natural. 

Ce metodă de aşezare a ferestrelor este mai bună? Greu de spus, este chestie de preferinţă personală. În măsura în care ai un monitor de 21 de inchi (sau mai mare), nu ar trebui să fie probleme cu prima soluţie propusă, mai ales dacă nu vrei să joci concomitent la un număr foarte mare de mese. 

2. Strategii multi-tabling

În general, obiectivul tău - în timpul unei sesiuni la mai multe mese - ar trebui să fie de a minimiza cantitatea de factori diferiți care intervin în jocul prestat. Altfel spus, trebuie să ai un plan de bază şi să nu te abaţi, pe cât posibil, de la el. Atunci când trebuie să te gândeşti la diferențele strategice de fiecare dată când treci de la o fereastră la alta, este probabil să apară o serie de probleme care să reducă, pe termen lung, profitabilitatea. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când decizi să joci la mai multe mese simultan:


2.1. Respectă ABC-ul pokerului

Jucând poker în mai multe ferestre, vei avea în mod natural mai multe decizii de luat în situații complet diferite decât atunci când îţi canalizezi atenţia spre o singură masă. Prin urmare, vei dori să utilizezi o strategie care să minimizeze procesul de luare a deciziilor dificile. Acest lucru înseamnă că trebuie să respecţi regulile de bază, "ABC-ul pokerului". Jucând extrem de simplu şi raportându-te la probabilităţi (range-ul de cărţi utilizat e în general mic, stilul fiind mult mai tight) va fi suficient pentru a avea succes. Acest stil va deveni oarecum previzibil și nu va maximiza profitul necesar la fiecare masă, dar este o modalitate foarte bună de a asigura marje de câștig pozitive per total. Vei avea acces astfel la profituri constante pe termen lung. 

În măsura în care evoluezi sau eşti deja un jucător de valoare, vei dori să evoluezi la mese/turnee cu mize mai mari. Aici predictibilitatea de care vorbeam mai sus poate fi un mare handicap, în condiţiile în care adversarii sunt de alt calibru, astfel că este o idee bună să micşorezi numărul de mese la care evoluezi, pentru a fi mult mai atent şi a putea să joci mai elaborat.


2.2. Alege un singur stil de poker

Fără îndoială ar trebui să eviţi să joci mai mult de un tip de joc, atunci când te afli la mai multe mese. Deci nu încerca niciodată să ai într-o fereastră un joc de Omaha, în altul unul de Razz, în timp ce la celelalte evoluezi în stilul no limit hold'em. O astfel de abordare nu va face decât să te încarce suplimentar şi să te determine să greşeşti, indiferent de experienţa anterioară. Este un boom de informaţii şi de situaţii diferite, iar creierul nu poate procesa atât de repede încât să dea randamentul pe care ţi-l doreşti, cel cu care eşti obişnuit.

Să joci două-trei mese de cash în timp ce evoluezi într-unul sau două turnee (toate în stilul no limit hold'em, să spunem) nu ar trebui să provoace la fel de multe probleme ca în cazul anterior, mai ales dacă eşti un jucător cu experienţă. Totuşi, din punctul nostru de vedere, şi acest context ar fi de evitat. În general, este mai bine să rămânem fideli fie jocurilor de cash, fie turneelor, atunci când decidem că vrem să ne testăm forţele la multi tabling.

Chiar şi mizele la care evoluăm ar fi de dorit să fie cât mai apropiate, pentru că planul de bază are în vedere luarea a cât mai puţine decizii elaborate. Rămânând la strategia iniţială, vei lua doar hotărâri uşoare, menite să îţi asigure un succes pe termen lung. În măsura în care te complici, apar o serie de detalii neplanificate care îţi afectează jocul şi care îţi pot provoca frustrare. Şi ştim foarte bine, încă de aici, că până la tiltare nu mai sunt mulţi paşi de făcut.

2.3. Evită să fii distras

Dacă vrei să joci poker altfel decât într-un mod recreaţional (pe sume modice), atunci vei ști cât este de important să rămâi concentrat în timpul sesiunii şi să eviţi să fii distras în timpul jocului. 

Acest lucru este valabil mai ales atunci când atenţia ta trebuie să fie distribuită spre mai multe mese. Pur și simplu nu vei avea timp pentru a naviga pe net sau să te uiţi la TV (la o competiţie sporivă sau altceva) în timp ce joci. Misiunea ta de a gestiona situaţia la mai multe mese este extrem de solicitantă, astfel că orice mic derapaj poate avea consecinţe asupra deciziilor pe care trebuie să le iei. 

Unii merg până acolo încât să îşi dezactiveze caseta de chat, pentru a nu exista niciun factor extern perturbator. Aminteşte-ţi: scopul tău este să îţi multiplici câștigurile, însă graniţa este foarte fină şi, dacă nu acorzi 100% din energie, s-ar putea să te confrunţi cu pierderi semificative.


2.4 Strategia în turneu

Când vine vorba de turnee de poker, există două strategii pe care oamenii cu experienţă în multi tabling le aplică. Unii jucători preferă să înceapă toate turneele sau SNG-uri la care participă relativ în același timp. Când faci acest lucru, îţi este mai ușor să ții evidența fazelor jocului în care te afli, deoarece vei fi aproape la acelaşi nivel de blinduri (stack-urile sunt şi ele comparabile şi îţi e mult mai uşor să gestionezi situaţiile. Este aceeaşi simplificare de care vorbeam anterior, doar că la alt nivel). Dezavantajul unei astfel de metode apare la SNG-uri, dacă reuşeşti să ajungi între ultimii la multiple mese. Vei avea în acele momente foarte puţin timp să iei decizii, acţiunea devenind mult prea rapidă.

Alți jucători preferă să îmbine jocurile, astfel încât să se afle la nivele diferite. Cu ajutorul acestei variante, poţi începe un nou turneu imediat ce unul este completat (fie eşti eliminat, fie s-a terminat respectiva competiţie). Câştigi timp important cu o astfel de strategie şi te poţi înscrie din timp la turneele programate.

Mulți profesioniști îşi construiesc, totuşi, un program personal şi flexibil, adăugând sau chiar eliminând anumite turnee, în funcție de cât de departe ajung într-o competiţie. Un jucător poate alege să se oprească din a juca la mai multe mese, dacă el are un run foarte bun într-un turneu mare. Preferă astfel să acorde o atenție totală în respectivul joc, în speranţa că va ajunge cât mai departe şi va compensa astfel rata per oră obişnuită. 


2.5. Fă trecerea treptat

Unii jucători găsesc ușooară acomodarea la mai multe mese, însă pentru alții această misiune se poate transforma într-o adevărată luptă. Cel mai bun sfat este de a începe treptat, astfel încât să nu ajungi la situaţia de a evolua la mai multe mese decât poți gestiona. 

Este posibil să îţi ia timp pentru a te adapta la jocul de poker la mai multe mese simultan, astfel că sfatul nostru e să începi jucând la două mese. Apoi, odată ce devii confortabil cu situaţia, adaugă o alta. Pe măsură ce câştigi experienţă, poţi să creşi treptat numărul meselor, dar fără a simţi presiunea dată de faptul că nu poţi lua decizii cheie în timpul alocat. În general când ajungi în astfel de momente, nu doar că îţi va fi în mod negativ influenţat jocul, dar te expui şi factorului tiltare. Redu numărul de ferestre deschise, astfel încât să rămâi în permanenţă în zona de confort, unde poţi da cel mai bun randament.

Cu cât mai mult joci poker online, cu atât mai mult te vei simţi confortabil cu jocul la mai multe mese simultan. Odată cu experienţa dobândită vei găsi numărul optim de mese care te poate ajuta la maximizarea profitului.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI COMPETIŢII!