Re-steal bluff-ul, o armă extrem de puternică pe finalul turneelor de poker

2020-01-16 14:50:00 1,4k 0

07cf18c79f.jpg

Jucătorii de poker, aproape fără excepţie, apelează de-a lungul oricărei sesiuni de poker - fie că este vorba de mese cash, turnee sau sng-uri - la bluff-uri şi la furturi de blinduri. Unii sunt suficient de abili încât să îşi mascheze intenţiile şi să ofere o "poveste" credibilă, însă sunt suficienţi care, atunci când încearcă să "fure", se trădează. Fie că este vorba de o agresivitate repetată, fie că ceea ce ei încearcă să "vândă" nu se potriveşte în peisaj foarte bine.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI IMPORTANTE TURNEE!

La aceştia din urmă ne vom raporta când vom încerca să prezentăm avantajele unui "re-steal bluff" făcut de tine. O mişcare extrem de puternică, tradusă aproximativ "un bluff prin care re-furi", aceasta nu este foarte populară printre jucători, însă are o forţă care îţi poate oferi multe fise gratis în momentele cheie ale turneelor. Astfel, vei avea ocazia să obţii poturi fără luptă şi, mai important, fără a avea nevoie de o mână de start bună.


Când poţi să faci Re-steal bluff-ul?

Sunt jucători extrem de talentaţi, care citesc atât de bine jocul încât reuşesc un re-steal bluff în aproape orice moment al jocului. Noi, totuşi, ne vom referi doar la cadrul ideal în care acest play poate fi făcut, astfel încât probabilitatea de succes să fie cât mai mare.

Ca atare, momentul prielnic pentru a face această mutare este reprezentat de fazele de final ale turneelor, când blind-urile sunt mari sau foarte mari, iar alţi jucători încearcă să le fure. Este momentul în care trebuie să îţi mixezi cât mai mult jocul şi să renunţi la stilul conservator, pentru că doar aşa poţi acumula suficiente fise astfel încât să te lupţi cu şanse reale la victorie. Printr-un re-raise (three betting) din late position făcut în acest moment, tu transmiţi un semnal clar că eşti extrem de puternic şi că adversarul trebuie să plătească foarte scump pentru a vedea board-ul. Sigur, întotdeauna există riscul ca opozantul să împingă all-in la re-raise-ul tău, de aceea trebuie să iei în calcul o serie de factori înainte să te decizi să faci o asemenea mutare.   


Trei factori care generează succesul

Pentru ca mişcarea ta să fie încununată de succes, trebuie ca o combinaţie de factori să se mişte în direcţia dorită. Pe scurt, ai nevoie să fii atent la următoarele aspecte:

1. Jucătorii din pot. Targetează-i pe cei care apelează des la deschideri şi fii mai atent la cei care decid să mărească în momentul în care acţiunea ajunge la ei şi toţi ceilalţi au foldat. Dacă un adversar măreşte constant în astfel de poziţie, când ceilalţi au renunţat la mână, probabilitatea ca el să aibă o carte mediocră sau slabă şi să încerce să fure blindurile creşte exponenţial.

2. Caută să faci mişcarea în faţa adversarilor suficient de buni încât să foldeze. O lege nescrisă a pokerului spune clar că e mult mai uşor să bluffezi un jucător bun, pentru că unul slab nu e speriat de nimic şi nu cunoaşte în profunzime jocul încât să înţeleagă că procentele, pot odds sau echitatea nu sunt de partea lui. Ca atare, nu încerca un re-steal bluff în faţa unor opozanţi de tip "calling station", care sunt extrem de imprevizibili şi sunt capabili să plătească un asemenea re-raise cu cărţi marginale.

3. Ai grijă ce imagine ai la masă. Re-steal-ul funcţionează mult mai bine în măsura în care three bettingul e făcut de un adversar cu o imagine tight. Dacă de-a lungul turneului ai jucat destul de puţine mâini şi le-ai arătat adversarilor că intri în poturi doar cu cărţi premium, imaginea te va ajuta enorm acum. Chiar dacă vor şti că e posibil ca de data aceasta să vrei să furi, de-a lungul timpului ai arătat ca un jucător foarte solid, care evoluează în carte. Ca atare, adversarii vor fi tentaţi să îţi dea credit şi de această dată şi vor folda mult mai uşor. În schimb, dacă ceilalţi te văd drept un jucător loose, care face play-uri în foarte multe ocazii, re-steal-ul tău nu va mai avea aceeaşi rată de succes pentru simplul motiv că nu eşti credibil. Astfel, unii vor încerca să te pună all-in, simţind mutarea ta, iar alţii vor dori să vadă măcar un flop şi te vor plăti.


Cât trebuie să pariezi?

Re-steal-ul este în esenţă un bluff, astfel că nu te poţi baza foarte mult pe mâna pe care o formezi post flop, când aceasta va fi în cele mai multe dintre cazuri dominată. Ca atare, îţi doreşti să opreşti acţiunea înainte de board şi pentru a realiza acest lucru trebuie ca re-raise-ul făcut să fie suficient de mare încât să arunce mâinile marginale sau connectorii de aceeaşi culoare.

Dacă ridici miza prea puţin, pot-odds ar putea fi în favoarea adversarului, astfel că acesta poate să îşi justifice acţiunea din punct de vedere matematic. Ceea ce trebuie tu să găseşti este raportul perfect între suma pe care opozantul nu o poate plăti decât cu un range de mâini limitat şi riscul pe care ţi-l asumi. Pentru că nu vrei, în cazul în care celălalt are cu adevărat o mână puternică, să rişti o mare parte a stack-ului tău. Posibila pagubă trebuie să fie cântărită atent şi să nu îţi afecteze foarte tare poziţia în turneu.

În general, three bettingul tău trebuie să acopere cel puţin potul din acel moment (totalul obţinut prin adunarea blindurilor, ante-urilor şi raise-ului dat de agresorul iniţial). Cei mai mulţi aduc însă în discuţie un re-raise cu o valoare de trei ori mai mare decât suma pariată de cel pe care îl suspectezi că vrea să fure blindurile.

De menţionat şi faptul că cel mai adesea se va întâmpla să fii în poziţia de re-steal în momentele în care te afli în blinduri. Astfel, destul de des, fie cel din cutoff, fie buttonul va încerca să mărească pentru că se bucură de forţa dată de poziţie. Încearcă să eviţi pe cât posibil să faci play-ul din blinduri şi caută momentele prielnice când te afli tu în button şi ai un argument în plus de partea ta (poziţia).

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI IMPORTANTE TURNEE!