Bluff-ul - cheia succesului în pokerul online?

2020-01-16 10:10:00 2,6k 0

Pokerul este cu siguranţă cel mai iubit joc de noroc şi fie că este jucat online sau la casinourile tradiţionale, stârneşte pasiuni nebănuite. Ceea ce distinge acest joc de cărţi şi-l face special faţă de celelalte, este bluff-ul. Fără el jocul de poker ar deveni unul banal, fără adrenalină, în care mereu ar câştiga mâna cea mai mare. Un jucător care stăpâneşte arta bluff-ului îşi sporeşte considerabil şansele de câştig, iar în continuarea acestui articol vei vedea câteva sfaturi importante pentru jocul la cacealma.

ACEASTA ESTE CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX! JOACĂ ACUM!

În primul rând, bluff-ul este modalitatea prin care duci în eroare adversarii şi le induci ideea că ai o mână impresionantă. Nu o dată s-au văzut cazuri când jucători cu experienţă au fost păcăliţi cu un bluff şi s-au aruncat cu o mână câştigătoare. Tocmai asta este frumuseţea pokerului, bătălia psihologică care se duce între jucătorii de la masă. Cine o câştigă are mari şanse să obţină premiul cel mare.

Trebuie precizat însă că nu este bine să abuzezi de asta. Indicat ar fi să alegi momentul când să bluff-ezi şi când să te arunci. Asta poate face diferenţa în favoarea ta la masa de poker.

Văd tot mai mulți jucători care dau raise și re-raise cu nimic (bluff-raise), fără vreo șansă reală de a câștiga un pot. Eu când merg pe un bluff-raise, aș vrea să am un fel de variantă de scăpare, o posibilitate să completez o carte câștigătoare, o șansă de a câștiga dacă sunt plătit.Chris Ferguson, jucător profesionist

Sunt însă câteva reguli de bază pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a alege să joci la cacealma. Trebuie să-ţi alegi foarte bine momentul, adversarii în faţa cărora să faci asta şi nu în ultimul rând să îţi controlezi emoţiile. Partea bună în pokerul online este că te poţi muta de la o masă la alta foarte rapid şi astfel adversarii săi nu-ţi vor ghici foarte uşor bluff-urile. Nu este cazul să bluff-ezi încă din primele mâini. Poţi studia mai întâi adversarii pe cât posibil şi identifică-i pe cei care se aruncă constant dacă este ridicată miza. Dacă din analiza premergătoare mâinii ai observat că cel rămas tinde să nu arunce cărţile şi merge de obicei până la capăt, este cazul să renunţi.
 

Există două metode de a bluffa

Buffl-ul pur, atunci când realizezi că flop-ul nu este în favoarea ta şi n-ai nicio combinaţie, dar totuşi te hotărăşti să ridici miza în speranţa că ceilalţi se vor arunca. Acest tip de cacealma nu este indicat şi este folosit de multe ori la disperare. Poate avea însă succes atunci când joci poker online deoarece adversarii nu-ţi observă mişcările. Important este să ştii când să-l foloseşti. De exemplu dacă ai în mână o carte mai mare decât cele de la masa poţi încerca să măreşti miza substanţial în speranţa că nu vei fi plătit. Şansele sunt destul de mici, însă totul ţine de cât de bine ţi-ai ales adversarii contra cărora să bluff-ezi.

Semi-bluff-ul este cel mai des întâlnit şi-l foloseşti atunci când n-ai o mână bună pe flop, dar ai putea să o realizezi în final. De exemplu, dacă mai ai nevoie de o carte pentru a realiza chinta sau orice altă combinaţie câştigătoare poţi ridica miza gândindu-te că ceilalţi vor renunţa sau, dacă nu, măcar mai ai o şansă să-ţi intre cartea.

Pokerul este aşadar un joc al minţii, în care nu câştigă neapărat cea mai mare mână, aşa că dacă ţii cont de toate aspectele prezentate poţi avea şi tu succes.

ACEASTA ESTE CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX! JOACĂ ACUM!

Autor