Chiar şi cele mai slabe mâini din poker pot fi folositoare până la urmă ! Trebuie doar să le abordezi corespunzător.

2020-01-08 09:10:00 2,5k 8

Ştii şi tu foarte bine că pokerul este un joc extrem de iubit şi probabil sunt puţine persoane care nu l-au încercat măcar o singură dată. Chiar dacă nu eşti un profesionist, cu siguranţă te-ai distrat la un joc de poker cu prietenii. PariuriX tratează cu mare atenţie acest joc de noroc atât de popular şi îţi prezintă constant sfaturi şi noutăţi din lumea pokerului.

Îţi recomand această cameră de poker online!


Cea mai grea situaţie pe care o poţi întâlni la masă este aceea când eşti nevoit să te descurci cu cele mai slabe mâini din poker. Poate fi extrem de frustrant să vezi cum adversarii tăi se bucură de cărţi favorabile şi înmulţesc câştigurile, în timp ce tu te lupţi cu mâini de genul celei din imaginea de mai sus. Ştii ce să faci în această situaţie Înainte de toate, îţi prezint cele mai slabe cărţi de început :

 

Ştii cum să abordezi corespunzător chiar şi aceste mâini teribil de slabe?

În primul rând trebuie să accepţi că astfel de momente se pot întâmpla şi învaţă să treci peste ele fără ca emoţiile să pună stăpânire pe tine. Chiar dacă joci poker de plăcere sau pentru a câştiga bani, principiile sunt identice, iar situațiile grele pe care le întâlneşti la masă sunt cu siguranţă experimentate şi de adversarii tăi.Trebuie să fii conștient de ce poți controla și ce nu în jocul de poker. Nu te gândi la câștig ci doar la cum să-ți stăpânești emoțiile pentru a lua cele mai bune decizii la masă.

Numai așa poți avea succes pe termen lung. A ști să joci chiar și atunci când ai cele mai slabe cărți va face diferența între pierdere și câștig. Când vei înțelege că a lua deciziile corecte este mai important decât să vânezi potul câștigător o să-ți dai seama cât de valoros poate fi un "Fold" la timpul potrivit. Așadar, răspunsul la întrebare este pe cât de simplu pe atât de valoros pentru buzunarul tău : "Fold".

 

Orice ban salvat este până la urmă un ban câștigat!

De ce să-ți ajuți adversarul? Pierderea face parte din joc, dar cel mai important este să o limitezi pe cât posibil. Disciplina este esențială și pentru asta trebuie neapărat să fii stăpân pe emoțiile și trăirile din timpul jocului. Chiar dacă o să ai impresia că șansa nu este de partea ta, că adversarii sunt extrem de norocoși și astfel o să devii agitat, înțelege că tot ceea ce trebuie să faci este să-ți aștepți șansa. Un "Fold" sau mai multe te vor ajuta să n-o ratezi și să fii prezent la masă în momentul cheie. 

Mulți jucători profesioniști aleg "Bfuff-ul" în această situație, însă nu este o opțiune câștigătoare pe termen lung. Este și "Bluff-ul" o soluție uneori, însă ține mai mult de inspirația de moment, depinde în mare măsură de adversar și nu mai ai control asupra deciziilor, ba chiar poți ajunge în situații fără ieșire, în care vei pierde toți banii. Ai văzut în mod cert jucători care au câștigat mese finale la turnee importante printr-un "Bluff", ai fost poate inspirat de aceștia, însă îti garantez că nu ei sunt cei mai mari jucători de poker din lume. Succesul aparține celor care știu să joace chiar și cea mai slabă mână fară a se abate de la strategia inițială. Dacă însă o să alegi această opțiune ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit într-un articol precedent.
 

Este poate mai simplu să joci cu o mână proastă decât cu una aparent ideală!

Chiar dacă această afirmație ți se poate părea ciudată, o să-ți și explic logica ei. De exemplu, poți începe jocul cu o pereche de Ași. Vei ști din primul moment că ești favoritul mesei. De aici intervine presiunea pe deciziile care urmează să le iei. Chiar dacă o să câștigi în final sunt mari șanse să nu joci perfect. O să ai dubii cu privire la valoarea mizelor, uneori o să pariezi prea mult iar alteori prea puțin. O să începi să ai îndoieli dacă cumva vei fi plătit la un "Raise", o să te gândești pe parcursul jocului în mod cert la "All in" și uneori chiar și la "Fold". Ai o mulțime de decizii grele de luat, toate sub presiune și chiar și cea mai bună mână din poker nu garantează succesul. 

Pe de altă parte, dacă începi cu una dintre mâinile prezentate în imaginea de mai sus, este foarte simplu să joci dacă știi ce ai de făcut și decizia nu-ți este afectată de factori externi. Dai un "Fold" și vei ști că ai jucat perfect. De fapt, nici cel mai mare jucător de poker din lume nu putea să joace mai bine ca tine această mână. Așa cum am precizat deja: un ban salvat este un ban câștigat.  Nu ezita să folosești "Fold-ul" ori de câte ori este nevoie și nu dispera dacă mâinile proaste se repetă. Privește-l ca pe o oportunitate de a studia adversarii care continuă. În cele din urmă va veni și oportunitatea pe care o aștepți și trebuie să fii încă la masă pentru ea. 

Joacă poker online de pe telefonul mobil sau tabletă!

Autor

Discutii