Poţi să identifici mâna cea mai bună în poker? Cum să interpretezi totul foarte repede

2020-01-15 13:10:00 1,9k 0

 nuts-bun-1.png

Când joci poker este întotdeauna esenţial să îţi imaginezi ce ar putea avea adversarul tău, astfel încât să nu cazi în capcanele întinse de el şi să pierzi o mulţime din fisele avute în faţa ta.

Pe lângă abilităţile de a citi opozantul, la fel de important e să reuşeşti să citeşti şi să interpretezi cât se poate de repede board-ul, cărţile comune. În cele ce urmează vom face un mic exerciţiu, cu ajutorul căruia vei reuşi să înţelegi şi să asimilezi ce trebuie să se întâmple după fiecare stradă. Întotdeauna trebuie să ai în vedere care este mâna cea mai bună (nuts), astfel încât să ştii valoarea maximă pe care cel din faţa ta ar putea-o avea.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMADATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE DE A CITI FOARTE REPEDE CE SE ÎNTÂMPLĂ LA MASA DE JOC! 

Această citire a mâinii (identificarea nuts-ului) devine un automatism pentru cei mai mulţi, în măsura în care au destule ore de jucat, însă începătorii au uneori dificultăţi la interpretare. Vom analiza mâinile mai puţin evidente, care pot genera probleme.

 

Exemplul unu

exemplul1.png
Board-ul nu conţine vreo pereche şi nici trei cărţi suited care să ofere posibilitatea unei culori. Ca urmare, cea mai bună combinaţie e 6-7-8-9-10, care ar da chintă. Adversarul poate avea în mână maximum 7-10.

 

Exemplul doi

exemplul-2.png

Pe board există nu doar o pereche, ci două. De fiecare dată când în community card apare o pereche, cea mai mare mână posibilă este careul. Astfel, în cazul acesta, nimeni nu poate să bată un careu de nouari.

 

Exemplul trei

exemplul-3.png

Un board care nu are dublată vreo carte şi nici nu oferă variante de chintă sau culoare. În aceste condiţii, maximum ce poate avea cineva la masa de joc în acest moment e perechea de popi în mână, care ar genera un set (trei bucăţi).

 

Înţelegerea puterii mâinii tale

Dincolo de citirea corectă a board-ului, la fel de important este să îţi evaluezi tu corect mâna pe care o deţii. Mulţi cad în capcana de a crede că mâna lor este mult mai bună decât în realitate, neavând capacitatea să analizeze şi să tragă concluziile care se impun. Vom explica mai departe acest lucru tot bazându-ne pe puterea exemplului.

 

Varianta 1

varianta-1.png

Ai lovit un full pe river, însă mâna ta este departe de a fi cea mai bună posibil. Ai putea fi bătut de oricine deţine în mână următoarele combinaţii de cărţi: 10-10, J-J, J-10, 10-3, 10-2 sau 3-3.

 

Varianta 2

varianta-2.png

De asemenea mâna ţi s-a completat pe ultima stradă, însă poţi pierde în faţa a alte trei culori. Oricine are în mână A, Q sau J de treflă este peste tine.

 

Varianta 3

varianta-3.png

Mulţi vor fi fericiţi să vadă că au prins set din flop şi vor crede că mâna lor este infailibilă. Nimic mai fals, în condiţiile în care, după primele trei cărţi comune, un adversar putea prinde cu uşurinţă un draw de culoare sau insight de chintă.

Dacă ne uităm la următoarele două cărţi apărute pe board, lucrurile se schimbă şi mai mult: orice opt îi dă altcuiva o chintă. Şi să nu uităm: nuts aici nu este chinta la "8", ci chinta la "9", nefiind total exclus ca cineva să fi primit de la dealer 8-9 în mână.

 

De la nuts către o mână ridicolă

Se întâmplă de destule ori să prinzi un flop excelent şi să alegi să joci slow, astfel încât să îi dai oportunitatea şi adversarului să îşi completeze şi el mâna, astfel încât să poată investi chip-uri în pot.

Absolut corect, dar trebuie să ai în vedere mereu textura board-ului, astfel încât să nu oferi prilejul ca mâna completată să devină mult mai bună decât a ta. Iată un exemplu.

final1.png
Ai lovit din flop o chintă la as şi pare că norocul şi-a întors faţa spre tine. Nu e chiar aşa, mereu trebuie să ai în vedere care sunt slăbiciunile mâinii pe care o deţii. Au apărut două pici pe flop, care pot genera o culoare, dar există şi posibilitatea ca una din cărţi să se dubleze, oferind varianta unui full. Dacă vine Q de treflă, de exemplu, pe turn, mâna ta nu mai este nici pe departe atât de puternică.

final2.png
Mai sus deja nu mai ai nuts, Q-Q, Q-J, Q-10, J-J sau 10-10 fiind mâini mult mai bune, pe care nu ai cum să le mai baţi, indiferent de river (drawing death).

Dar dacă pe river ar veni J de treflă. În acest moment, deşi din flop aveai nuts, aproape că nu ai ce să mai învingi. Orice J sau Q în mâna adversarului generează full, ca să nu mai vorbim despre faptul că s-a completat şi draw-ul de culoare.

final3.png

Toate exemplele de mai sus au fost alese astfel încât să înţelegi cât de important este să reuşeşti să citeşti corect boardul şi să îţi evaluezi aşa cum trebuie mâna. Chiar şi cei mai experimentaţi jucători pot fi păcăliţi uneori, dar asta confirmă şi mai mult că trebuie mereu să încerci să aduni cât mai multe informaţii despre tot ce se întâmplă sau te înconjoară la masa de poker.