Mâna săptămânii! Clasica culoare vs chintă. Tu cum ai fi jucat?

2020-01-14 05:10:00 1,6k 0


poza-principala.jpg

Mâna săptămânii s-a defăşurat la WPT Borgata Poker Open main event şi a avut loc chiar în heads-up-ul care a desemnat învingătorul. Îţi propunem mai jos să analizăm cum s-a comportat unul dintre concurenţi, ce decizii a luat şi în ce măsură putea/trebuia să joace altfel.
 

Scenariul (ne vom imagina că unul dintre concurenţi eşti chiar tu)

Eşti în heads-up la un turneu major şi ai deja garantată o sumă de 490.617 dolari. Chiar dacă ai un confort psihic generat de banii care îţi vor intra în conturi, miza locului întâi nu e deloc de neglijat: pe lângă faima dată de câştigarea unei asemenea competiţii, premiul destinat învingătorului e mult mai mare (828.811 dolari).

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA POKER!

Adversarul tău este un tânăr care evoluează tight-agressive şi care, în ciuda vârstei, a acumulat deja multă experienţă. Sunteţi în heads-up de 50 de mâini deja, iar blind-urile sunt 150.000/300.000, în timp ce valoarea ante-ului este de 50.000. Stack-ul tău este de 17.175.000 fise, în timp ce opozantul are în faţa sa 18.075.000 chipuri.

Din button, combatantul tău ridică miza la 600.000 iar tu decizi să faci un three-bet raise, mărind până la 1.875.000, cu J cupă - 2 cupă. Opozantul se gândeşte mult şi, în cele din urmă, decide să plătească.

Textura flop-ului nu este una care să te avantajeze: K cupă - 8 pică - 5 pică. Ai varianta continuation bet, însă nu vrei să te expui unui re-raise şi, ca atare, baţi în masă (check). Din fericire pentru tine, nici adversarul nu atacă flopul, astfel că vezi gratuit o nouă carte: Q cupă, care îţi oferă un draw de culoare.

Pariezi 2.025.000 fise, iar opozantul, după 30 de secunde de gândire, dă call. River-ul este unul excelent pentru tine - 9 de cupă -, oferindu-ţi culoare. În faţă ţi-au mai rămas 13.225.000 chipuri, în timp ce în pot sunt deja 7.900.000 fise. Ce faci în momentul ăsta? Check sau bet? Dacă pariezi, cât de mult ar trebui să rişti? Poate fi riverul o carte bună şi pentru oponent? Cu ce mâini ar putea el să te plătească? Există şansa să fie el în faţă? Poţi să faci un check-raise? Iată o mulţime de întrebări la care trebuie să îţi răspunzi înainte de a lua hotărârea finală.
 

Decizia corectă

Deşi din punctul nostru de vedere s-a comis o greşeală pe flop, în sensul în care se impunea un C-bet (pentru fold equity - 40%), jucătorul a fost norocos şi a prins un runner-runner de culoare.

Din punctul nostru de vedere, având în vedere cum a jucat adversarul până pe ultima stradă, există doar două mâini pe care acesta ar putea să le aibă astfel încât să fie învingător: As cupă - 10 cupă şi As cupă - 8 cupă. Cu orice altă combinaţie de As de cupă mai mică ar fi dat probabil fold la re-raise-ul nostru dinainte de flop. Nici varianta As-8 nu e foarte probabilă, nu doar pentru că nu se încadrează în range-ul pe care celălalt îl joacă de obicei, dar şi pentru că, având o asemenea carte, probabil ar fi atacat pe flop, după check-ul nostru.

Ca atare, doar As-10 de cupă ar putea să ne învingă aici. Dar trebuie studiat, în egală măsură, ce carte i-ar fi permis să plătească turn-ul, pentru că astfel vom şti dacă un value bet e indicat sau mai degrabă un check, oferindu-i oportunitatea să bluffeze. Pentru această din urmă variantă, ar fi trebuit să primească de la dealer două pici şi să nu i se fi completat culoarea. Dar foarte probabil că a prins măcar o pereche, ceea ce îl va face să spere la pot fără a bluffa.

Aşadar, considerăm că un value bet este soluţia de urmat, în condiţiile în care adversarul ar putea să aibă două perechi sau să i se fi completat un alt draw: de chintă. Această din urmă variantă e şi cea mai bună pentru noi, fiindu-i aproape imposibil să "plece" din mână pe river.

În concluzie, având în vedere că pot-ul este în acest moment de 7.900.000 fise, suntem de părere că un raise de aproximativ 4.000.000 de fise reprezintă un value bet foarte bun, având şanse mari să fim plătiţi, chiar şi de o pereche.

jessesylviaright.jpg


Ce s-a întâmplat în realitate?

Mâna descrisă mai sus a avut aşadar loc în heads-up-ul de la WPT Borgata Poker Open main event, iar rolul interpretat de voi i-a aparţinut în realitate lui Jesse Sylvia. Acesta a ales să ceară, într-adevăr, pe river: 5.325.000 fise, ceva mai mult decât consideram noi că ar fi fost corect. Din fericire, adversarul (Zach Gruneberg) avusese J-10 pentru chintă şi a plătit aproape instantaneu.

Sylvia a avut, la capătul acestui showdown, de trei ori mai multe fise ca opozantul şi, în cele din urmă, a câştigat turneul cu o altă mână suited care a conţinut un valet: J-4, tot de cupă (foto sus).