Cum să nu joci A-A! Mâna săptămânii în pokerul online

2020-01-15 13:50:00 1,6k 0

unnamed.jpg


Mâna săptămânii vine de la World Championship of Online Poker (WCOOP), un turneu online cu premii uriaşe, organizat de Poker Stars. Mai jos îţi vom prezenta unul dintre momentele de cotitură ale competiţiei şi vom analiza cum a evoluat unul dintre jucătorii rămaşi în turneu.  

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI TESTEAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!
 

Scenariul (ne vom imagina că unul dintre concurenţi eşti chiar tu)

Au mai rămas şase jucători la un turneu mare online, dar doar trei dintre ei vor intra în bani. Blindurile sunt de 1500/3000, iar antele are valoarea de 450. Stack-ul tău este de 110.392 fise (36 de blinduri). Te afli pe locul cinci în acest moment ca număr de chip-uri, short stack-ul având 32 de blinduri disponibile.

Primeşti A-A, iar până în cutoff jucătorii dau fold. De acolo, un adversar ridică miza la 7.500, iar tu decizi să joci slow mâna: ştii că big blind-ul este foarte agresiv şi dai doar call, în speranţa că acesta va mări potul.

Nu se întâmplă aşa, acesta mergând totuşi, dar doar cu call. Pe un flop K cupă - Q pică - 6 treflă, big blind-ul trebuie să acţioneze primul şi bate în masă (check). Agresorul iniţial aruncă 8811 fise în pot, iar tu răspunzi din nou doar cu call, lucru făcut şi de big blind.

Turnul este un 2 de pică, big blind-ul dă din nou check, la fel ca şi persoana din cutoff. Acţiunea ajunge la tine, iar de data aceasta trebuie să fii agresiv. Mizezi 21.784 de fise, big blind-ul plăteşte, în timp ce jucătorul care a deschis iniţial acţiunea foldează. Riverul este un 2 de cupă, iar adversarul rămas în mână dă pentru a treia oară check.

În pot s-au strâns în acest moment 96.701 chip-uri, iar tu mai ai în faţă doar 71.847 fise. Ce faci în acest moment? Mergi pe varianta check sau vrei să obţii valoare din pot? Cât ar trebui să ceri astfel încât opozantul, pe care îl consideri în spate, să plătească? Ce paletă de mâini i-ar permite acestuia să dea call? Cum ar afecta această mână turneul, în condiţiile în care mai sunt doar doi paşi până pe bubble? Iată întrebări pe care cu siguranţă trebuie să ţi le pui în timp ce iei decizia, care, speri tu, să fie cea bună.


Decizia corectă

Trebuie spus din capul locului că posesorul perechii de aşi a jucat extrem de slab mâna. Practic, până pe turn el a fost jucătorul pasiv, permiţându-le adversarilor să rămână în pot şi să vadă patru cărţi fără mari eforturi financiare.

Dar, trecând peste erorile comise, considerăm că în acest moment se impune un value bet. E foarte posibil ca adversarul să fi prins o pereche de popi, dar şi cu o pereche de dame cu un kicker decent e posibil să plătească. Ideal ar fi ca acesta să aibă K-Q în mână, astfel încât să îi fie învinse cele două perechi, iar modul în care a acţionat impune un pariu pentru valoare.


Ce s-a întâmplat în realitate?

Mâna mai sus descrisă a avut loc la 2016 PokerStars World Championship of Online Poker (WCOOP), un high roller cu buy-in de 102.000 dolari.

Într-adevăr Mikita “fish2013” Badziakouski a optat pentru un pariu pentru valoare, el cerând, cu perechea de aşi din mână, încă 59.954 de fise pe river. Adversarul său - Fedor “CrownUpGuy” Holz - a mers all-in şi, deşi a cerut time bank pentru a lua decizia finală, posesorul de aşi nu a mai putut da înapoi şi a plătit. Opozantul a întors K-2 de treflă, pentru un full obţinut pe runner-runner.

Badziakouski a fost astfel eliminat, în timp ce Holz a ajuns în heads-up, unde a făcut un deal pentru 1.067.639 dolari. Interesant e că adversarul din heads-up a fost chiar jucătorul care în mâna descrisă a fost în poziţia de cutoff (un suedez cu nume de scenă "bencb789").

În ciuda faptului că Badziakouski a luat decizia corectă, spunem noi, pe river (era foarte greu să îţi imaginezi că celălalt ar putea să aibă un doiar în mână, mai ales că şi pe river a refuzat să parieze), el a fost tributarul greşelilor făcute anterior. Un re-raise considerabil înainte de flop l-ar fi izolat pe jucătorul din big blind şi i-ar fi garantat, aproape sigur, potul. Mai mult, dacă ar fi venit cu re-raise pe flop, chiar dacă sportivul din BB a "lovit" perechea de popi, kickerul "2" nu i-ar fi permis aproape sigur să mai investească în acest pot. Dar Badziakouski a mers din eroare în eroare, iar acest lucru s-a dovedit a fi fatal în cele din urmă.